Freeblade

Warhammer 40.000: Freeblade nu te downloaden

Warhammer 40.000 Freeblade is de game die Apple gebruikte tijdens de iPhone 6s Keynote. De game is een grafisch spektakel en benut 3D Touch-mogelijkheden.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Warhammer-Freeblade

Tijdens de onthulling van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus gebruikte Apple een grafisch indrukwekkende game met robots om de kracht van de A9-chip en het 3D Touch-display te demonstreren. Gek genoeg was deze game nergens te bekennen toen de nieuwe iPhones in de winkels lagen, maar daar komt vanaf vandaag verandering in. Warhammer 40,000: Freeblade is vanaf nu gratis te downloaden in de App Store.

Warhammer 40.000: Freeblade

Als Apple een game uitkiest om tijdens een Keynote te laten zien, weet je eigenlijk al dat het om een grafisch indrukwekkend spel gaat. Freeblade is hierop geen uitzondering en zet jou achter de knoppen van een reusachtige robot.

Kruip in een reusachtige gevechtsrobot
Deze zogenaamde Imperial Knight loopt door een level heen, terwijl er uit alle hoeken en gaten aliens en robots op je af komen. Het is aan jou om deze van je af te slaan. Dit doe je door verschillende wapens te gebruiken, zoals raketten op je schouder, een enorm zwaard en meer.

Freeblade

Je kunt Warhammer 40.000 Freeblade gewoon spelen op oudere iPhone-modellen, al kun je dan natuurlijk niet de 3D Touch-functies gebruiken. Door met een iPhone 6s of iPhone 6s Plus harder op het scherm te drukken wissel je razendsnel tussen je arsenaal aan wapens, terwijl je op iPhones zonder 3D Touch met meerdere vingers het scherm aan moet raken. Geen ingrijpende functie dus, maar het maakt het spelen van de game wel net iets gemakkelijker.

Freeblade is helemaal gratis te spelen, al zijn er wel de nodige in-app aankopen om je robot verder uit te bouwen. Deze kun je ook zonder je portemonnee te trekken verdienen, maar dan zul je flink wat tijd in het spel moeten stoppen. Op het eerste gezicht is Warhammer 40.000 Freeblade in ieder geval een prima actiegame, zeker als je wilt zien tot wat voor grafisch spektakel de iPhone toe in staat is.

Waar blijven de 3D Touch-games?
Er zijn nog niet veel games die het 3D Touch-display benutten, maar langzaam maar zeker druppelen ze de App Store in. Zo verscheen eerder deze week Underpressure_ een simpele puzzelgame waarbij je het scherm harder en zachter in moet drukken op het goede moment.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2015, 13:00
Categorie Apps
Onderwerpen 3d touch, games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.