Reacties voor: Laatste WhatsApp-update geeft opslagproblemen

WhatsApp lijkt met de nieuwe versie tegen problemen aan te lopen. Gebruikers melden dat WhatsApp de vrije opslagruimte van je iPhone opvreet, waardoor je iPhone de melding geeft dat het toestel vol staat.
Lees het complete artikel → Laatste WhatsApp-update geeft opslagproblemen
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 106 reacties

  1. Inderdaad problemen met de opslag.. de capaciteit lijkt onverklaarbaar te fluctureren en kan er niet veel invloed op uitoefenen.

    Heb het 1 en andere opgeschoond.. maar toch komt na een half uur ofzo de melding weer terug dat de opslag bijna vol is..

    Vrij @#$ en irritant!

  2. Heb hier ook last van, ik had gisteren alleen 3 nieuwe liedjes gesynced via iTunes op mijn iPhone en ik was opeens 7GB kwijt, maar dit is dus de verklaring.

    Bij ‘Documenten en gegevens’ ging ik van 1GB naar 8GB.

  3. Ik krijg de melding dat opslag vol is inderdaad vaker na de Whatsapp update maar vreemd is dat Whatsapp eerder 1,1GB in beslag nam en nu 914MB. Heb Spotlight wel uit gezet

  4. Ik heb een heel ander probleem sinds deze update. Wanneer ik ingelogd ben via webmessenger, dan licht mijn scherm wel op bij een nieuw ontvangen bericht zonder geluid te maken en na 5 seconden komt datzelfde bericht weer binnen maar dan met geluid.

  5. Ik heb dezelfde ervaring met opslagruimte die weg is. Maar ik had deze fout zaterdagavond (27/2) al en de nieuwe versie van WhatsApp lijkt pas gisteren (29/2) doorgevoerd. Dus weet niet of het per se door WhatsApp komt.

    Het aparte is, dat als ik m’n telefoon verbindt met iTunes op m’n Mac via de kabel en ik in iTunes zeg 1 app te willen verwijderen, de door apps ingenomen ruimte op m’n telefoon, zgn. ca. 30 GB, opeens terugvalt naar een veel logischer 7 GB. Maar zodra ik de sync voltooid heb, is alle ruimte weer ingenomen door apps.

    Maar nogmaals: ik weet niet of het door WhatsApp komt. Irritant is het alleen wel… 🙁

  6. Zijn er meer die geen whatsappmeldingen krijgen op de Apple watch?

  7. … De schuld van BOOKFACE!

  8. Indien je WhatsApp verwijdert van je iPhone, vervolgens weer opnieuw installeert vanuit de App Store, is je probleem opgelost.

    Voor de-installatie zat ik op 0GB vrije opslag, na een verse installatie zat ik op 4,6GB vrije opslag.

    Overigens, bij het opnieuw installeren van WhatsApp kan je een back-up terug zetten, waardoor al je berichten terug komen.

  9. Vandaar die melding gisteren…

  10. en hop, allemaal over op Telegram AUB 😉

  11. Hier ook problemen met een vol geheugen.
    Alleen zijn het de foto’s, maar ik heb geen enkele foto of film meer op mijn toestel staan….vreemd?¿?

  12. Hmm, vandaar…. heb doorgaans 10GB vrije ruimte op mijn iPhone en vecht nu voor de laatste MB’s. Fijn hoor…. hoe moeilijk is het om een fatsoenlijk werkende update online te zetten…. voor zo’n groot bedrijf….

    Iemand een idee voor een oplossing behalve die k app te verwijderen? Of is het echt wachten op Facebook voor een update…?

  13. Minder opslag geen problemen mee, wel dat whatsapp telkens crashed…..

  14. Origineel geplaatst door NiekGB
    Ik heb een heel ander probleem sinds deze update. Wanneer ik ingelogd ben via webmessenger, dan licht mijn scherm wel op bij een nieuw ontvangen bericht zonder geluid te maken en na 5 seconden komt datzelfde bericht weer binnen maar dan met geluid.

    Yep same here! (Chrome)

  15. Hihi arme whatsappers toch :p

    Gelukkig nergens last van op een iPhone zonder Whatsapp

    Hopelijk is dit een reden voor ze om opzoek te gaan naar een alternatief.

  16. @Jochem: Telegram misschien? Telegram heeft een cache om geheugen te besparen 😀

  17. Ben blij dat ik de update nog niet heb gedaan. Maar even houden zo dan…

  18. Whatsapp is bij mij gewoon 124 mb. Ik heb Back-up van whatsapp uitstaan, misschien scheelt dat?

    @Hein: Berichten komen gewoon binnen op de AW

  19. +1 voor het plaatje bij het artikel

  20. Na versturen van bericht springt het scherm naar het begin van het bericht in plaats van naar het eind.

  21. Hier probleem dat het updaten helemaal niet lukt, blijft hangen op 100%. Ook verwijderen en opnieuw installeren en update terugzetten resulteert in 100% hang…Iemand een oplossing?

  22. Ik heb deze problemen al een tijdje en ben in gesprek met Apple hierover. Bij mij verdwijnt het probleem als ik iCloud-fotobibliotheek uit zet. Ik heb een iPhone 6s met 128gb, ik synchroniseer 4gb aan foto’s en ik heb nog maar 10gb vrij op mijn iPhone. Als ik fotobibliotheek uit zet heb ik nog 90gb vrij.
    Als ik fotobibliotheek weer aan zet duurt het een nacht voordat ik het probleem weer heb.

  23. @Jean-Paul Horn: nee, heb ik niet.

  24. Origineel geplaatst door NiekGB
    Ik heb een heel ander probleem sinds deze update. Wanneer ik ingelogd ben via webmessenger, dan licht mijn scherm wel op bij een nieuw ontvangen bericht zonder geluid te maken en na 5 seconden komt datzelfde bericht weer binnen maar dan met geluid.

    Ja, dat issue heb ik ineens ook… alleen niet constant. Soms ook 2x geluid, dus 2x een notificatie voor een bericht dat toch 1x in de app zelf staat. Heel raar. Heb nog niet ontdekt hoe te fiksen…

  25. Ook hier heb ik sinds de update problemen met Whatsapp. Elke keer wanneer ik een bericht verstuur, schiet het chatscherm een stukje omhoog waardoor niet de laatste reactie in beeld is, maar die daarvoor. Na elk verstuurde bericht moet ik het scherm naar beneden scrollen om de reactie te lezen, zeer vervelend.

    Edit: Om specifieker te zijn, bij het typen van lange teksten meer dan 1 regel lijkt Whatsapp alleen de reactie erboven te weergeven zonder te scrollen.

  26. Gebruik Telegram.
    Beter en leuker doordat je gif plaatjes mee kunt sturen (bv. @gif funny) en geen onderdeel van Facebook.

  27. Hier ook, 10gb foetsie!!
    En kan niet herleiden waar die gebleven zijn.

  28. WhatsApp is doomed! #threema

  29. Sinds de update kan ik geen chats meer e-mailen, komt nu als zip bestand binnen en is op de iPhone niet te openen

  30. Origineel geplaatst door rvb
    @Jochem: Telegram misschien? Telegram heeft een cache om geheugen te besparen

    Die inderdaad! Ik dacht van noem hem maar niet bij naam want dat wordt zo opdringerig om dat bij elk whatsapp-fail bericht te zetten 😉

  31. Na de laatste update zijn er enkele profielfoto’s die ik zelf voor verschillende contacten in WhatsApp heb aangemaakt verdwenen. Op het andere toestel gebeurt hetzelfde echter in mindere mate. Heb ik dat alleen?

  32. @Theo: Ik heb hetzelfde probleem. Contacten die ik in mijn telefoonboek voorzien heb van foto’s zie ik nu in w.app terug zonder foto. Heel irritant.

  33. @iNuvola: klopt wel maar na enige tijd komt het probleem opnieuw in beeld. Bij mij dan

  34. @LViZ6T6: dit heb ik ook inderdaad

  35. Idd. Er is een groot verschil in opslag. Iphone die geupdate is geeft whatsapp bij opslag 148 mb aan. Op ipad die nog niet geudate is, geeft 100 mb minder aan. Daarnaast heb ik bij update geen toestemming aan whatsapp gegeven voor foto bibliotheek.

  36. Ik heb nog niet last gehad van de opslag maar mijn iphone 4 is er trager door geworden niet heel erg maar je merkt verschil met nu en na de update

  37. Ik heb precies hetzelfde probleem. Na de nieuwe update slurpt whatsapp 8,5 GB aan vrije ruimte op totdat ik 0 over heb. Daarna kan ik whatsapp niet eens meer gebruiken omdat ik minimaal 100mb vrij moet hebben om berichten te kunnen ontvangen. Als ik andere apps verwijder neemt whatsapp al die ruimte vrijwel meteen in. En zodra ik whatsapp verwijder heb ik mijn 8.5 GB weer terug.
    Whatsapp uitschakelen in ‘zoeken met spotlight’ werkt bij mij niet, whatsapp neemt dan alsnog al mijn ruimte in

  38. Ik word hier echt gek van, je kan echt niet meer normaal appen.

  39. Dit is niet alleen met Iphone. Met mijn samsung telefoon heb ik precies hetzelfde probleem na alles van mijn mobiel gewist te hebben geeft deze bij de update van whatsapp aan dat er niet genoeg ruimte is. Mijn mobiel zelf geeft niet meer aan dat er te weinig ruimte is en dat bepaalde systeemfuncties niet werken. wat hij voorheen wel deed. Het ergste is dat ik een bericht kreeg als ik niet binnen een bepaald aantal dagen update ik whatsapp niet meer kan gebruiken. Ik denk zelf dat dit komt doordat er veel smileys toegevoegd zijn.

  40. Ander probleem met WhatsApp na update. Meeste namen zijn vervangen door eind-delen van telefoonnummers. Al diverse oplossingen geprobeerd als instellingen en opnieuw installeren. Helaas nog niet opgelost.

  41. @Theo: Heb ik ook ja! Zeer vervelend!

  42. iPhone 6 met 16gb en 800mb vrij voor de WA update. Nu 10 uur later na de WA update nog maar 220mb vrije ruimte!?!. Deze update mag heel snel een nieuwe update krijgen want WA vreet letterlijk mijn mb’s op.

  43. Ik heb er eerlijk gezegd geen last van en heb iCloud fotobobliotheek en whatsapp messenger Back-up ook aanstaan.

    Wat ik wel als tip kan geven is battery app installeren waarmee je cache en schijfruimte kan winnen. Bij mij heeft die app al ongeveer 15GB aan ruimte bespaart. Link

  44. Al 900MB vrijgemaakt en nog steeds de melding te weinig ruimte. Kan hooguit 5 min gebruik maken van whatsapp en dan volgt weer de melding dat ik geen whatsapp berichten kan ontvangen en versturen en whatsapp moet verlaten en 100mb moet vrijmaken. Na 1 min zijn de 100mb weer verdwenen! Denk dat er met spoed een nieuwe update zal moeten plaatsvinden anders raakt whatsapp iedereen kwijt aan de concurrent. Helaas kan ik deze nog niet installeren ivm te weinig ruimte

  45. Zelfde problemen als alle bovenstaande maar ook vertraging in ontvangen en/of verzenden. Ook melding van nieuw ontvangen berichten zijn (soms) niet zichtbaar. Update asap please..

  46. Mijn whatsapp blijft maar optimaliseren hij gaat niet verder dan 100 2 dagen lang aan het optimaliseren heb al paar keer whatsapp verwijderd telefoon opnieuw opgestart maar niks helpt iemand tips??

  47. Origineel geplaatst door iNuvola
    Indien je WhatsApp verwijdert van je iPhone, vervolgens weer opnieuw installeert vanuit de App Store, is je probleem opgelost.
    Voor de-installatie zat ik op 0GB vrije opslag, na een verse installatie zat ik op 4,6GB vrije opslag.

    Overigens, bij het opnieuw installeren van WhatsApp kan je een back-up terug zetten, waardoor al je berichten terug komen.

    Dit is bij mij ook gelukt 5 Gb weer vrij

  48. De update heeft er bij mij voor gezorgd dat als ik losse chats in een gesprek verwijder, ook al verwijder ik de hele chat van die dag, dan blijft dat gesprek als laatst gechatte bovenin mijn lijst van chats staan.
    Voor de update verplaatste het gesprek zich terug op afloop data/tijd. Nu niet meer. Ik vind dit erg lastig.

  49. backup maken gister avond.. en verwijderen en terug zetten van de app uit de appstore heeft bij mij ook gewerkt!!

  50. Bij mij scheelt het verwijderen en opnieuw installeren van WhatsApp 6 GB !

    Nu afwachten of het de definitieve oplossing is.

  51. Whatsapp verwijderd en opnieuw geinstaleerd, wel een backup gemaakt. Die update koste mij 3GB van mijn iPhone 6. Hij blijft nu stabiel op 3GB. Ben benieuwd als ik hem weer 1 dag heb gebruikt wat er dan nog aan GB beschikbaar is?

  52. Wanneer je een handmatig reservekopie maakt van je WhatsApp (Whatsapp > Chats > Reservekopie) geeft de iPhone al je (ineens) gebruikte geheugen weer vrij. Ik ging van 11,6 GB vol geheugen (wat in werkelijkheid nooit zoveel kon zijn), naar 6,2 GB vol geheugen waardoor ik ineens 5,8 GB vrij geheugen had.

    Je hoeft dus niet na de reservekopie WhatsApp te verwijderen en weer opnieuw te installeren.

    Zeker het proberen waard!

  53. @Hein: Nee, geen last van. Wel dat meldingen in combinatie met webmessenger heel slecht verlopen.

  54. Het opnieuw installeren van WhatsApp loont! Ik ging van 6,9 GB naar 21,4 GB vrije ruimte. En dat terwijl ik ook een reservekopie heb teruggezet. Gelijk ook maar even de Spotlight-optie uitgeschakeld.

  55. Ik heb hetzelfde probleem. Naar het updaten van whatsapp was opeens me iPhone vol waardoor ik er vrij weinig mee kon. Het verwijderen van apps en whatsapp gesprekken mocht helaas ook niet baten aangezien de vrijgekomen geheugen binnen enkele minuten weer in gebruik was genomen door whatsapp.

    Waar ik achter ben gekomen is dat als ik bij me whatsapp instellingen ga kijken naar me gebruik van ontvangen berichten en verstuurde media dat dit veel hoger ligt dat wat ik werkelijk heb. Om een 1 of andere reden heeft volgens mij gebruik whatsapp een grote van 7 gb terwijl me iPhone zegt dat whatsapp slechts 700 mb kost. Misschien dat hier de oorzaak ligt van het probleem. Ik zou alleen niet weten wat ik hier aan kan doen zonder dat me gesprekken verloren gaan.

  56. Sinds deze update wordt voor mijn contacten overal de bijnaam weergegeven. Ik ‘misbruik’ dit veld voor adresetiketten. Jan de Jong heeft als bijnaam Jan & Joke. Wim Jansen heeft als bijnaam fam. Jansen. Iemand enig idee hoe ik dit uit kan zetten zodat ik weer gewoon de normale namen te zien krijg. Dit is in iMessage vrij gemakkelijk uit te schakelen maar in whatsapp kan ik deze functie niet terug vinden.

  57. Origineel geplaatst door Cees
    Bij mij scheelt het verwijderen en opnieuw installeren van WhatsApp 6 GB !
    Nu afwachten of het de definitieve oplossing is.

    Update:

    inmiddels is weer 3 GB van de 6 GB vrijgekomen ruimte volgelopen.
    Na opnieuw verwijderen WhatsApp zojuist heb ik weer de 6,7 GB vrij.
    Ik had al in Spotlight WhatsApp uitgeschakeld.

    Het probleem is dus toch ingewikkelder, dit is niet de definitieve oplossing bij mij.

  58. Opnieuw WhatsApp installeren dat is de oplossing, althans voor mij.

  59. Ik heb een heel ander probleem sinds de nieuwe update gister, namelijk dat als ik de app open heb staan en er een bericht binnen komt ik geen geluidje meer krijg… Heel vervelend….

  60. Inderdaad geeft dat bij mij 4 gig ruimte maar na halve dag is er weer 2 gig verloren gegaan. Dus morgen verwacht ik weer dat whatsapp m’n telefoon vol heeft gemaakt. Wat een vervelend probleem.

  61. De update in het artikel (back-up van Whatsapp terugzetten) lijkt niet echt de oplossing.
    Zie de reacties hierboven die dus nog steeds last hebben van vollopende ruimte NA een backup-restore.

  62. Origineel geplaatst door Jan
    Whatsapp verwijderd en opnieuw geinstaleerd, wel een backup gemaakt. Die update koste mij 3GB van mijn iPhone 6. Hij blijft nu stabiel op 3GB. Ben benieuwd als ik hem weer 1 dag heb gebruikt wat er dan nog aan GB beschikbaar is?

    Hoe is dat nu bij jou?

  63. Ik denk dat de beste oplossing is om met z’n allen WA te verwijderen en op Telegram over te gaan. OPGELOST toch ?

  64. Wat een drama dit, al 2 dagen last van, hersteld, whatsapp verwijderd alles gedaan. Het lijkt niet aan whatsapp te liggen in mijn usage: 600 mb groot. Alles bij elkaar op de telefoon nu ongeveer 4,5 gb groot maar geeft 8GB aan en groeit verder (zonder ook maar iets met mijn telefoon te doen) Heeft iemand al een volledig hersteld zonder backup terug te zetten gedaan? heeft dit gewerkt?

  65. @Eloy: Ik heb hetzelfde! Irritant!

  66. Ik heb geen problemen met mijn opslag met whatsapp. Het enige probleem die ik ervaar is als ik een whatsapp berichtje stuur met iets van 100/140 tekens en ik verstuur dat ik mijn eigen bericht niet kan zien, want dan moet ik eerst scrollen naar beneden toe om mijn bericht te zien. Ik heb al een ticket al aangemaakt bij WhatsApp met deze nieuwe bug, los van de opslag probleem. Iemand ook met dit probleem?

  67. Hier nergens last van, ik heb een fresh install gedaan van whatsapp en geen back-up terug gezet. ( door een fout van mijn kant) had ik deze niet meer. Inmiddels zo plus minus 15 gesprekken openstaan waarvan 4 groupschat en geen rare opslaggroeisprongen.

    Misschien zit de fout ergens in een backup-restoren.

  68. @heidi: Hij slurpt toch weer beetje voor beetje weg. Zit nu op 2.1GB. Dus Whatsapp moet echt met een permanente oplossing komen anders gaat WA er bij mij definitief vanaf en ga ik lekker weer oldschool smsen.

  69. Ander probleem, mijn whatsapp geeft geen seintje meer dat er berichten binnenkomen. Pas als ik de app open stromen de berichten van die dag binnnen, hoogst irritant voor iemand die altijd rap reageert 😉 update please!!!

  70. @djurre swets pieters: Ik had hetzelfde probleem. Whatsapp opnieuw installeren (zonder video’s helaas eigen fout maar er was niet genoeg ruimte) daarna liep het vrije geheugen weer heel hard terug. Pas toen in de fotobibliotheen uitzette (ik was me niet bewust dat het aanstond…) bleef de vrije ruimte stabiel..

  71. Klaag klaag, dreig dreig..

    Lastig he, als je ‘sociale leven’ ineens even niet meer werkt.
    Ooit gehoord van bellen? Of nog beter. Gewoon RL afspreken.

  72. Origineel geplaatst door Jacob
    Gebruik Telegram.
    Beter en leuker doordat je gif plaatjes mee kunt sturen (bv. @gif funny) en geen onderdeel van Facebook.

    Nope, gif is af en toe leuk, maar veek te weinig om helemaal over te gaan stappen.
    Whatsapp doet wat het doen moet en ik mis niks.
    En facebook heb ik geen last van.

  73. Gros van m’n foto’s en muziek verwijderd. App eraf gegooid en opnieuw geïnstalleerd. Nog geen dag later precies hetzelfde verhaal.

    Kortom: hopen dat er asap een nieuwe update komt waarbij het ‘opslag probleem’ opgelost is.

    Anders idd geen whatsapp, maar ouderwets sms’en of bellen.

  74. Origineel geplaatst door Stefaanxd
    Klaag klaag, dreig dreig..

    Lastig he, als je ‘sociale leven’ ineens even niet meer werkt.
    Ooit gehoord van bellen? Of nog beter. Gewoon RL afspreken.

    Ieder z’n leven ;-). Koop een postduif lol. Leuk toch appen en ook werk gerelateerd en om een afspraak te maken erg handig.

  75. Origineel geplaatst door R_Dex
    en hop, allemaal over op Telegram AUB

    Was dat maar waar !

  76. Dit was de spreekwoordelijke druppel in een volle emmer, zojuist definitief Whats(cr)Ap van m’n iPhone gedonderd. Is ook een gezegde over: opgeruimd staat netjes 😄

    Telegram stond er al op, maar 99,99% v/d tijd voldoet ‘gouwe ouwe’ SMS minstens zo goed: gaat tenminste niet ten koste van m’n databundel, en iedereen kan ze ontvangen ongeacht merk, OS en welke extra apps geïnstalleerd zijn…

  77. Had hetzelfde issue sinds gisteren, maar dit bericht niet gezien. Vanochtend uiteindelijk iPhone restore gedaan en back-up terug gezet. En nu al de hele dag 6GB vrij. Hopelijk blijft het zo!

  78. Vanmiddag whatsapp verwijderd en weer gedownload. In eerste instantie had ik ineens weer 5,5GB vrije ruimte. Nu 6 uur later op wonderbaarlijke wijze nog maar 3,6GB zonder maar ook iets te downloaden. Ik heb alleen whatsapp gebruikt.
    Blijkbaar is dit een tijdelijke oplossing dat je steeds moet herhalen tot er een update is? Hebben meer mensen hier last van?

  79. Origineel geplaatst door Jacob
    Gebruik Telegram.
    Beter en leuker doordat je gif plaatjes mee kunt sturen (bv. @gif funny) en geen onderdeel van Facebook.

    Origineel geplaatst door Daejji
    Nope, gif is af en toe leuk, maar veek te weinig om helemaal over te gaan stappen.
    Whatsapp doet wat het doen moet en ik mis niks.
    En facebook heb ik geen last van.

    Misschien zit hier wel wat tussen?
    – de diversiteit aan clients die ze hebben. Dekstop, tablet, telefoon. (persoonlijk dé voornaamste reden om telegram te gebruiken)
    – overal m’n berichten gesycnt (en insane snel).
    – foto’s met of zonder compressie versturen
    – je kunt elk bestand doorsturen tot 1,5GB groot.
    – In elk chatvenster krijg je een overzicht met gedeelde links, afbeeldingen/video’s bestanden (dus zichtbaar per categorie)
    – Alle doorgestuurde bestanden blijven oneindig lang bewaard (totdat je ze zelf verwijderd)
    – In groepsgesprekken kun je iemand persoonlijk benaderen met @username
    – In je chatvenster zoeken met @gif, @IMDB, etc
    – Gifs spelen af in je chatvenster
    – Bots
    – Stickers (Minder belangrijk, maar wel erg leuk)

  80. Heb een Back-up gemaakt in ICloud, whatsapp verwijderd en opnieuw geïnstalleerd is de Back-up nergens te vinden! Morgen maar eens de reservekopie erop zetten vanuit iTunes en hopen dat alles er dan weer op staat. Gebruik whatsapp zakelijk dus niet leuk deze ellende!

  81. Origineel geplaatst door Jochem
    Misschien zit hier wel wat tussen?
    – de diversiteit aan clients die ze hebben. Dekstop, tablet, telefoon. (persoonlijk dé voornaamste reden om telegram te gebruiken)
    – overal m’n berichten gesycnt (en insane snel).
    – foto’s met of zonder compressie versturen
    – je kunt elk bestand doorsturen tot 1,5GB groot.
    – In elk chatvenster krijg je een overzicht met gedeelde links, afbeeldingen/video’s bestanden (dus zichtbaar per categorie)
    – Alle doorgestuurde bestanden blijven oneindig lang bewaard (totdat je ze zelf verwijderd)
    – In groepsgesprekken kun je iemand persoonlijk benaderen met @username
    – In je chatvenster zoeken met @gif, @IMDB, etc
    – Gifs spelen af in je chatvenster
    – Bots
    – Stickers (Minder belangrijk, maar wel erg leuk)

    Leg je dat even uit aan die 900 mrd gebruikers bij WA?

  82. @iNuvola: Thnx voor de tip! Ik heb ook problemen met whatsapp sinds die nieuwe update….echt heel irritant. Al heel veel opgeschoond en helaas ook muziek albums verwijderd maar na een tijdje krijg k weer de melding dat k geen vrije geheugen meer heb.

    Hoe kan je precies zo’n back up terugzetten van je gesprekken?

  83. Origineel geplaatst door Jochem
    Misschien zit hier wel wat tussen?– de diversiteit aan clients die ze hebben. Dekstop, tablet, telefoon. (persoonlijk dé voornaamste reden om telegram te gebruiken)– overal m’n berichten gesycnt (en insane snel).– foto’s met of zonder compressie versturen– je kunt elk bestand doorsturen tot 1,5GB groot.– In elk chatvenster krijg je een overzicht met gedeelde links, afbeeldingen/video’s bestanden (dus zichtbaar per categorie)– Alle doorgestuurde bestanden blijven oneindig lang bewaard (totdat je ze zelf verwijderd)– In groepsgesprekken kun je iemand persoonlijk benaderen met @username– In je chatvenster zoeken met @gif, @IMDB, etc– Gifs spelen af in je chatvenster– Bots– Stickers (Minder belangrijk, maar wel erg leuk)

    Vergeet niet dat ene kleine detail!!!Bijna niemand gebruikt het van je vrienden.Dus is het een waardeloze App die alleen maar ruimte inneemt.

  84. @Esther: Hi Esther, zodra je WhatsApp weer download vanuit de App store en installeert, zal WhatsApp tijdens installatie vragen of je een back-up wenst terug te zetten.

    Gaat vanzelf allemaal 🙂

  85. Ik kan al sinds gisteren niet meer op WhatsApp komen doordat het vol zit :s
    Hoe kan ik dan een reservekopie maken van WhatsApp zelf? Op iTunes doet die het nu ook al niet meer. Lijkt wel alsof mijn hele telefoon blokkeert door dat gedoe.

    Smsjes geven geen melding meer, Facebook valt telkens uit..

  86. Origineel geplaatst door Jochem
    Misschien zit hier wel wat tussen?– de diversiteit aan clients die ze hebben. Dekstop, tablet, telefoon. (persoonlijk dé voornaamste reden om telegram te gebruiken)– overal m’n berichten gesycnt (en insane snel).– foto’s met of zonder compressie versturen– je kunt elk bestand doorsturen tot 1,5GB groot.– In elk chatvenster krijg je een overzicht met gedeelde links, afbeeldingen/video’s bestanden (dus zichtbaar per categorie)– Alle doorgestuurde bestanden blijven oneindig lang bewaard (totdat je ze zelf verwijderd)– In groepsgesprekken kun je iemand persoonlijk benaderen met @username– In je chatvenster zoeken met @gif, @IMDB, etc– Gifs spelen af in je chatvenster– Bots– Stickers (Minder belangrijk, maar wel erg leuk)

    Origineel geplaatst door Freaky
    Vergeet niet dat ene kleine detail!!!Bijna niemand gebruikt het van je vrienden.Dus is het een waardeloze App die alleen maar ruimte inneemt.

    Ken jij mijn vrienden dan? Bijna al m’n vrienden en familie gebruikt het al. Wel nog naast whatsapp maar dat is een kwestie van tijd 😉

    Gelukkig neemt het maar 128MB in gebruik ipv elke vrije MB op toestel. Naast alle boer/bier/scheet apps zal die ene echt geen verschil maken.

  87. Ik ervaar hetzelfde probleem.
    Ik heb nog 0 bytes op mijn Iphone6 over.
    Op onverklaarbare wijze is mijn iphone opslag volgelopen.

    De oplossing om een iCloud-reservekopie in WhatsApp te maken gaat niet helemaal op. Aangezien ik WhatsApp niet meer in kom.

    Nu heb ik dat opgelost door een app te verwijderen. Maar dan kom ik met een volgende probleem dat er onvoeldoende beschikbare opslag ruimte is op mijn Iphone om een iCloud-reservekopie te maken. Ik kan apps blijven verwijderen maar de mb verdwijnen als sneeuw voor de zon.

    Wat ik ook raar vind is dat niet heel mijn tijdlijn en twitter volstaan met mensen die dit zelfde probleem hebben. En dat er niet wat meer aandacht is voor dit probleem.

    Heeft er iemand al een goede oplossing ?

  88. Gelukkig op mijn ipad air 2, iphone 6S plus en apple watch nergens last van.. Alle berichtjes komen goed binnen, push werkt en de opslag is normaal.

    Enigste jammere is nogsteeds dat we het “irritante” whatsapp bellen niet uit kunnen zetten..

  89. Ik heb inderdaad sinds de update last van dit probleem.
    Dacht eerst dat het aan mijn telefoon zelf lag, totdat ik ging uitzoeken of er een fout zou zitten in de update van whats app. Hopelijk wordt het snel opgelost!

    Ga de tijdelijke oplossing eens proberen.

  90. Ik heb ook het zelfde probleem eerste instantie had ik nog 38 a 40 gb beschikbaar nu alleen maar 24 gb er vervelend! Opzich heb ik nu veel geheugen dus ik hoop snel dat ze met een nieuwe update komen!

  91. Correctie 15 gb extra is van mijn telefoon weg ik had het verkeerd geschreven!

  92. Ik heb iPhone herstellen gedaan en probleem is opgelost

  93. @s0kkie: Heb ook van dit probleem last gehad, bij apple gaven ze ook aan het een bekend probleem is binnen de apple software. Ze gaven me als tip om mijn telefoon in fabrieksinstellingen terug te zetten en een reservekopie te maken.. Misschien kan je hier wat mee 🙂

  94. Ik heb er ook last van,mensen wat kan hieraan gedaan worden? Ik heb dus gedaan wat hier gezegd werd maar me opslag loopt weer leeg,en telkens als ik een appje heb gehad dit is echt vervelend want ik kan straks dus weer niet meer appen.Echt irritant dit,wanneer word dit opgelost?

  95. Ook last van dit probleem. Dacht eerst dat er een fout in de firmware zat, dus backup gemaakt, iPhone hersteld. Maar het bleef ook erna nog geheugen wegvreten. Lees ik hier later dat het aan Whatsapp kan liggen. Heb de (tijdelijke) oplossing gister ook geprobeerd, maar het probleem blijft. Vandaag alweer bijna 2GB kwijt wat ik terug krijg als ik Whatsapp verwijder. Hoop dat het snel wordt gefixt, word er gek van!!

  96. Origineel geplaatst door Ruud
    Ik heb iPhone herstellen gedaan en probleem is opgelost

    Heb je de iPhone hersteld en geen backup teruggezet? Ik wil dit ook wel doen alleen wel met garantie dat ik dan niet dit irritante probleem nog steeds heb.

  97. Heb ook al 2x de iPhone naar fabrieksinstellingen teruggebracht, en vervolgens reservekopie teruggezet. Dit is geen permanente oplossing helaas. Tijdelijk veel vrije ruimte, maar loopt heel snel weer vol als je een paar appjes verstuurt. Hoop ook echt dat er snel een oplossing komt. Niks lijkt het probleem tot nu toe te verhelpen.

  98. Ook hier wordt mijn opslagruimte opgevreten.
    Whatsapp opnieuw geïnstalleerd en reservekopie terug gezet. Lijkt te werken maar ben nu bij sommige contacten profielfotos kwijt terwijl contacten wel zijn toegevoegd. Alles gecontroleerd inclusief privacy instellingen. Hopelijk snel een update!!

  99. De problemen met whatsapp veroorzaken ook problemen met mijn gehele iPhone. De tijdelijke oplossing kan ik niet eens uitproberen omdat ik helemaal niet meer in whatsapp kom, zelf het verwijderen van andere apps of foto’s lijkt niets uit te maken.

  100. Origineel geplaatst door Babette
    Heb ook al 2x de iPhone naar fabrieksinstellingen teruggebracht, en vervolgens reservekopie teruggezet. Dit is geen permanente oplossing helaas. Tijdelijk veel vrije ruimte, maar loopt heel snel weer vol als je een paar appjes verstuurt. Hoop ook echt dat er snel een oplossing komt. Niks lijkt het probleem tot nu toe te verhelpen.

    Er is tot nu toe niks aan gedaan, laat de update komen! Zo irritant en slurpt ook mobiele data… 🙄

  101. Hier ook wat grote apps verwijderd om maar een backup te kunnen maken van Whatsapp (voor het geval dat).
    Had 1,3GB vrij nu maar is snel weer teruggelopen naar 600MB…
    Raar genoeg blijft die daar nu wel op hangen en wordt er niet NOG meer opgeslurpt.

    Nog raarder is dat Whatsapp niet met een update komt, lijkt me toch wel topprioriteit ook…
    Als je ook ziet in iTunes naar de reviews van de huidige versie… damn… te slecht gewoon allemaal.

    Jammer genoeg geen rollback naar 1 versie hiervoor. 🙁

  102. Sinds de nieuwe update van whatsapp is al mijn geheugen op. Ik krijg steeds een melding dat me geheugen vol is, en als ik iets verwijder neemt whatsapp al dat beschikbare geheugen weer in beslag. Ik word er niet goed van soms kan ik gewoon helemaal niet meer appen, dan verwijder ik de app en download ik het opnieuw zoals hierboven de zogenaamde oplossing is. Ik heb dan even weer 3 GB ruimte maar na een halfuur krijg ik weer het zelfde probleem. Alles is in beslag genomen
    GRAAG SNEL EEN NIEUWE UPDATE DIE NORMAAL DOET !!!!!!!!!!!!!!!!!

  103. Ik heb dit probleem ook. Als ik apps verwijder die ik nooit meer gebruik, is er eventjes geheugen vrij en daarna is het meteen weer vol.. Bij instellingen en opslag geeft whatsapp maar 460 mb aan, ligt dan alsnog het probleem bij whatsapp?
    En de oplossing van het maken van een reservekopie en die terugzetten gaat bij mij niet, want ja, geen geheugen om een reservekopie te maken. Als whatsapp onderhand eens met een update komt die het probleem verhelpt, kan ik die niet downloaden, want ja, geen geheugen. Conclusie: dat kutbedrijf heeft heel mijn iPhone naar de klote geholpen en nu zit ik nog minstens een jaar met een telefoon waar ik helemaal niets meer mee kan.. Ik kan niet eens een foto maken..
    Weet iemand of de backup die met itunes wordt gemaakt ook een backup van whatsapp bevat? Misschien dat ik dan mijn iphone terug kan zetten naar fabrieksinstellingen en dan die reservekopie terug kan zetten? Want op dit moment heb ik dus gewoon helemaal niks meer aan mijn telefoon..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.