iPhone 4S bevat 8 megapixel cameramodule van Sony

Chipworks heeft ontdekt dat de iPhone 4S een cameramodule van Sony heeft. Het blijkt uit markeringen op de camerasensor. Sony en OmniVision waren beide in de race om de camerasensor van de iPhone 4S te maken.

iphone4scameraIn aanloop naar de lancering van de iPhone 4S waren er veel geruchten welk bedrijf de cameramodule zou maken. Sony CEO Howard Stinger gaf aan, dat Sony klaar was om een 8 megapixel cameramodule voor de volgende generatie iPhone te leveren, maar daaruit bleek niet dat Sony daadwerkelijk een bestelling van Apple had ontvangen. OmniVision liet ook weten dat ze een 8 megapixel cameramodule op de plank hadden liggen. Als belangrijkste leverancier van eerdere cameramodules voor de iPhone maakte OmniVision grote kans om de opdracht binnen te halen. Maar een onderzoek van Chipworks heeft nu bevestigd, dat in ieder geval Sony verantwoordelijk is voor de productie van de 8 megapixel camerasensoren.

iFixit heeft al een teardown gedaan, waarbij de diverse onderdelen van de iPhone 4S zichtbaar werden. Chipworks besloot daarop om niet de gebruikelijke analyse van de chip uit te voeren, maar een infraroodmicroscoop ter hand te nemen om de cameramodule te onderzoeken. Markeringen op de basislaag van de beeldsensor geven aan dat deze gemaakt is door Sony. Dat wil overigens niet zeggen dat Sony de enige fabrikant is, want Apple maakt wel vaker gebruik van meerdere toeleveranciers. Maar dat Sony in ieder geval een deel van de opdracht binnen heeft gehaald, is nu wel zeker. De camera in de iPhone 4S heeft betere optische eigenschappen, laat 73% meer licht door via de lens en kan 1080p HD-video’s maken.

In onderstaande afbeelding is de naam van Sony te herkennen.

chipworks-camera-sensor

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 oktober 2011, 22:36
Categorie iDevices
Onderwerpen camera, iPhone 4s, sony

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.