Nieuwe beltonen-shop en trilpatronen in iOS 5

In iOS 5 is een nieuwe functie toegevoegd: via de iTunes Store kun je terecht in een speciaal gedeelte met ringtones. Je betaalt €0,99 voor een alert en €1,29 voor een gewone ringtone op basis van een populair muzieknummer of bijvoorbeeld geluidjes uit Star Wars. Ringtones met muziek van Armin van Buuren en Madonna worden […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

beltoon itunes storeIn iOS 5 is een nieuwe functie toegevoegd: via de iTunes Store kun je terecht in een speciaal gedeelte met ringtones. Je betaalt €0,99 voor een alert en €1,29 voor een gewone ringtone op basis van een populair muzieknummer of bijvoorbeeld geluidjes uit Star Wars. Ringtones met muziek van Armin van Buuren en Madonna worden nog eens extra in het zonnetje gezet. Apple verkocht al veel langer ringtones, maar dat je ze meteen op de iPhone kunt aanschaffen is nieuw. Je bladert er doorheen zoals door de muziekcatalogus van iTunes, op basis van genre, top 10 of type. Bovenaan in het lijstje staan beltonen, daaronder staan de meldingstonen die je bijvoorbeeld kunt gebruiken voor de wekker- of agendafunctie van de iPhone.

Het iTunes-onderdeel ‘Tonen’ (Nederlandse naam) is ook op de iPad te gebruiken. Voor het zelf maken van ringtones kun je terecht bij diverse apps, zoals Dring en Ringtonium. Het is niet langer mogelijk om ringtones te bewerken in iTunes zelf, maar gelukkig zijn er genoeg alternatieven voor de desktop. Wie zelf geen inspiratie heeft kan zich ook abonneren op een gratis ringtones-dienst in iTunes waarmee je dagelijks een nieuwe elektronische ringtone krijgt via een podcast. A Ringtone A Day wordt niet gemaakt door Apple zelf, maar door een enthousiaste gebruiker.

Ook nieuw: trilpatronen

triltonen itunes storeBehalve nieuwe beltoontjes kun je ook trilpatronen instellen op je iPhone. Als je je iPhone in je broekzak hebt zitten of slechthorend bent, kun je daarmee makkelijker een telefoontje van je partner onderscheiden van andere mensen. Per contactpersoon kun je een ander trilpatroon instellen, die je naar eigen wens kunt maken. Hiervoor ga je naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Horen. Met de schakelaar ‘Aangepaste trillingen’ maak je een uniek trilpatroon per contactpersoon. Handig als je in een bibliotheek of bioscoop zit en anderen niet wilt storen met je Rihanna-riedeltje.

Zoals al aangegeven in het artikel: Apple verkocht al beltonen via iTunes. Deze beltonenshop en custom alerts op de iPhone zijn nieuw, al zou je op je gevoel af denken van niet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2011, 11:07
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerp bellen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.