Waarom Apple de iPad 2 voorlopig blijft verkopen

Apple blijft de iPad 2 verkopen. Dat komt omdat de iPad 2 een goedkope tablet met groot formaat scherm is, ideaal voor onderwijsinstellingen.

ipad 2 smart coverMisschien heb je er vreemd van opgekeken, toen Apple de nieuwe iPad Air en iPad mini 2 Retina aankondigde. Blijft de iPad 2 nog steeds in het assortiment? Waarom de iPad 3 of iPad 4 niet? Er blijkt een goede reden: uit onderzoek van Consumer Intelligence Research Partners blijkt dat de tablet uit 2009 nog steeds goed verkoopt. In het kwartaal dat eindigde in september was de iPad 2 goed voor 22% van de verkopen.

De iPad 4 met Retina-scherm was overigens wel een stuk populairder (46%) en de iPad mini deed het ook niet slecht (32%). Interessant is dat de iPad mini de afgelopen kwartalen steeds op een marktaandeel rond de 30% is blijven hangen, terwijl de iPad 4 met Retina-scherm juist een opleving doormaakte. De iPad 2 viel iets terug, maar blijft nog steeds belangrijk genoeg voor Apple om ‘m op de markt te houden. Er is veel vraag naar goedkope iPads met een groot formaat scherm, vooral bij onderwijsinstellingen.

ipad 2 verkopen

Bij bovenstaande cijfers gaat het overigens wel om verkooppercentages in de VS. De iPad 2 zal ook in Nederland en België gewoon in de verkoop blijven. In plaats van €479 betaal je €379 voor het instapmodel met 16GB opslag in de kleuren zwart of wit. Bij winkelketens die van hun oude voorraad iPad 2’s af willen betaal je soms een nog gunstiger prijs: €350 met soms uitschieters naar €300. Minpunt van de iPad 2 is dat de tablet nog geen retinascherm heeft. Pluspunt is dat de batterij daardoor enorm lang meegaat en dat je allerlei accessoires met 30-pins connector voor een prikkie kunt kopen. Bovendien kun je er nog gewoon iOS 7 op installeren, al botste dat aanvankelijk wat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2013, 14:44
Categorie Apple
Onderwerp ipad 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.