Reacties voor: Wozniak: ‘Steve Jobs is nooit ontslagen bij Apple, hij ging zelf’

Wozniak speelt open kaart nu er bijna een nieuwe bioscoopfilm over Steve Jobs te zien is. Via Facebook vertelt hij over het moment dat Steve Jobs ontslagen zou zijn bij Apple, maar dat dit niet zo gegaan is als veel mensen zeggen of denken.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 5 reacties

  1. Als je geen andere optie meer ziet dan te vertrekken, dan kun je toch nauwelijks van een ‘eigen beslissing’ spreken. Dus formeel klopt het misschien dat Apple Jobs niet heeft ontslagen, maar Jobs heeft dit kennelijk heel anders ervaren. In het beste geval voelde hij zich waarschijnlijk gedwongen ‘de eer aan zichzelf te houden’. Andere opties waren er simpelweg niet (meer).

    Sceptici zullen het wel weer het ‘reality distortion field’ van Jobs noemen.

    Verder is ‘ontslagen worden’ een beetje een vreemde term voor iemand die grootaandeelhouder / eigenaar is. Jobs verkocht simpelweg zijn aandelen en begon opnieuw.

  2. Technisch gezien zouden Woz en Scully best gelijk kunnen hebben. Maar “Van het Mac project afgehaald” zal voor Steve als een soort ontslag hebben gevoeld. Als Scully dat kon doen had hij dus de macht bij Apple en niet Steve Jobs. Jobs was een grote visionair, maar natuurlijk ook een perfectionist, een streber en een lastig mannetje – laten we eerlijk zijn! 🙂

  3. “Steve Jobs is nooit ontslagen bij Apple, hij ging zelf”.
    Tsja, dat is ook de officiële lezing rond Scott Forstall’s vertrek. Je zou bijna een patroon gaan vermoeden. 😕

    Wie volgt? Wie heeft visie, oog voor kwaliteit en detail en is een tikkeltje eigenzinnig en ongepolijst?

    Ik zou het overigens wèl zien zitten als de hoofdverantwoordelijke voor iOS 8.x en OS X Yosemite ‘uit eigen beweging’ zou vertrekken. Zeker als hij ons (ook) geen excuus aanbiedt voor dàt falen… zou wel zo consequent zijn.😏

  4. @Ferryman
    Ik ben zelf een enorme fan van Greg Federighi (de enige pioniersgeest tijdens de keynote), en er niet erg zeker van dat hij de oorzaak is van de problemen.
    Ligt wsch (net als bij Forstall) politiek complexer, als hij gedwongen/meegesleurd wordt in dingen die anderen willen

  5. Vrij boeiend om die reacties op Facebook te lezen van meerdere oud-Apple gedienden.

    Aan de andere kant denk ik over sommige dingen ook: waarom kom je daarmee nu hij overleden is en zich niet kan verweren? Maar goed, dat krijg je ook als mensen drie of meer films schieten over de man.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.