Reacties voor: In de wachtrij bij New Yorkse Apple Stores? Leer Chinees

In New York bestond de wachtrij voor de iPhone 6 grotendeels uit Chinese handelaren. Het is een triest gezicht, als je kijkt naar deze korte documentaire.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 43 reacties

  1. Het is maar een telefoon. Denk dat deze mensen ook zo denken en als er dan types zijn die $$$ willen neerleggen alleen om het eerder in handen te krijgen.

  2. De mensen die huppelend en glimlachend naar buiten lopen omdat ze een overrated en overpriced iPhone 6 gekocht hebben zijn redelijk zielig naar mijn mening.

    Apple is over zijn toppunt heen, ze brengen niks innoverend meer, integendeel zelfs, ze lopen achter.

    Een televisietoestel van Apple? Al veel te laat. Dit landschap gaan ze niet kunnen veranderen, te veel aanbieders.

    De Apple Watch is een onnodig gadget. Voor de fanatieke sportmensen kan ik het nog begrijpen, maar dan nog zijn er betere (en goedkopere) alternatieven op de markt.

    Tot zover mijn beklag over de Apple hype 🙂

    (Voor de haters: ik ben een iPhone gebruiker sinds de originele iPhone, iPad en Macgebruiker)

  3. Het is nogal respectloos en denigrerend gefilmd en van commentaar voorzien. Ook die agenten lijken eerder het idee te hebben dat ze tegen beesten praten als tegen mede mensen. Wat is er mis met Aziatisch ondernemerschap? Daar draait onze hele industrie tegenwoordig op.

    Volgens mij doen ze niemand kwaad, behalve dat ze een graantje mee proberen te pikken tijdens een knotsgekke hype.

  4. Het is zeker treurig om te zien dit. Niks te maken met Apple enthousiastelingen. Maar blijkbaar is de markt groot genoeg hiervoor, anders zou het snel klaar zijn. Vraag en aanbod.

  5. Triest voor Apple? Voor het imago? Triest voor die mensen. Die hebben waarschijnlijk helemaal niets. In de VS krijg je echt geen uitkering als je niks te eten hebt. Zeker niet als (illegale) immigrant. Dit zijn de armste van de armsten. En die worden vervolgens misbruikt door luie eikels die wel geld hebben. Hoe laag moet je zinken om voor je nieuwe speeltje een dakloze in te zetten voor een paar dollar? Lager dan laag. Dat is pas triest. Sterker nog; walgelijk.

  6. Wat ik zo leuk vond aan Palm, is dat weinigen ze hadden… Niet omdat ze duur zijn, maar omdat ze gewoon anders waren en deden wat ze goed vonden. Het was dan ook heel erg jammer dat HP ze overnam.
    Vroeger was het ook een beetje bij een mac… maar zij kiezen in te spelen op de vraag van de consument…
    Toch gemengde gevoelens, nog meer als je dergelijke filmpjes ziet…

  7. @dromedaris: Ergens snap ik je best wel. Maar om mensen zielig te noemen die wel fan zijn van het product vind ik niet echt nodig.

    En ja, innovatie…. Iedereen gooit maar met dat woord zonder ook maar enig idee van de betekenis te hebben. Innovatie is meer dan alleen iets unieks verzinnen.

    Innovatie kun je ook anders bekijken. Laat ik bijvoorbeeld nfc noemen.

    Bij de aankondiging van de iphone 6 las ik op diverse forums dat die al oud is en android dit allang heeft. Klopt als een bus maar wat kun je ermee op een android toestel? Heb je ooit iemand iets met nfc zien doen? Zo ja, gebruiken veel mensen het?

    Kan is groot dat je op beide vragen nee moet zeggen. Apple komt met nfc en heeft daar ook meteen een groot plan mee. Diverse winkels zijn hierin betrokken zodat de consument ook echt iets heeft aan nfc. Dan is het niet een nutteloze spec maar een functionel spec. Dat is ook innovatie.

    En zo kan ik nog wel even door gaan. Punt is gewoon dat apple gaat voor een complete gebruikerservaring. En daarin slagen ze prima.

  8. Ik ben vandaag uit New York terug gekomen (geen iPhone 6 gekocht…had wel wat beters met m’n tijd te doen) maar echt bizar hoeveel chinezen daar in de rij zitten. Pas na 2 of 3 blokken kom je de “echte fans” tegen. Voor het imago en de fun is dit absoluut niet goed maar wat doe je er tegen?

  9. Wat een gezelligheid…

  10. Wat een zootje zeg.. Ook erg moeilijk tegen te houden. Totaal andere sfeer dan aan de andere kant van de VS.

  11. Of het nou babyvoeding is of een telefoon……

  12. Inderdaad wel triest, maar helaas de keiharde waarheid.

    Maar als ik geld nodig had, zou ik net als de Chinezen doen. Ik neem m’n familie dan wel mee.

  13. @dromedaris: niets innoverends ? Jij hebt teveel Samsung vrindjes … Kijk eens echt naar de specs: m processor,64 bit etc en niet te vergeten integratie!!!! En kwaliteit !! Zelfs mijn oude 3G werkt nog perfect , en mijn andere iphone zijn ook nog volop in gebruik in mijn gezin …
    Ik wordt een beetje moe van dat “over de top” gelul …
    Wat voor innoverends brengen andere fabrikanten?

  14. Oplossing is simpel: overal tegelijk releasen.. Nu staan er Hollanders in Duitse rijen en Chinezen in Amerikaanse rijen..

  15. Nou en ?
    Dit volk staat met miljoenen tegelijk dag en nacht in fabrieken die dingen te maken.
    Ga je dan lekker druk liggen maken over een fractie daarvan die in NY in in de rij staan om ze te kopen.
    Dat mogen dan alleen westerlingen zijn ?
    Omdat een paar daarvan vinden dat ze er zo absurde rijkdom mee moeten verwerven…?

  16. Mensen mensen mensen! Het is maar een telefoon! Of is het zo dat je leven compleet veranderd als je een iphone 6 koopt!? Hoor je er dan bij? Pffff

  17. Mooie documentaire

  18. Trieste bedoening dit, maar het meest trieste vind ik het decadente toontje onder de video: ‘Wij haalden onze iPhones vorig jaar in Dallas (vanwege het mooiere weer en omdat KLM er rechtstreeks op vliegt).’ How low can you go!

  19. Tja, hier is niks aan te doen en ook niks illegaals aan. Rijke Chinezen laten arme Chinezen een paar dagen in de rij staan om een iPhone te bemachtigen. Die arme Chinezen krijgen dan 200$ ofzo voor de moeite, that’s it. Er staan ook echte fans in de rij die gesponsord worden door bedrijven en zo soort van gratis reclame maken. Dit is wel een bewijs hoe ongekend populair en sterk het merk Apple is. De producten spreken voor zich, reclame maken is niet eens nodig. Als je de rijen wereldwijd ziet, geen enkel bedrijf die dit kan evenaren. Naja, n launch van playstion dan.

  20. Sowieso onzin om in de US nu een 6 te kopen. Ben er nu maar tot December kan je m niet unlocked kopen.

  21. Dit soort artikeltjes zorgen dat ik deze site nooit serieus zal nemen. Wat een kinderachtig geleuter zeg.

    Het zijn geen voedselpakketten, het is geen zeldzaam cultureel erfgoed. Het is een duur speeltje. Meer niet. Iedere westerling met geld teveel kan zo’n ding kopen en doet dat dan ook. De materialistischer en hebberiger types kopen ieder jaar zelfs een nieuwe. En grootste materialistische halve garen gaan er in een ander land voor in de rij staan, omdat ze denken dat ze geen maand langer kunnen wachten op een nieuwe telefoon.

    Maar als je een soort morele verontwaardiging weet op te brengen omdat vertegenwoordigers van het volk dat die speeltjes tegen een hongerloontje in elkaar zet, ook wat van die dingen koopt. En ze zo wegrooft voor de grijpgrage handjes van de verwende pubers die verderop in de rij staan om het geld van hun ouders uit te geven… Dan. Ben. Je. Echt. Ver. Heen.

    Echt compleet losgezongen van de wereld. Too far, far too far to be rejoined… (Om met Samael te spreken.)

  22. Misschien is dit juist WEL de reden om naar NY te gaan. Ik weet niet waar ik liever mee in de rij zou staan: chinezen of een stel fanboys wiens leven pas compleet lijkt te zijn als ze de nieuwste iPhone in handen hebben. Die half jankend van geluk uit de store komen en een compleet unboxing ritueel uitvoeren alsof ze Steve weer terugbrengen op aarde…

    Nu ga ik sowieso nooit ergens voor in de rij staan, maar het punt om niet naar NY te gaan ontgaat me volledig.

  23. Origineel geplaatst door iNick
    Trieste bedoening dit, maar het meest trieste vind ik het decadente toontje onder de video: ‘Wij haalden onze iPhones vorig jaar in Dallas (vanwege het mooiere weer en omdat KLM er rechtstreeks op vliegt).’ How low can you go!

    Volgens mij snap JIJ het niet helemaal iNick. iCulture leeft o.a van het schrijven van artikelen over deze telefoons. Heel begrijpelijk dus dat ze er alles aan doen om er één in handen te krijgen en er een goede review over te schrijven!

    En mensen die zeuren dat deze artikelen niet goed zijn. De één houdt van dit en de ander houdt weer van een ander soort artikel. Voor ieder wat wils zou ik zeggen, en ik denk dat er met mij vele anderen zijn die iCulture enorm waarderen in alles wat ze schrijven. In alles wat we onder de loep nemen vinden we wel fouten of tekortkomingen of wat dan ook! But who cares!!

    Als het niet bevalt, kom dan lekker niet hier om het te lezen. Verpest het in ieder geval niet voor de liefhebbers die het wel waarderen…

  24. @Justmac: Goed gezegd..

  25. Snap ze wel, je hebt de rijke mensen die toch direct de iPhone willen hebben. Die mensen geven zo’n iemand bv 3-500$ om 2 dagen in een rij te gaan zitten tja geef ze is geen gelijk.
    Voor geen enkel product staan de mensen zo masaal in de rij over de wereld, dus voor imagoschade hoeft apple het niet meer te doen.
    Viel me al op bij filmpje met Tim Cook(palo Alto?)die zwaaide en gaf handen aan mensen 2 aziaten keken even op en gingen weer verder reageerde niet eens.

  26. @dromedaris: dus jij koopt al jaren overrated en overpriced producten van Apple kom op man je hebt waarschijnlijk nog nooit een Apple product in je handen gehad 😉 want anders zou je nooit zo een praat verkopen punt!

  27. Het schijnt dat je zelfs kan bepalen welke nationaliteit je hiervoor inhuurt. Chinees: lekker veel iPhones voor weinig, je houdt altijd over. Hollanders: zuinig en oppassen dat je niet wordt afgezet, maar oogt plezieriger in de rij.
    Denk dat ik iemand inhuur om online te bestellen.

  28. De reden dat die Chinezen zo snel mogelijk een iphone willen hebben is dat fabriekjes in China die hoesjes en accessoires maken er wel wat geld voor over hebben om als een van de eerste een iphone in bezit te hebben zodat ze hun fabriekjes zo snel mogelijk op volle toeren Iphone 6 artikelen kunnen gaan maken.

  29. @Marc: Je hebt helemaal gelijk. Is echt denigrerend. De Chinezen doen gewoon zaken. Te bedenken dat er waarschijnlijk ook Nederlanders in de rij staan.

  30. @macman: Meen je echt wat je zegt? Denk je echt dat die Chinezen iemand in de rij zetten? Haha. Mooi man.
    Covers en hoesjes zijn al een dikke maand te bestellen in China. Een fabriek heeft er geen werkende voor nodig, die hebben hun kanalen al voor dummie toestellen en misschien zelfs werkende.

    Als je nu nog je fabriek zou moeten opstarten, ben je te laat. Veel te laat. Je hebt niet echt een common sense handelsgeest huh?

  31. @iBenshi: zorgen dat er voldoende iPhones zijn. Enkel werken met reservaties. Reservaties enkel mogelijk voor inwoners van het land en werken met uren. U toestel ligt klaar rond 10u 10u30 enz… . Geen schaarste creëren. Gaan de telefoons op de zwarte markt of op internet ook ni spectaculair steigen. Per persoon max 1 telefoon enz… Genoeg manieren om dit te voorkomen, alleen is de hype dan weg. De reclame door de wachtrijen enz … Alles heeft 2 kanten …

  32. Waar kan ik ook een paar Chinezen inhuren om vrijdag voor mij in de rij te staan 😉

  33. @Justmac: Wat valt er niet te snappen? Door dit artikel te plaatsen wordt er ingegaan op de ‘problematiek’ rondom de wachtrijen in de USA. Aan de ene kant de Chinese omaatjes die (echt niet) voor de lol 48 uur in de rij bivakkeren. Aan de andere kant de denigrerende opmerking dat iCulture gewoon even naar Dallas vliegt op-en-neer want het weer is daar beter en je hoeft niet over te stappen omdat KLM een directe verbinding heeft. Dit is een nogal schril contrast. Komt op mij over als een reportage schrijven over de schrijdende gevallen bij de voedselbank en dan afsluiten met: zo en nu gaan wij zelf even lekker eten bij Parkheuvel!

  34. Voor sommigen hier zou het beter zijn als (na terugkomst uit Dallas) blijkt dat een rijke Chinees dit land in 1 keer heeft opgekocht omdat hij denkt dat het de achtertuin van Parijs is.

  35. Koop dat ding gewoon bij de bestbuy als je er zo graag een wilt, staat geen rij en heeft genoeg voorraad..

  36. @Justmac: Ik heb waardering voor deze blog omdat we veel informatie krijgen, en omdat we rustig onze kritiek mogen spuien. Maar dat reizen om een nieuwe smartphone te bemachtigen, echt, dat vind ik onzinnig en verwend. Zo worden hypes gecreëerd. Waarom niet een paar dagen wachten tot ze hier te koop zijn?

  37. Het filmpje gezien. Is inderdaad confronterend. Maar wat is nu het verschil met ‘echte’ Apple-fans? Zijn dat betere mensen?
    Ik denk dat Apple dit over zichzelf afroept door dat klappen en zo en doordat er van tevoren lang over de nieuwe producten wordt geschreven. Er hoeft van mij ook niet ieder jaar iets nieuws uit te komen. Ik zou liever willen dat het anders ging.

  38. hiervoor in de rij wachten, noioooooot

    wil graag een i6+

    leuk dat het iculture forum helemaal vol staat met iphone 6 toestellen
    sukkels, krijg je nu ook bijna niet meer verkocht je snapt toch wel dat iedereen een 6+ wil en als je er ook nog eens 100 euro op wil verdienen, wat een domme fout

    Ik w8 wel dat ik hem hier in Nederland kan bestellen
    Saluté

  39. Alle moraalridders ten spijt. Ik zit in New York voor een korte vakantie en ik had gehoopt op een nieuwe iPhone, maar dag naar dag en nacht naar nacht staan er een extreem lange rij mensen waarvan je weet dat ze er niet voor zichzelf staan met een chagrijnig gezicht. Dat haalt wel een beetje de glans van het feestje. En het os een duidelijke poging om de hele voortaan weg te kopen, want als ze de maximale hoeveelheid gekocht hennen sluiten ze weer achteraan aan. Natuurlijk ieders recht, maar het voelt heel raar.

    Het was makkelijk te voorkomen door Apple door iedereen te laten preorderen met een maximum van 1 telefoon per persoon legitimatie.

    Is er ruimte in deze commentaar voor zo’n genuanceerd bericht, of zeik ik te weinig?

  40. Ik denk dat Apple dit grotendeels kan voorkomen door 1 iPhone per persoon in te stellen op de dag van de launch!
    Zouden ze in Europa ook moeten doen.
    Ik heb heel veel mensen gezien op internet die de hele nacht in de rij hebben gestaan en met lege handen huiswaarts keerden. En er staan iPhones 6 op marktplaats aangeboden voor vanaf €1000,-!
    Niet echt een fijne, gezellige Apple ervaring lijkt mij…
    Als ze nou voortaan 1 iPhone per persoon doen, -dan moet die vriend of familielid ook maar zelf in de rij gaan staan- dan kunnen ze dit soort excessen voorkomen en dan kan iedereen die lang in de rij heeft gestaan blij & gelukkig met een nieuwe IPhone naar huis 😀
    Ik vind het heel slecht dat Apple dit laat gebeuren, ook tegenover de trouwe klanten die er echt heel veel voor over hebben!

  41. Ik wacht mooi tot ik er een in Nederland kan kopen , zonder een wachtrij !

  42. Ik stond gisteren in de rij bij de Apple store in Las Vegas (aan de Strip). Daar verbaasde ik me juist over de vanzelfsprekendheid waarmee een aantal Chinese mensen in het Chinees tegen de Apple medewerker begon te praten. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is. En nee deze dame mocht niet vooraan, maar moest ook gewoon achter aansluiten.

    Overigens was hier de 6 al voor 14.00 uur lokale tijd uitverkocht.

  43. Wat Apple hier aan kan doen? Alleen nog voor verkoop doen. Maar dat gaan ze nooit doen. Betere reclame dan duizenden mensen in de rij dagen lang is de beste reclame die je als bedrijf kan hebben.

    En de mensen die beweren dat Apple over hun hoogte punt zijn? Denk eerst eens goed na voor je wat gaat zeggen. Jaar op jaar verkoopt Apple meer Iphones bij de launch dan het jaar er voor. Dat noemen ze groei, en geen over de top heen 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.