‘Apple gaat productie iPad 2 staken’

Apple staakt binnenkort de productie van de iPad 2. Dit melden bronnen van Appleinsider.

iPad 2Na drie jaar is Apple eindelijk van plan om de productie van de iPad 2 te staken. Dit meldt Appleinsider op basis van bronnen bekend met de productieplannen. iPad-kopers zouden zich inmiddels steeds meer richten op nieuwere iPads, waardoor de iPad 2 niet in de winkels hoeft te liggen. We hoorden eerder dit jaar al dat de iPad 2-verkoop enorm is afgenomen.

De iPad 2 doet het sinds de introductie van de iPad mini Retina en iPad Air het een stuk slechter in de Nederlandse winkels. Eén retailer vertelde ons in januari het volgende:

Een klant loopt nu de winkel in voor een iPad 2 en gaat uiteindelijk naar huis met de iPad mini Retina of legt wat meer bij voor een iPad Air.

Geen andere iPad is zo lang in de winkels blijven liggen als de iPad 2. Het is daarom misschien niet gek dat de productie na al die jaren eindelijk stopt. Het wijst er op dat Apple een nieuw budgetmodel moet kiezen om naast de nieuwere iPads te verkopen.

Het duurt waarschijnlijk nog wel even tot de iPad 2 ook uit de winkels verdwijnt. Volgens de bronnen staakt Apple de productie pas binnenkort, waarna alle geproduceerde modellen ook nog verkocht moeten worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2014, 16:44
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.