Apple keynote publiek

Gerucht: ‘WWDC 2019 dit jaar van 3 tot 7 juni in San Jose’

Vanaf 3 tot en met 7 juni 2019 kunnen ontwikkelaars in San Jose terecht om op WWDC 2019 workshops bij te wonen en naar de traditionele keynote op maandag te luisteren. Dat blijkt uit nog onbevestigde informatie.

Apple heeft de datum van WWDC 2019 nog niet officieel bevestigd, maar MacRumors denkt alvast te weten wanneer het evenement plaatsvindt. Van maandag 3 tot en met vrijdag 7 juni in het McEnery Convention Center in San Jose, Californië. Vorig jaar vond WWDC 2018 plaats van 4 tot en met 8 juni en het jaar daarvoor van 5 tot en met 9 juni. “Het zou logisch zijn als WWDC 2019 in dezelfde week is gepland”, speculeert de site. Een bron zou al hebben bevestigd dat er inderdaad in de tweede week van juni een groot jaarlijks evenement plaatsvindt in McEnery. Dat kan alleen maar Apple zijn.

WWDC 2019 van 3 tot 7 juni

De tweede en vierde week van juni vallen overigens af, want die zijn geboekt voor de reeds aangekondigde O’Reilly Velocity-conferentie (10-13 juni) en de Sensors Expo (25-25 juni). De gemeente San Jose vereist ook vergunningen voor grote publieke evenementen, zoals feestjes. Apple organiseerde vorig jaar in Discovery Meadow Park een WWDC Bash met optredens en bierverkoop. Dit park is naast McEnery gevestigd. Ook hieruit blijkt dat WWDC in de tweede week van juni zal vallen. Er is namelijk een vergunning aangevraagd voor een evenement met de naam ‘Team San Jose 2019 WWDC’ op donderdag 6 juni. Het evenement wordt georganiseerd door Apple, dus ook hier kan geen misverstand over ontstaan. Vorig jaar stond een soortgelijk evenement op de agenda.

Apple keynote presentatie

Meestal kondigt Apple half maart de officiële datum aan, dus we zullen nog een maandje moeten wachten om het helemaal zeker te weten. Overigens heeft het nog geen zin om een vliegticket te boeken, want Apple zal net als vorig jaar een loterij organiseren om de $1.599 kostende tickets te verloten. Ontwikkelaars moeten daarvoor lid zijn van het Apple Developer Program en zich tijdig aanmelden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2019, 16:24
Categorieën Apple, Geruchten
Onderwerpen wwdc, wwdc 2019

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.