Woz staat aan de kant van de unlockers

Steve Wozniak, mede-oprichter van Apple, heeft in een interview kritiek geuit op de geslotenheid van de iPhone. Steve snapt niet waarom ringtones, games en eigen applicaties installeren niet mogelijk is omdat dit de mobiele operators immers geen schade toebrengt.

Steve WozniakLaptop Magazine heeft een interview met Steve Wozniak, mede-oprichter van Apple. Wat Woz betreft zou de iPhone wel wat meer open mogen zijn, als een computer. Iedereen moet in staat zijn z’n eigen games en programma’s te ontwikkelen. Volgens Woz kan dat prima, door de telefoon en de telefoondiensten af te schermen. Apple heeft weliswaar het recht om de iPhone een gesloten systeem te maken, maar de Apple-oprichter staat meer aan de kant van de unlockers.


Woz zegt:

From a business point of view, Apple owns what they have done. They have a right to lock it. But I am really for the unlockers, the rebels trying to make it free. I’d really like it to be open to new applications. I’d like to install some nice games. Why in the world can I not install a ringtone that I’ve made? How would that hurt AT&T’s network? Here is Steve Jobs sending letters to the record companies saying [they] should provide music that’s unprotected, but here he is taking the opposite approach with the iPhone.

Steve Jobs klaagt wel dat ze platenmaatschappijen muziek zonder DRM moeten aanbieden, maar doet hij precies het omgekeerde bij de iPhone. Volgens ‘de andere Steve’ is de iPhone een apparaat dat je gewoon moet hebben, omdat iedereen weet wat het is. Revolutionaire vernieuwingen in de interface hoeven we niet te verwachten, maar je kunt het nooit weten. Woz is positief verbaasd over de iPhone, maar hoopt wel ooit over een kleine computer te beschikken, met een camera die personen kan herkennen en die je met gebaren of met je stem kunt bedienen. Lees het hele interview met Steve Wozniak bij Laptop Magazine.

Woz had al eerder kritiek op de iPhone. Toen ging het om de snelle prijsverlaging en de moeite die het kost(te) om een refund te krijgen.

Via: TUAW

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.