Apple Watch op nachtkastje.

watchOS 2 uitgesteld vanwege bug

Apple heeft watchOS 2 uitgesteld. De update zal niet op 16 september verschijnen vanwege een bug in watchOS 2. Een woordvoerder heeft het uitstel inmiddels bevestigd.

Apple Watch op nachtkastje.watchOS 2 stond voor vanavond 19:00 uur gepland, maar de release is uitgesteld. Een Apple-woordvoerder heeft laten weten dat er een bug in watchOS 2 is gevonden, die op korte termijn niet kan worden opgelost. Daarom zal de release vandaag niet plaatsvinden, maar op een later moment.

watchOS 2 uitgesteld

Een Apple-woordvoerder vertelde aan TechCrunch:

We hebben een bug in watchOS 2 gevonden, die iets langer duurt om te fixen dan we hadden verwacht. We zullen watchOS 2 niet vandaag uitbrengen, maar op korte termijn wel.

Deze bug kan de boosdoener zijn

Apple heeft zelf niet aangeven om welke bug het gaat, maar volgens @jamesthomson zou het wel eens te maken kunnen hebben met een bug die hij heeft gemeld bij Apple. Daarbij lukte het niet om native watchOS-apps te starten, omdat ze een foutmelding opleverden:

FairPlay decryption failed on binary

Bij het installeren van een app die al voor iOS 9 was aangepast (bijvoorbeeld PCalc), startte de app niet zoals verwacht op, maar raakte de Apple Watch in een eindeloze loop. De bekende ontwikkelaar Marco Arment meldde een paar jaar geleden al een soortgelijke bug, waarbij het ook niet mogelijk was om apps te starten. In dat geval ging het om iOS.

Timelapse op Apple Watch.

watchOS 2: er mag niets fout gaan

watchOS 2 is een belangrijke release voor Apple, dus er moet wel een serieuze bug gevonden zijn, om de release zomaar uit te stellen. De update geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om native apps voor de Apple Watch te maken. Ook krijgen ontwikkelaars toegang tot sensoren op de Apple Watch en kun je tijdreizen om historische informatie te zien.

Apple bracht een week geleden de Golden Master van watchOS 2 uit voor ontwikkelaars. Blijkbaar is daarin nog last minute een bug ontdekt, die Apple niet op het algemene publiek wil loslaten.

Later vandaag wordt wel iOS 9 verwacht, de belangrijke update voor iPhones, iPads en iPods.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2015, 18:12
Categorie iOS
Onderwerpen watchos, watchos 2

watchOS

watchOS is het besturingssysteem van de Apple Watch. Ontdek in dit overzicht de nieuwste functies en tips, zodat je meer uit je Apple TV haalt!

watchOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.