Reacties voor: WearaBraille virtueel Braille-toetsenbord werkt met iPhone

Dr. Miele heeft met WearaBraille een oplossing bedacht voor blinden en slechtzienden die willen typen op de iPhone. Het maakt gebruik van sensoren.

Reacties: 8 reacties

  1. Weet iemand wat er met deze man gebeurt kan zijn? Aandoening vanaf de geboorte, ongeluk misschien? DIt is namelijk de eerste keer dat ik zo een verminking zie buiten “de films” om zegmaar. Niet om grappig proberen te doen, maar een serieuze vraag, wat is er aan de hand met deze meneer?

  2. Hij lijkt verbrand te zijn, geef hem anders een belletje of stuur hem een mailtje: http://www.ski.org/Rehab/JAMiele/

  3. Ik vind dit een geweldig product om mensen met bepaalde tekort komingen toch te laten genieten van producten zoals de iphone.

  4. Goed dat er naar oplossingen gezocht word zodat er een maximale toegankelijkheid is voor zulke producten, maar waarom heeft Apple geen braille toetsenbord beschikbaar in bijvoorbeeld zijn Ipad? Tezamen met VoiceOver zou dit het gebruik van de Ipad voor blinde of slechtziende personen nog vergroten.

  5. @face: Voor braille heb je reliëf nodig, en voor zover ik weet kan het scherm van de iPad geen reliëf reproduceren.

  6. @T.I.P: Je hebt alleen relief nodig om braille te lezen, maar typen gebeurt met 7 toetsen en een blinde of slechtziende persoon die braille kent weet uit het hoofd welke toetsen welke letters vormen.
    Wat ik bedoel is dat een blinde persoon het iets moeilijker heeft om ‘blind’ te typen op een aanraakscherm met een projectie van een azerty of qwerty toetsenbord, maar mocht dit een braille toetsenbord zijn met 7 toetsen en de tekst dan in ‘gewoon schrift’ verschijnen zodat Voice Over kan voorlezen wat er getypt is, dat zou volgens mij een extra hulp kunnen zijn.

  7. @T.I.P: Dit toetsenbord werkt ook niet met reliëf, hiermee kan je de braille-tekens typen. Wat Er bedoeld werd was dat je dat typen op het iPad oppervlak kon doen en de info terugkreeg in voice-over (net als in het filmpje)

    Correct me if I’m wrong

  8. Als dit wordt uitgebreid, wat het waarschijnlijk wel zal doen is dit een geweldig product!

    Trouwens 2:04 is grappig 😛

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.