Wachtenden in de rij voor de iPhone 4S: wie zijn ze? (infographic)

Een analyse van de iPhone 4S-wachtrij in Londen maakt duidelijk dat veel mensen voor de lol in de rij stonden. Ook blijken het niet allemaal Mac-fanboys te zijn.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

regent_street_iphone_4s_survey
We hebben vandaag lange wachtrijen gezien bij de Apple Stores, over de hele wereld. Je zou misschien denken dat het de Apple-fanboys zijn, die idioot genoeg zijn om uren door te brengen in een wachtrij. Maar de realiteit blijkt anders.

De Britse verzekeringsmaatschappij Protect Your Bubble besloot de proef op de som te nemen. Zij vroegen de wachtenden in de rij bij de Apple Store in Regent Street (Londen) naar hun motieven. Interessant gegeven: slechts 11% van de wachtenden staat in de rij als Mac-fanboy. Hetzelfde percentage (11%) heeft eigenlijk geen flauw idee waarom ze zo gek zijn om urenlang in een wachtrij te staan. Gelukkig zijn er ook mensen die met beide benen op de grond staan: 53% was aanwezig omdat ze domweg de pre-order hadden gemist en geen zin hadden om 1 tot 2 weken te wachten.

In Londen stond een recordaantal van 778 mensen in de rij, vlak voordat de winkel open ging. Het onderzoek maakt duidelijk dat de iPhone 4S meer volk trekt dan zijn voorganger. Bij de iPhone 4 stonden 668 mensen in de rij, bij de iPad 2 662 mensen en bij de eerste generatie iPad 451 mensen. Interessante cijfers: 7% van de mensen stond in de rij omdat ze dachten dat de iPhone alleen in de winkel te koop was. Maar liefst 18% was aanwezig omdat ze de ervaring wilden meemaken. Bijna de helft van de aanwezigen ging upgraden van een iPhone 4 naar een iPhone 4S. Ook verbazingwekkend: bijna 35% van de mensen in de rij stond daar om voor het eerst een iPhone te kopen!

Een tabel maakt duidelijk dat het aantal Windows- en Mac-gebruikers bijna met elkaar in evenwicht was: 34% versus 39%. Ook grappig om te zien: iPad-gebruikers zijn veel vaker gebruiker van beide besturingssystemen. Op de vraag welke functie het meest interessant was, noemden de wachtenden vooral de verbeterde camera (37%) en de virtuele assistent Siri (34%). Maar er is ook een percentage van 33% dat Siri niet meer dan een gimmick vindt. En de uitsmijter: de wachtrij bestond voor 29% uit mannen met een baard, veel minder dan bij de iPhone 4 (35%).

De totale infographic van Protect Your Bubble is hieronder te zien (klik voor vergrote versie):

london-infographic-4s

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2011, 0:23
Categorie Providers
Onderwerpen infographic, londen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.