Wishbone thermometer

Wishbone verandert je iPhone in een slimme thermometer voor baby’s

Kickstarterproject Wishbone heeft een slimme thermometer ontwikkeld waarmee je met behulp van je iPhone de temperatuur bij baby's eenvoudig en snel kunt opmeten.

Wishbone thermometerOuders met jonge kinderen weten vaak hoe vervelend het is wanneer hun zoon of dochter koorts heeft. Het opmeten van de temperatuur is geen gemakkelijke opgave en om te controleren of de temperatuur al gezakt is, moet je je kind regelmatig opnieuw controleren. Kickstarter-project Wishbone helpt ouders aan een slimme thermometer voor de iPhone waarmee het meten makkelijk en snel gaat. Het grote verschil met de eerder verschenen Kinsa Smart-thermometer is dat er geen contact nodig is. Je hoeft de Wishbone niet in een oor, mond, oksel of andere plekken te stoppen.

Slimme thermometer

Het team van ontwikkelaars achter Wishbone bestaat volledig uit ouders die het probleem kennen. Zij ontwikkelden daarom een slimme thermometer die je in de geluidspoort van je iPhone kunt steken. Het ontwerp is Y-vormig, met een hoek van 45 graden. Dit maakt het voor gebruikers mogelijk om tijdens het opmeten van de temperatuur op een natuurlijke wijze op het scherm te kunnen blijven kijken. De ene kant van de thermometer bevat een infraroodsensor voor nauwkeurige metingen, de andere kant een batterij die de sensor van stroom voorziet. Deze batterij is gemakkelijk te vervangen en gewoon in de winkel verkrijgbaar.

wishbone thermometer app

De thermometer is te gebruiken voor drie soorten metingen, namelijk de temperatuur van lichaam, objecten en omgeving. Door de sensor 3 tot 5 centimeter van de huid te houden krijg je met de bijbehorende app in ongeveer 2 seconden resultaat te zien. Hierdoor hoef je de baby ook niet meer wakker te maken om te controleren of de koorts gezakt is en zijn de resultaten meteen inzichtelijk. Ook het meten van de temperatuur van bijvoorbeeld een melkflesje of de kamertemperatuur is mogelijk met Wishbone.

Wishbone hoopte met de Kickstarter-campagne een bedrag van 20 duizend dollar op te halen, maar met de teller op ruim 140 duizend dollar heeft het project dit doel al ruim overstegen. Door de extra investering werken de ontwikkelaars nu tevens aan Healthkit-integratie voor iOS. Bij het behalen van 200 duizend dollar zal ook een functie voor het opmeten van de temperatuur van huisdieren worden toegevoegd. De Wishbone thermometer is verkrijgbaar vanaf 33 dollar en je kunt nog tot 26 februari geld in het project steken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2015, 11:58
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, thermometer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.