Reacties voor: WhatsApp voor iOS voegt nieuwe privacy-instellingen toe

WhatsApp voor iOS heeft in een update nieuwe privacy-instellingen toegevoegd. Dit na een betoog over privacy en Facebook.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 54 reacties

  1. En een andere zéér kleine vernieuwing is het icoon; die is nu ook ietsjes donkerder zoals Apple met het icoon van de Telefoon-, Berichten-, en FaceTime-app heeft gedaan in iOS 7.1. 😛

    Maar fijn dat ze op deze manier toch nog laten zien dat de privacy gewaarborgd blijft. Lijkt me een goede stap voor Facebook.

  2. Jammer dat als je een andere wallpaper instelt, je hem nu zwart wit te zien krijgt. Krijg het niet meer voor elkaar om het in kleur te krijgen.

  3. @Eric: Ligt volgens mij niet aan WhatsApp, hoor. Hier werkt dat namelijk gewoon.

  4. En Facebook is verder geïntegreerd 🙁

    Je kunt nu je FB account gebruiken om een profiel aan te maken. Ik weet niet of dat ook eerder kon. dacht van niet.

  5. Een aantal van de privacy-instellingen waren eerder al in beperktere variant te vinden op andere plekken in de app.

    Welke van de privacy-instellingen waren er dan al eerder in beperktere variant te vinden op andere plekken in de app naast de mogelijkheid om je status voor iedereen te verbergen?

  6. Ook een aangepast app icon. Althans, de kleuren matchen nu beter met de Berichten.app en Telefoon.app, wat sinds iOS7.1 is aangepast.

  7. Vind het een mooi update!

  8. Goede zet.
    Mensen die jij nu niet (meer) in je contacten hebt, kunnen jouw status etc. niet meer zien…
    Maar…. dat betekent dus dat WA permanent toegang moet hebben tot je adresboek.
    Was dat de bedoeling???

  9. Die WhatsApp privacy-instellingen hebben maar een klein beetje te maken met de overname door Facebook. Ze werden ook al gelekt door een Italiaanse tester.

  10. Het is nu ook heel anders geworden als je klikt op “alle gesprekken wissen”. Ook met de privacy te maken denk ik!

  11. Net even getest en heb voor profiel foto alleen ‘mij contacten’ ingeschakeld.

    Wat blijkt dat ik toch met mijn andere telefoon mijn profiel foto kon bekijken terwijl ik dat nummer niet in mijn contacten heb..

    Wierd, bugje of duurt het lang voor t wordt bijgewerkt

  12. @Tom: heb je iOS 7.1? Ik heb net wat wallpaperd geselecteerd, maar alles in black and white met of zonder perspectief.

  13. Rare bug: tijdens het chatten naar Wijzig > Wis alles in de chat gaan, en dan weer verder chatten… dan zie je de berichten niet!

  14. @Eric: Ik heb iOS 7.1 ja. 😛

  15. @Eric: wellicht speelt het model iPhone ook een rol? Hier op iOS 7.1 iPhone 5c geen problemen.

  16. Dat ze “Tik voor contactinformatie” er nog in hebben laten zitten, kansloos!!

  17. De typische schijnprivacy van Facebook.

    Veel schakelaars om heen en weer te schuiven tot je jezelf lekker onbespied voelt en dan alles wat je denkt lekker met je meest vertrouwde contacten kunt delen. Oh, en met Facebook uiteraard.

    Logisch wel. Hoe intiemer de situatie is, hoe duurder je informatie is.

  18. @Barend: Vaag, ik heb gewoon een iPhone 5s 64 gb met 7.1
    Misschien later een fix met een update.

  19. Origineel geplaatst door Eric
    Jammer dat als je een andere wallpaper instelt, je hem nu zwart wit te zien krijgt. Krijg het niet meer voor elkaar om het in kleur te krijgen.

    Iphone 5 iOS 7.1 geen probleem met wallpapers

  20. @Eric: Lekker pronken dat je het duurste model hebt :P, hopelijk snel een fix :).

  21. Na deze update komt (2.11.9), deze bevat de Belfunctie+Quick foto functie. Als tester kan ik zeggen dat dit de beste functie wordt!

  22. @Barend: hahaha, ja absurd eigenlijk die prijzen. €900,- voor een telefoon. Gelukkig heb ik er net als iedere iphoneliefhebber veel plezier van en heb ik het er uiteindelijk wel voor over. Wel een Apple Care erbij genomen voor de zekerheid :s

  23. Origineel geplaatst door Ed
    Iphone 5 iOS 7.1 geen probleem met wallpapers

    Ik heb ook geen probleem op m’n iPhone 5 met iOS 7.1. Sterker nog, volgens mij is ook nieuw de wallpaper-preview met de optie om perspectiefeffect aan of uit te zetten. Bij de standaard meegeleverde achtergronden kun je door te vegen snel verschillende achtergronden uitproberen. Afbeeldingen uit de eigen fotobibliotheek kun je nu naar wens positioneren.

  24. Is het na deze update nog steeds zo dat wanneer je laatst gezien uitzet. Je ook niet meer bij anderen kunt zien wanneer ze voor het laatst op whatsapp waren?

  25. @Roel: Dat is toch logisch, anders zou iedereen het uitzetten als er geen consequenties aan vast zitten. Je eigen privacy opgeven om het van de andere te schenden 😛

  26. Deze opties had ik al een tijdje via Cydia (jailbreak). Mooi kan ik dat weer wissen.
    Nu alleen nog een keer een versie die je ook op je iPad of MacBook kunt gebruiken.

  27. @Synzvato: Precies, blijven slijmen en zielig lopen doen.

  28. Origineel geplaatst door Alex
    dat is toch logisch, anders zou iedereen het uitzetten als er geen consequenties aan vast zitten. Je eigen privacy opgeven om het van de andere te schenden:P

    Ik zeg ook niet dat dit niet logisch zou zijn. Maar ik dacht laatst ergens te lezen dat in android wel functie kwam te zitten dat je eigen status uit kon zetten maar wel die van een ander zichtbaar was.

  29. Je kunt bij alle privacy-opties nu aangeven of iedereen het mag zien, of dat alleen jouw contacten toegang tot je WhatsApp-gegevens hebben.

    Wie is iedereen. Lijkt mij nogal logisch dat alleen je contacten je gegevens zien

  30. Wat is het verschil tussen contacten en iedereen? Kan iemand die niet bij mijn contacten staat, dus bijvoorbeeld een volslagen vreemde of iemand in mijn straat met wie ik niets heb, normaliter iets van mij zien dan? Hoe?

  31. Dit vermoed ik:

    Niemand = niemand
    Contacten = je contacten
    Iedereen = iemand die jij niet in je contacten hebt, maar hij/zij wel, kan wel je [iets] zien.

  32. Bij de privacy instellingen wordt gesproken over ‘Iedereen’, ‘Mijn contacten’ en ‘Niemand’. Volgens mij is ‘Iedereen’ hetzelfde als ‘Mijn contacten’, omdat alle partijen WA moeten hebben om te kunnen WA-en. Of mis ik iets?

  33. Iemand die jou in zijn contacten heeft, maar jij hebt diegene niet in jouw contacten. Die hoort dus bij ‘iedereen’. Maar das logisch.

  34. Privacy?! *kuch*proest*

    “The WhatsApp Site and Service are hosted in the United States and are intended for and directed to users in the United States. If you are a user accessing the WhatsApp Site and Service from the European Union, Asia, or any other region with laws or regulations governing personal data collection, use, and disclosure, that differ from United States laws, please be advised that through your continued use of the WhatsApp Site and Service, which are governed by California law, this Privacy Policy, and our Terms of Service, you are transferring your personal information to the United States and you expressly consent to that transfer and consent to be governed by California law for these purposes.”

  35. @Paul538: ja, zeg het maar. Ik vind het persoonlijk een beetje een vreemde schadelijk. Want iedereen, wie is dat? Iedereen die ik niet ken of is dat iedereen bij Facebook?

    Mijn contacten snap ik wel, maar iedereen. Het is, voor mij, een vaag iets. Heb daarom iedereen nu ook maar uit gezet.

  36. Origineel geplaatst door Marc
    ja, zeg het maar. Ik vind het persoonlijk een beetje een vreemde schadelijk. Want iedereen, wie is dat? Iedereen die ik niet ken of is dat iedereen bij Facebook?
    Mijn contacten snap ik wel, maar iedereen. Het is, voor mij, een vaag iets. Heb daarom iedereen nu ook maar uit gezet.

    Lijkt me logisch. Iedereen die jouw nummer heeft -incl contactpersonen- en jou dus een whatsapp kunnen sturen. Als je alleen je foto en tijdsmelding vrijgeeft voor contactpersonen, kan ik dat niet zien, ook al heb ik je nummer. Ik kan je natuurlijk wel een bericht sturen.

  37. Origineel geplaatst door Appie
    Nu alleen nog een keer een versie die je ook op je iPad of MacBook kunt gebruiken.

    Dit dus. Een desktop/ipad client zou het perfect maken. Net zoals telegram heeft. Heerlijk om direct van m’n MacBook en iPad te kunnen reageren.

  38. Whatsapp opent niet. Meer mensen probs?

  39. Origineel geplaatst door Hillywood:
    Dit dus. Een desktop/ipad client zou het perfect maken. Net zoals telegram heeft. Heerlijk om direct van m’n MacBook en iPad te kunnen reageren.

    Wrsch een bewuste keuze van WA om dit te laten liggen. WA en Telegram kunnen wat mij betreft hetzelfde. Reden dus om alleen Telegram te gebruiken, ware het niet dat dit nog niet zo ingeburgerd is als WA.

  40. voor de update wou whatsapp al geen reservekopie maken van al mijn gesprekken en na de update wilt ie het niet meer terugzetten! 145.2 mb blijft steken op 0% 371 bytes!! :@

  41. Jammer dat je niet per contact aan kunt geven wat die mag zien van je.

  42. Too little, too late.

    Ik heb WhatsApp intussen vervangen door alternatieven (Threema, Telegram en BBM geinstalleerd). WhatsApp account is verwijderd en app ook.

  43. @Andre: Je Facebook-account dan ook mag ik hopen? =]

  44. Origineel geplaatst door Balda31
    En Facebook is verder geïntegreerd 🙁
    Je kunt nu je FB account gebruiken om een profiel aan te maken. Ik weet niet of dat ook eerder kon. dacht van niet.

    Volgens mij juist wel, was meer om de profielfoto gebruiken van Facebook. Dit zit er lange tijd al. Soms kijk je dingen overheen 😉

  45. Origineel geplaatst door Rick van Dijck
    @Andre: Je Facebook-account dan ook mag ik hopen? =]

    Die heb ik uiteraard niet.

  46. Origineel geplaatst door Rick van Dijck
    @Andre: Je Facebook-account dan ook mag ik hopen? =]

    Dat is niet persé hetzelfde. Op Facebook zet je niet je meest persoonlijke info als je slim bent..
    Voor de meeste mensen is whatsapp niet meer een middel om oppervlakkig te praten, Maar worden er ook erg intieme dingen op besproken. Logisch dat men niet wil dat gevoelige info bij derden terecht komt.
    Dit was voor mij een beslissende factor, naast het feit dat telegram eigenlijk veel fijner is op meerdere opzichten.

  47. @Paul538:
    Gewoon Telegram blijven gebruiken en dan komt het langzaam goed, bijna mijn hele omgeving is ook al overgestapt. Berichten op Facebook en WhatsApp reageer ik simpelweg niet zo snel op als iMessage en Telegram. Dus als iemand me gauw wilt bereiken stappen ze maar over en anders blijven ze bij Zuck, prima toch. Ik spreek bijna alleen maar mensen aan op Telegram 🙂

  48. @furki: dat heb ik dus ook.. Profielfoto op ‘alleen contacten’ en net even getest en je ziet het nog steeds

  49. Diegene die zwart / wit wallpapers krijgen moeten eens
    Bij algemeen

  50. Dit kreeg ik van Whatsapp over m’n zwart wit achtergrond:

    Thanks for your message.

    Thanks for letting us know about your issue. A grayscale chat wallpaper is usually caused by having “Darken Colors” enabled in the Increase Contrast settings (iPhone Settings > General > Accessibility > Increase Contrast).

    The next version of WhatsApp for iPhone will retain the wallpaper’s color while the Darken Colors setting is enabled. Until then, please leave this setting disabled, or choose a black and white chat wallpaper. Unfortunately we cannot comment on any future timelines, sorry. Thank you for your continued patience and support of WhatsApp.

  51. @Becca: Heel raar, heb ik “laatst gezien” alleen beschikbaar gesteld voor mijn contactpersonen, dan zie ik niet “laatst gezien” bij eigen contactpersonen…?! Zet ik em weer terug, kan ik gewoon weer wel deze functie bij contactpersonen zien.

  52. Hij heeft het een tijdje goed gedaan, maar vandaag is mijn achtergrond in Whatsapp ook ineens zwart/wit!!
    Geen instellingen gewijzigd, “kleuren donker maken” had ik sowieso al niet aan staan dus ik snap er niks van!

  53. Toen er voor de installatie werd gezegd waar whatsapp allemaal naar gaat kijken in mijn telefoon (een hele waslijst, sommigen begrijpelijk en sommigen moeten ze gewoon vanaf blijven), zelfs de Wifi instellingen, ben ik geschrokken. Niemand zit aan mijn instellingen in mijn telefoon. Dag Whatsapp..

  54. Hoi allemaal!

    Ik heb een vraag! Als ik mijn status op ‘mijn contacten’ zet, zie ik bij een paar hun laatst gezien niet meer. Ik neem aan dat zij mij dan niet in hun contactenlijst hebben staan?

    Maar, zet ik hem weer op iedereen, zie ik bij deze mensen wel weer hun tijd?!

    Hoe kan dit?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.