Reacties voor: Wishbone verandert je iPhone in een slimme thermometer voor baby’s

Kickstarterproject Wishbone heeft een slimme thermometer ontwikkeld waarmee je met behulp van je iPhone de temperatuur bij baby's eenvoudig en snel kunt opmeten.
Joris Kersten -

Reacties: 6 reacties

  1. Lijkt me een erg onbetrouwbare meting. De huid is over het algemeen kouder dan het lichaam, vooral onbedekte huid. Als je de huidtemperatuur meet weet je nog niet of je kind koorts heeft of niet en er is ook geen standaardafwijking van x graden ten opzichte van de lichaamstemperatuur.

    Voor de overige doeleinden is het natuurlijk erg handig, maar oppervlaktemeting is een uiterst onbetrouwbare meting als het om lichaamstemperatuur gaat..

  2. @Dennis: Handige info had hier nog niet over nagedacht!

  3. Dit is het zelfde als de Thermodock van Medisana. Zelfde functies en zeer betrouwbaar. De thermodock werkt via de 30-pins of Lightning connector en heeft geen batterij nodig.
    Ik heb het zelf en werkt perfect.

  4. @Dennis: Infrarood gaat door de huid dus meet het systeem wel degelijk de innerlijke temperatuur.

  5. Dennis heeft gelijk. Huidtemperatuur is niet representatief voor de lichaamstemperatuur. Deze wordt door vele factoren beïnvloedt.
    -Omgevings temperatuur
    -Vochtigheidsgraad
    -Wind/tocht
    -Zweten
    om er eens een paar te noemen.
    Met infrarood kun je niet diep genoeg meten om de lichaamstemperatuur betrouwbaar vast te kunnen stellen.

  6. Dennis heeft gelijk, er zijn inderdaad wel al diverse meters in inloop die dit meten. Toch als je echt een betrouwbare meting wil hebben blijft het oor, of nog liever de steekthermometer het meest precies. Wil je gewoon weten of je kind koorts hebt zal dit echter prima werken. Ik heb bijvoorbeeld juist niet voor dit soort thermometers gekozen omdat mijn kind last heeft van koortsstuipen en ik het graag heel precies in de gaten houd.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.