Parallels 14 is veel sneller, efficiënter en geoptimaliseerd voor macOS Mojave

Het is al meer dan een decennium mogelijk om op een Mac ook Windows te draaien. De meest populaire software die daarvoor gebruikt wordt, is Parallels, dat nu een flinke update gekregen heeft.
Jim Pedd - · Laatst bijgewerkt:

Vandaag is versie 14 van Parallels aangekondigd. Parallels is software die het door virtualisering mogelijk maakt om Windows te draaien op je Mac. De nieuwste versie biedt niet alleen ondersteuning voor macOS Mojave, maar brengt ook drastische snelheidsverbeteringen met zich mee.


Fors minder opslagcapaciteit
De nieuwste versie van Parallels werkt veel sneller dan eerdere versies. Volgens de makers zou de software nu tot wel vier keer zo snel moeten opstarten dan eerder het geval was. Een mooie verbetering, die ook op andere vlakken te merken moet zijn. Zo zouden gebruikers een snelheidsverbetering van wel tweehonderd procent moeten zien op gebieden als van audio/video-encoding, 3D-modellering en “andere complexe workloads”.

Bekijk ook

Windows op je Mac installeren: dit zijn de mogelijkheden

Wil je Windows op een Macbook of iMac installeren? Daarvoor zijn verschillende mogelijkheden. In deze gids leggen we uit hoe je Windows op een Mac kunt gebruiken met Boot Camp en virtualisatiesoftware zoals VMWare, VirtualBox en Parallels. Daarbij maken we onderscheid tussen M1 Macs en Intel Macs.

Maar de belangrijkste verbetering wordt behaald op het gebied van de opslagcapaciteit. Voor sommige Mac-gebruikers is opslagcapaciteit nog altijd een heikel punt. De gemiddelde gebruiker beschikt over 128 tot 256 gigabyte aan geheugen en dat is niet uit te breiden. Door twee besturingssystemen naast elkaar te draaien, kan veel van dat geheugen opgeslokt worden.

Parallels 14

De nieuwe versie van Parallels vraagt dan ook een stuk minder van je opslagcapaciteit. Het bedrijf stelt dat een virtuele Windows-machine tot twintig gigabyte minder in beslag neemt. Over de hele linie zouden ruimtebesparingen van 20 tot 30 procent behaald zijn. Het uiteindelijke resultaat hangt af van de specifieke configuratie waar de gebruiker voor gekozen heeft.

Parallels 14

Nieuwe functies
Parallels 14 brengt ook nog andere verbeteringen met zich mee. Zo zijn nu diverse Windows-features beschikbaar. De voornaamste is Microsoft Ink, dat nu gebruikt kan worden om Office-documenten te bewerken. Ook is stylusondersteuning toegevoegd aan CoralDRAW, Fresh Paint, PowerPoint, Adobe Illustrator en Adobe Photoshop.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Parallels Desktop 14 is vanaf 23 augustus beschikbaar voor je Mac. Gebruikers van versies 12 of 13 kunnen voor vijftig euro upgraden. Je kan er verder voor kiezen om voor 80 euro per jaar een abonnement af te sluiten, of eenmalig de software aan te schaffen voor 100 euro. Een Windows-licentie is daar overigens niet bij inbegrepen.

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.