WWDC 2016 transcript app

Onofficiële WWDC-app heeft transcripties van alle workshopsessies

De onofficiële WWDC-app voor de Mac heeft nu uitgeschreven teksten (transcripties) van alle workshopsessies tijdens WWDC 2016.

WWDC 2016 is voorbij, maar dat betekent niet dat het daarmee is afgelopen. Met de workshops en het toepassen van het geleerde in de praktijk zijn ontwikkelaars nog wel de komende maanden bezig. De sessies van de WWDC kunnen daarbij een grote hulp zijn en een onofficiële WWDC-app voegt daaraan nog iets extra’s toe: alle sessies zijn nu uitgeschreven, zodat ook slechthorende ontwikkelaars alles goed kunnen volgen.

WWDC 2016 transcript app

Transcripties van WWDC-sessies

Voor consumenten eindigt WWDC vaak al op maandag, maar voor de ontwikkelaars gaat het nog even door. Video’s van de diverse workshopsessies zijn in de officiële WWDC-app van Apple te vinden, maar daarnaast is er ook nog een onofficiële WWDC-app, waar we eerder over schreven. Daarmee volgde je alle sessies op de Mac (een functie die Apple zelf niet aanbood).

In de nieuwste versie van deze app is nu iets nieuws toegevoegd: transcripties van alle video-workshops.

Uitgeschreven tekst is makkelijk doorzoekbaar
Het gaat om een onofficiële uitgeschreven tekst, wat een stuk interessanter is dan alleen de slides die Apple beschikbaar stelt. De makers van de app werkten daarvoor samen met ASCIIwwdc. De woorden stromen binnen op het moment dat ze worden uitgesproken, zodat je precies kunt volgen wat de spreker zegt. Dat kan ook interessant zijn voor mensen die het Engels niet zo goed beheersen: begrijp je een woord niet, dan zie je rechts in beeld hoe het wordt geschreven, zodat je het snel in een woordenboek kunt opzoeken.

De transcriptie maakt het ook makkelijker om alles te volgen, zonder dat je aandacht wordt weggetrokken van de video zelf. Herinner je je iets, maar weet je niet meer wanneer het gezegd werd, dan kun je de tekst makkelijk doorzoeken. Of meteen springen naar een interessant fragment, in plaats van de hele video door te spoelen, op zoek naar het punt waar jij meer over wilt weten.

Deze onofficiële WWDC-app wordt beschikbaar gesteld via GitHub en werkt alleen op de Mac. De app is gratis.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2016, 9:21
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen wwdc, wwdc 2016

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.