Wanderu voor iPhone - bus- en treinreizen zoeken

Wanderu zoekt en vergelijkt betaalbare bus- en treinreizen in Europa

Met Wanderu voor iPhone en iPad zoek en vergelijk je betaalbare bus- en treinreizen in onder meer Nederland en België. Het aanbod valt bij de Europese introductie nog wat tegen, maar de dienst belooft alvast beterschap.

Wanderu voor iPhone - bus- en treinreizen zoekenDe kans is groot dat je nog nooit van Wanderu gehoord hebt. Dat kan goed kloppen, want dit zoekplatform voor betaalbare bus- en treinreizen opereerde tot voor kort alleen in Noord-Amerika. Onlangs heeft Wanderu de sprong over de Atlantische Oceaan gewaagd en biedt zijn diensten nu ook in Europa aan. Met Wanderu (link) voor iPhone en iPad vind en boek je reizen naar ‘meer dan duizend’ Europese steden, waaronder Nederland en België.

Wanderu verzamelt betaalbare bus- en treinreizen

Wanderu is vergelijkbaar met een app als Booking.com waarmee je een hotelovernachting boekt. Je voert een vertreklocatie en bestemming in, geeft aan wanneer je wilt vertrekken en wanneer je weer terug wilt. Ik wil bijvoorbeeld vandaag (30 januari) van Groningen naar Berlijn. Vervolgens krijg je een overzicht van mogelijke reizen, die je kunt sorteren op prijs, tijdstip en reisduur. In mijn geval is de goedkoopste reis €32,90. Als je op een resultaat tikt, kom je terecht in het reisoverzicht, zoals hieronder. Hier kun je eenvoudig aangeven dat je met meerdere personen wilt reizen.

Reis boeken in Wanderu voor iPhone

Nadat je een keuze hebt gemaakt, stuurt de app je door naar de bestelpagina van de vervoerder. Wanderu verzamelt alleen de verschillende reizen. Boeken doe je altijd rechtstreeks bij de vervoerder. Wel kun je in de app je geboekte reizen terugvinden en ook je zoekgeschiedenis raadplegen. Standaard toont de app trouwens nog de dollarprijzen maar via de menuknop meer kun je dit bij het onderdeel ‘Valuta’ eenvoudig aanpassen naar euro’s. De prijs wordt dan gebaseerd op de huidige wisselkoers.

Europese partners
Wanderu werkt in Europa onder meer samen met het Duitse FlixBus, dat vanuit verschillende Nederlandse steden reizen naar Duitsland aanbiedt. Andere partners zijn het Britse National Express en het Franse OUIBUS. Bij de introductie valt het aantal nog wat tegen, maar de komende maanden komen er nog zo’n 160 andere bus- en treinvervoerders bij, waaronder in Nederland, zo meldt het bedrijf alvast. Het is niet duidelijk of de dienst ook reizen van de NS en regionale bus- en treinvervoerders gaat aanbieden. Wanderu is gratis te gebruiken en rekent geen extra boekingskosten. Hoe ze precies geld verdienen is niet helemaal duidelijk. De dienst krijgt waarschijnlijk een percentage van de boekingen die mensen via de dienst uitvoeren.

’30 miljoen reizigers’
Zoals veel diensten komt ook Wanderu voort uit een persoonlijk probleem van de oprichters. Oprichters Polina Raygorodskaya en Igor Bratnikov maakten voor een campagnereis door de VS gebruik van ride-sharing. Op een bepaald moment strandden ze in het onbewoonde Virginia omdat hun chauffeur verstek liet gaan. Een rechtstreekse busverbinding was er niet en ook geen platform om alternatieven te zoeken. In 2012 werd Wanderu opgericht en in augustus 2013 volgde de publieke introductie. Na een reeks investeringen gaat het zowel het bedrijf als de oprichters voor de wind. Inmiddels beslaat de dienst meer dan 90 procent van de VS, grote delen van de Canada en Mexico. Volgens officiële cijfers hebben meer dan 30 miljoen reizigers inmiddels gebruikgemaakt van de dienst.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 januari 2017 om 13:29
Onderwerpen
, ,
Categorie
Apps
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.