Yeelight Pro Matter

Yeelight Pro-lampen nu geschikt voor Matter

Het budgetmerk Yeelight heeft Matter-ondersteuning aangekondigd voor de Yeelight Pro-producten. Daarmee kun je ze opeens met Apple HomeKit, Google Home, Amazon Alexa, Samsung SmartThings en meer protocollen bedienen.

Yeelight Pro met Matter-support

Yeelight brengt heel wat goedkope producten uit. De laatste tijd zijn ze meestal wel geschikt voor HomeKit, maar dat geldt niet voor allemaal. Ondersteuning voor Matter is daarom een welkome ontwikkeling, want daarmee zijn de lampen met nog meer smart home-protocollen te bedienen. Door de bestaande Yeelight S20 gateway te updaten krijg je Matter-ondersteuning voor al je Yeelight Pro-producten.


Dit betekent overigens wel dat Matter niet naar alle Yeelight-producten komt. De Pro-lijn is een wat duurdere high-end productlijn van het merk dat onder andere bedoeld is voor professioneel en zakelijk gebruik. Er zijn slimme lampen, sensoren, schakelaars en dergelijke van verkrijgbaar. Matter zorgt ervoor dat ze met meer systemen te bedienen zijn en dat alles beter onderling compatibel wordt.

Yeelight S20 gateway

Twee nadelen
De meeste Yeelight Pro-accessoires maken overigens gebruik van Bluetooth om verbinding te maken met de hub en dat heeft een nadeel: ze moeten dicht in de buurt staan. Google besteedde onlangs tijdens het Google I/O 2023-event nog uitgebreid aandacht aan het merk Yeelight, om duidelijk te maken dat het goed samenwerkt met de nieuwe Google Home API’s. Een ander nadeel is dat hiermee alleen de Pro-producten zijn afgedekt, terwijl de fabrikant ook nog heel veel andere accessoires maakt. Op de website van Yeelight kun je zien welke accessoires onder de Pro-lijn vallen.

Yeelight bekijken bij Amazon (niet alleen Pro)

Yeelight Matter-aankondiging

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.