Reacties voor: xGPS Maps Manager krijgt update, volgende week met echte navigatie

xWaves heeft een bugfix-release van de xGPS Map Manager uitgebracht, die is aangepast voor recente veranderingen in Google Maps. xGPS met echte navigatie is uitgesteld tot volgende week.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 41 reacties

  1. niet in de Appstore volgens mij

  2. .jar, was dat geen java?

  3. Is inderdaad java! Met java openen, geweldig project dit! Als je via Cydia Xgps downloadt en het bekijkt ziet dit er al heel mooi uit, je kan namelijk ook maps downloaden naar je iPhone en er is autorotatie (de map draait). Alleen zijn de filesizes van de maps nog best groot, maar met een 16 gig moet dit te doen zijn!

  4. Origineel geplaatst door Fabian
    Is inderdaad java! Met java openen, geweldig project dit! Als je via Cydia Xgps downloadt en het bekijkt ziet dit er al heel mooi uit, je kan namelijk ook maps downloaden naar je iPhone en er is autorotatie (de map draait). Alleen zijn de filesizes van de maps nog best groot, maar met een 16 gig moet dit te doen zijn!

    Wil je alleen nederland hebben, ben je al paar gig kwijt 🙁 Das wel minder

  5. Dat is wat ik niet begrijp. Bij tomtom past heel europa op een 1GB kaartje. Hoe kan dit ??

  6. Dus als ik het goed begrijp, kan je hiermee net zo goed navigeren als TomTom????

    En hoe werkt dit met mappen dan? Je kan dan toch zeker wel heel nederland in een keer downloaden bijvoorbeeld???

  7. Source voor cydia??

  8. Origineel geplaatst door Bjab
    Dat is wat ik niet begrijp. Bij tomtom past heel europa op een 1GB kaartje. Hoe kan dit ??

    Dat is best te begrijpen. Hier wordt gebruik gemaakt van data uit googlemaps en die zal hoogstwaarschijnlijk niet zo goed gecompressed zijn als de data die TomTom gebruikt.
    En dan moet het nog leesbaar zijn voor het programma, waardoor het ook weer aangepast kan moeten worden.

  9. @Hisense

    cydia source http://cydia.xwaves.net

  10. Origineel geplaatst door Hisense
    Source voor cydia??

    Vond deze via een andere pagina.

    Source voor cydia:
    http://cydia.xwaves.net

  11. klopt het dat ik lees dat het de eerste 15 dagen gratis is warna je 4,95 per maand moet betalen? Ik betaal liever in een keer voor “the whole package” misschien zelfs 50 euro. Ik hou niet zo van dat maandelijkse, hoewel mijn internet abbo en t-mobile contract hetzelfde zijn vind ik het met software toch anders.

  12. hmmm per maand betalen zou inderdaad erg kl*te zijn…

  13. Wacht nou gewoon tot Apple er zelf mee komt. Dalijk is het gewoon gratis met een systeem update. Zo whatdatde kaarten dan niet op je iPhone staan. 3G is snel zat als ze de boel optimaliseren. De functionaliteit van Google maps mobile is al flink verranderd sinds de komst van de iPhone. En de kansje groot dat er android en iPhone only features aan zitten te komen. Street vieuw is er alvast 1 van.

    Geduld is een schone zaak

  14. @4saus – echte gps via 3G lijkt me echt niks omdat je dan altijd afhankelijk bent van een goede 3G verbinding en dat heb je niet overal.

  15. Turn by turn mag niet van Apple, dus komt vast niet in de app store. Fijn dat Apple in het belang van haar klanten denkt, NOT.

  16. Ben het met Nigel eens, 3g navigatie zou eventueel nog kunnen in nederland. ga je echter naar het buitenland (waar je navigatie toch vooral gebruikt) dan gaan de kosten voor het datagebruik toch hoog oplopen. het gebruik van 3G (i.c.m. gps) heeft denk ik ook niet zo’n goede uitwerking op de accuduur.

  17. @4saus – Waarom zou Apple een tom-tom achtige applicatie ontwikkelen en die gratis weggeven? Voor “Remote” betalen we natuurlijk niks maar een goed navigatie progje heeft wel iets meer omhanden.

    3G is heerlijk als je het hebt, maar om er van afhankelijk te zijn? Niet hier in Nederland! De dekking is in mijn ervaring 50%. Geef mij maar kaarten op mijn toestelletje.

  18. ik lees nog nergens over een maandelijkse fee.
    Uiteindelijk wil deze man ook eten dus ik verwacht wel een prijs te gaan betalen… Met deze app zit je dus wel vast aan cydia denk ik.
    Ik heb een 2g iphone 2.2 met jail break en heb net mijn gps module binnen (Igps 360) en die werkt met Google. (getest..)
    Ik had problemen met het douwnloaden van de kaarten maar dat lijkt nu te gaan lukken…
    Mocht het tegroot zijn.. op level 15- 14 of 13 heb je met een paar MB nederland op je Iphone (omvang loopt hard terug met lager detail level..)

  19. Werkt alleen met Jealbreak? Wel gratis?

  20. @JoostB:
    Ja en Ja 😉

    Zelf heb ik hem nu ook gedownload en geinstalleerd 🙂 Prima programmaatje 😀

  21. Source error / Okay
    🙁
    Edit: Reboot did the trick
    Hmm. is het nou deze versie die turn-by-turn heeft, of bedoelen ze met ‘this version’ (zie weblog) de update van 6 december?

  22. “Fabian zei op 29 november 2008 om 15:40

    Is inderdaad java! Met java openen, geweldig project dit! Als je via Cydia Xgps downloadt en het bekijkt ziet dit er ….”

    In Cyndia kan ik Xgps niet vinden!

  23. je kan kiezen om de kaarten online te gebruiken.. (Google maps) of deze te downloaden en offline op je toestel te gebruiken…
    Offline gebruiken is natuurlijk het meest makkelijk (indien je geheugenruimte hebt..)
    Dit is voor mij de manier om met een 2g toch van googlemaps online gebruik te kunnen maken indien ik niet op de gedownloade kaart zit… (google werkt niet met de externe gps op een 2g) Daar een hack op verzinnen zou ook fijn zijn…

  24. hoe en waar kan je kaarten downloaden? downloaden op iphone of op comp en dan overzetten?
    in xGPS op de iphone kan je trouwens ook niet fatsoenlijk in of uitzoomen of doe ik iets fout?

  25. Je kaarten in de map:
    /var/mobile/libary/

    als er al 1 staat die overschrijven. Let erop dat je maar tot een bepaald level kan zoomen. Ligt er nl aan op welk zoom-level je de kaart hebt gedownload. Als je dan te ver inzoomt in de offline modus zie je niks, en ook niet als je te ver uitzoomt.

    groets

  26. Even voor de duidelijkheid.
    hiermee kan je dus navigeren a la TomTom?

    En je kan dus iedere keer kaarten bijvoegen en eraf halen? Als ik in Nederland blijf zet ik alleen Nederland erop en ga ik op vakantie dan zet ik die kaarten er ook op.

    Welke zoomlevel moet je gebruiken dan voor de grootte zoals TomTom?

  27. Wat een gedoe toch altijd over TomTom achtige navigatie op je telefoon. Koop toch een TomTom zou ik zeggen.

    Elke keer mijn iPhone in een houder moeten stoppen, scherm continu aan, oplader erin. En dan gebeld worden en je navigatie kwijt zijn… zou voor mij nooit een oplossing zijn. Ik gebruik google maps met GPS heel af en toe als ik aan het lopen ben, en even snel moet kijken waar ik heen moet.

    Tuurlijk is dit soort software wel erg leuk, maar meer dan dat is het eigenlijk niet.

  28. installed , lijkt mooi ben benieuwd voor turn-by-turn

  29. @markDe discussie gaat hier over navigatie op de iPhone en jouw separate TomTom en/of keukenwekker interesseert niemand een sikkepit.

  30. @mark : mijn auto heeft een vaste GPS , als ik een vervangwagen gebruik of met iemand meerijd is het handig om een navigatietoestelletje bij te hebben

    Koop gewoon een brodit activeholder , monteer em netjes . Daar schuif je je iphone in en dan laad ie netjes op en het scherm blijft aan .
    Veel beter dan al dat ge-McGuyver met zuignappen en sigarenaanstekerladers .
    Zet jij het scherm van je TomTom uit misschien ? :p

    Voor mijn iphone had ik een HTC telefoon met tomtom erop . Nooit problemen gehad tijdens telefoonoproepen .

  31. Hoezo komt Java opeens werkend op de iPhone. Ik dacht dat Apple dat niet authoriseerde maar het bestaat dus wel ?

  32. Nice!

    Is dit dan ook te gebruiken met de GPS functie van de 3G?

  33. Geen idee. Misschien dat xGPS en GPS iets met elkaar te maken hebben..?

  34. Net ff hun site bekeken.

    En hier staat een pic dat je kan kiez tussen xgps of iphone 3g

    http://xgps.xwaves.net/software-screenshots/

  35. Jammer dat het bericht niet duidelijk maakt dat het om Jailbreak gaat. Op dit moment heb ik nauwelijks apps uit Cydia in gebruik, de meeste goede apps kunnen toch wel in de App Store terecht, waardoor ze een breder publiek bereiken. Een wekelijkse jaibreak update is voor mij meer dan genoeg. Een afzonderlijke RSS feed zou ik direct in gebruik nemen. Google Reader op de iPhone bevalt overigens erg goed.

  36. Als er een A la TomTom versie komt (van apple) en je zou er eenmalig 30-50 euro voor moeten betalen. Zou ik het met veel plezier willen doen 🙂

  37. Toevallig niet iemand die een volledige kaart van nederland heeft op gedetailleerd zoomniveau, scheelt een hoop werk voor veel mensen 🙂

  38. Origineel geplaatst door avdwerf
    Toevallig niet iemand die een volledige kaart van nederland heeft op gedetailleerd zoomniveau, scheelt een hoop werk voor veel mensen 🙂

    jah inderdaad
    heb al een aantal engelse tutors gevonden en geprobeerd maar ik krijg wazige foutmeldingen waardoor het me nog steeds niet gelukt is.

  39. Ik snap ff iets niet. Ik heb mijn iPhone jailbroken, Cydia is erop geïnstalleerd, maar als ik zoek naar xGPS, vind ik helemaal niets.
    Hoe kom ik nu aan die applicatie?

    Groetjes,
    Hausi

  40. Origineel geplaatst door Hausi
    Ik snap ff iets niet. Ik heb mijn iPhone jailbroken, Cydia is erop geïnstalleerd, maar als ik zoek naar xGPS, vind ik helemaal niets.
    Hoe kom ik nu aan die applicatie?

    Groetjes,
    Hausi

    De volgende source ff toevoegen:
    http://cydia.xwaves.net

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.