Geen onbeperkt dataverkeer voor Duitse iPhone-bezitters

De Duitse iPhone-tarieven van T-Mobile blijken een addertje onder het gras te hebben: boven een bepaalde datahoeveelheid wordt de EDGE-snelheid verlaagd naar 64 kbps.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

SchildpadOp het eerste gezicht zien de iPhone-abonnementen van T-Mobile er net zo uit als die in de VS, maar in de kleine lettertjes blijkt dat de slogan “Für jeden der passende Tarif” niet helemaal geldt. Een onbeperkte databundel is namelijk niet verkrijgbaar. De download wordt bij de verschillende databundels boven een bepaalde hoeveelheid data (respectievelijk 200 MB, 1 GB en 5 GB) per maand afgeknepen tot een snelheid van maximaal 64 kbit/s (download) en 16 kbit/s (upload).

T-Mobile beweert dat alle drie Complete-tarieven onbeperkt dataverkeer bieden. Dat kan wel zijn, maar bij zo’n extreem lage snelheid is de lol er snel vanaf. Op het eerste gezicht lijkt het alsof de tarieven alleen in aantal belminuten en sms-berichten van elkaar verschillen. In de moeilijk leesbare, grijs-op-grijs geschreven voetnoot 1 staat echter dat het niet zo is: een snelheid van 64 kbps, terwijl bij EDGE volgens de brochures 128 kbps haalbaar is. YouTube-filmpjes kijken op ISDN-snelheid… is er nog één Duitser te vinden die wel warmloopt voor de iPhone-abonnementen van T-Mobile?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:54
Categorie Providers
Onderwerpen abonnementen, dataverkeer, edge, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.