Reacties voor: Opinie: Waarom Apple nooit had moeten stoppen met AirPort-routers

Groot overnamenieuws vandaag: Amazon neemt de fabrikant van meshrouters Eero over. Bestaande Eero-gebruikers zullen daar lang niet allemaal gelukkig mee zijn en het benadrukt nog maar eens hoe jammer het is dat Apple is gestopt met de AirPort-routers. Apple geeft je in ieder geval nog een beetje het idee dat je privacy veilig is.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 22 reacties

  1. Voorlopig heb ik door het huis 7 routers draaien in de variatie van time capsule , extreme en een 5 tal express en het draait door de updates nog perfect , dus ik blijf nog wel even bij dit eigen netwerk

  2. Ik zou echt zo benieuwd zijn wat de redenen van Apple zijn om ermee te stoppen. Iemand een idee?

  3. Helemaal gelijk Gonny.

    Ik heb Apple bewust omdat ik weet dat er geen data misbruik bij Apple is.

  4. Helemaal mee eens! Onbegrijpelijk dat Apple dit verder aan de concurrentie overlaat, de uitleg was destijds dat er genoeg goede alternatieven op de markt zouden zijn. Maar zo soepel als je de airport hardware intergreert in je wifi heb ik nog niet bij concurrenten ontdekt. Gelukkig vorige maand nog een prima express erbij kunnen kopen. Dan neem ik de “maar 100 mbit” graag op de koop toe.

  5. Ik had een Apple router, maar vervangen voor een asus omdat Apple geen VPN via de router ondersteund.

  6. Is inderdaad erg jammer en vreemd ook, de router is het hart van je ecosysteem. Apple zou dit hoe dan ook in hun assortiment moeten houden desnoods met verlies.

  7. Hoe enthousiast ik ook over Apple producten ben en het idee heb dat ze redelijk netjes met mijn privacy omgaan (zeker weten doe je dat nooit). Één ding weet ik zeker: “ze doen niets zomaar en zeker niet iets waar ze niets op verdienen”. En terecht denk ik zo.

    Jammer dat ze router uit hun assortiment hebben gehaald, reden zal waarschijnlijk juist zijn dat ze er te weinig aan kunnen verdienen.

    Origineel geplaatst door Richard
    Is inderdaad erg jammer en vreemd ook, de router is het hart van je ecosysteem. Apple zou dit hoe dan ook in hun assortiment moeten houden desnoods met verlies.

  8. @Remko: Dat vermoed je. Zeker weten doe je dat nooit. Ook bij Apple, vragen ze best veel persoonlijke info en moet je aardig wat uitvinken wil je voorkomen dat te veel (onnodige) data naar Apple wordt gezonden. Verwacht dat ze daar echt wel wat mee doen. Ik vermoed echter dat ze dit beperkter toegespitst op specifieke personen gebruiken, maar weet vrijwel zeker dat ze de data gebruiken voor marketing gericht op bepaalde (doel)groepen, regio’s etc.

    Dat ze verdomd veel van je weten en meer dan je verwacht / hoopt daar ben ik zelf vrijwel zeker van. Hopelijk misbruiken ze dit niet of worden ze niet gehackt of zelfs overgenomen / bestuurd door personen die minder met privacy hebben.

  9. 3x AirPort Extreme in bridge mode. Perfected WiFi overall in huis. Werkt nog steeds super. Jammer dat Apple er mee gestopt is maar voorlopig nog geen noodzaak te veranderen.

  10. Wat is er gebeurd met: “You have to own the whole widget!”

  11. Het kan geen kwaad om verliezen in te calculeren en daarmee gebruikers tevreden te houden.

  12. Mijn timecapsule (van de laatste generatie) en express lopen nu wel zo langzamerhand tegen het einde van hun kunnen aan dus ik moet noodgedwongen opzoek naar een alternatief.

  13. Onlangs met enige tegenzin de Time Capsule de deur uit gedaan voor de Netgear Orbi. Geen moment spijt. Eindelijk weer goede WiFi. 😅

  14. Gevoelsmatig zal het met de AirPort Time Capsule wel dezelfde kant op gaan. Heb het idee dat het een lichtelijk ondergeschoven kindje is. Hoewel Apple het tegendeel beweert, belabberd WiFi bereik. Als backup schijnt hij behoorlijk te werken. Probeer maar eens een NL handleiding te bemachtigen. Ook Apple Support weet hier geen raad mee.

    • Ik heb onlangs Velop Mesh van Linksys aangeschaft. TC (laatste generatie) gebruik ik alleen nog voor back-up.
      Werkt prima.
      Misschien dat ze zich bij Apple gaan bedenken.

  15. Als je een goed alternatief wil, moet je eens kijken naar Ubiquity Unifi spul. Werkt geweldig, maar is net iets meer werk om op te zetten dan Apple of Google spul

  16. Inderdaad, erg jammer…

  17. Had graag ook een mooi Wifi mesh systeem van Apple gezien, maar helaas.

    Het is niet de eerste keer dat Apple met een categorie randapparatuur stopt. Zo is dat ook met printers, scanners, digitale camera’s en monitoren gegaan.

  18. Het is zeker jammer. De collectie is sowieso beperkt. Met een lijn netwerkproducten kun je veel mooie combi’s maken, denk aan:
    – meer homekit, zeker met de recente ontwikkelingen dat bluetooth je veel naukeuriger kan volgen. Daarme weten apparaten waar je bent en is “doe de lichten uit” alleen geldig voor de ruimte waar je in bent.
    – meer Airplay devices: zodat je niet niet perse de 350 euro kostende homepod hoeft te kopen.
    – mesh. in alle producten, ook de homepod, een wifi-mesh maken.
    – time capsule uitbreiden met iOS backups zodat je die ook draadloos, lokaal kan maken zonder er een mac voor nodig te hebben. je zou zelfs kunnen denken aan content caching (media, maar ook apps en updates) zodat je al je apparaten van de iOS update kan voorzien zonder de update steeds te downloaden. Hij staat al klaar als je wilt updaten!

  19. Zelf een time capsule 2TB…
    Maar hij kan mijn draadloze snelheden niet meer aan.. dus helaas moeten afkoppelen haha.

  20. Origineel geplaatst door Arie
    3x AirPort Extreme in bridge mode. Perfected WiFi overall in huis. Werkt nog steeds super. Jammer dat Apple er mee gestopt is maar voorlopig nog geen noodzaak te veranderen.

    Hi Arie,
    Hier ook 1x Airport express en 1x airport extreme, beide bedraad verbonden met Modem/Router van Ziggo en met DHCP en Nat in “brugmodus”. Beide airports hebben wel een andere SSID omdat het vaak tot conflicten kwam toen ik beide met dezelfde SSID hat lopen, hoe heb jij dit opgelost?
    Het liefst had ik ze toch met dezelfde SSID en een automatische keuze voor het sterkste “access point”.

    Helaas is ook de router functie in ons Ziggo modem niet meer helemaal OK, hierdoor valt de internet verbindung wel eens weg.

    Het bereik van de airport extreme is trouwens wel van matig.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.