Reacties voor: Waar koop je een simlockvrije iPhone 3GS op vakantie?

Apple heeft vannacht het supportdocument bijgewerkt, waarin je kunt nalezen waar je iPhones met en zonder simlock kunt krijgen. Bij elk land staat of de iPhone 3GS voorzien is van een carrier-lock en ook of deze er officieel afgehaald kan worden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 118 reacties

  1. in turkije gaat ie ongeveer 1000 euro kosten veels te veel

  2. Ik ga naar Bulgarije 😉
    Daar hebben ze zeker geen iPhone :p

  3. Wat handig is in zo’n lijstjes zijn de bijhorende prijzen. Anders ben je er niet veel mee hé.

  4. Het zou handig zijn moest er een lijstje naast staan met de prijzen.
    België en iTalië vond ik al hier, maar als je elk land moet opzoeken is dat veel werk.
    Ik weet dat het ook veel werk is voor jullie, maar daarom dat iedereen die een prijs weet van 1 of ander land het hier in een reactie mag neerpoten :p

  5. @Jan: Als jij dat nou eens gaat uitzoeken…

    Die prijzen gaat trouwens lastig worden, want ze zijn volgens mij alleen van Italië en België bekendgemaakt. Ik zal nog even in het artikel zetten wanneer de iPhone 3GS in de verschillende landen verkrijgbaar is. In Nederland en België werden de prijzen ook pas een paar dagen vóór de lancering bekendgemaakt.

  6. Ik heb 2 Iphone 3GS’s gekocht in Italie, koste me totaal 1600 euro via via…

    Heb ze gister op Ebay gezet,

    Binnen 2 uur alle 2 weg voor 1200 per stuk…

  7. Ik heb de Iphone 3GS bij T-mobile NL vandaan !!
    Deze heb ik nog binnen een uur laten unlocken en moet zeggen… perfect…
    T-mobile is perfect hoor maar met de Iphone wil ik gewoon dat hij simlock vrij is !!!

    Dus wat er bedoeld word met (de gegevens van T-Mobile Nederland kloppen op dit punt niet) begrijp ik niet helemaal !!!

  8. Hmmmm, Gran Canaria staat er niet bij…… Jammer weer…..

  9. ZO! dat is winst @W.A. van buuren slim aan gepakt!

  10. @W.A. van Buuren:

    En mag dat van mama Trix?

  11. @Speedline: Er wordt bedoelt dat er op de Apple website staat dat T-Mobile NL niet officieel unlockt, maar dat doen ze dus wel. Vandaar dat het niet klopt.

  12. Origineel geplaatst door Speedline
    Dus wat er bedoeld word met (de gegevens van T-Mobile Nederland kloppen op dit punt niet) begrijp ik niet helemaal !!!

    Nou !! Wat ik bedoel… !!

    … in de tabel van Apple staat dat T-Mobile Nederland geen officiële simlockverwijdering aanbiedt. Dat doen ze dus wel.

    Edit: ah, Patrick had het al uitgelegd.

  13. Engeland? Wel of niet simlockvrij te krijgen?

  14. Origineel geplaatst door Chrisl
    Hmmmm, Gran Canaria staat er niet bij…… Jammer weer…..

    Gran Canaria hoort toch gewoon bij Spanje?

    @willem: Wat is er met Engeland?

  15. Ik ga in de eerste week van juli naar Tsjechië, eens even kijken daar!

    Als die daar dan al ligt…

  16. Gonny van der Zwaag zei op 27 juni 2009 om 20:02

    Origineel geplaatst door Speedline
    Dus wat er bedoeld word met (de gegevens van T-Mobile Nederland kloppen op dit punt niet) begrijp ik niet helemaal !!!

    Nou !! Wat ik bedoel… !!

    … in de tabel van Apple staat dat T-Mobile Nederland geen officiële simlockverwijdering aanbiedt. Dat doen ze dus wel.

    Edit: ah, Patrick had het al uitgelegd.

    HEEL eerlijk !!! T-mobile personeel weet zelf niet wat wel en niet kan !!! De ene zegt dat het kan de andere verteld dat ze het niet kunnen en niet mogen !!! maar na 3 telefoontjes had ik beet !!!

  17. lol @ Gonny. Lekker droog, hou ik van. Mooi overzicht!

  18. Zal ik dan maar naar Turkije gaan en een paar iPhones halen? Maar het zal lastig worden om het Nederlands te krijgen? Of niet?

    voor mij maakt het niet uit, ik kan Turks lezen schrijven en begrijpen 😛

    Hoeveel kost de 3GS in Turkije? Ik lees net dat het op 9 augustus 2009 in Turkije komt als er geen vertragingen zullen zijn. Je kunt het met abo of prepaid kopen.

  19. Srry dat ik het vraag….. Maar ik snap nog steeds niet hrlemaal wat simlockvrij is… En wat je er meer aan hebt? Kan iemand me dat uitleggen?

  20. @Speedline

    Je hebt de iPhone toch wel met abonnement gekocht?

  21. Waarom zou je in godsnaam zo’n ding in het buitenland halen? Wat doe je met de garantie? En allemaal om een paar tientjes goedkoper uit te zijn dan in Nederland? Lachwekkend bijna.

  22. Simlockvrij betekent dat alle simkaarten erop werken.
    dus T-mobile, KPN, Vodafone etc.

    als er een simlock op zit dan kun je alleen een T-mobile simkaart gebruiken. (in NL)

    Origineel geplaatst door Tim
    Srry dat ik het vraag….. Maar ik snap nog steeds niet hrlemaal wat simlockvrij is… En wat je er meer aan hebt? Kan iemand me dat uitleggen?

  23. @willem:

    Ik denk niet, ik heb zelf mijn iphone 3G uit engeland laten komen en die was niet unlocked.

  24. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Origineel geplaatst door ChrislHmmmm, Gran Canaria staat er niet bij…… Jammer weer…..Gran Canaria hoort toch gewoon bij Spanje?@willem: Wat is er met Engeland?

    Klopt, maar die staat er ook niet bij als simlockvrij land… 🙁

  25. Origineel geplaatst door Snaak
    Waarom zou je in godsnaam zo’n ding in het buitenland halen? Wat doe je met de garantie? En allemaal om een paar tientjes goedkoper uit te zijn dan in Nederland? Lachwekkend bijna.

    Wederom in een veel te duur T-Mobile abonnement trappen is des te lachwekkender, ik bedoel, je hebt voor meer geld minder belminuten/smsjes dan bij KPN, als ook de helft aan 3G dekking en een mms kost je bij T-Mobile ook maar 50 cent waar het bij KPN gewoon als sms wordt gerekend hè. Wat stom toch, een simlockvrij exemplaar over de grens halen…

  26. Hopen dat de prijzen in Griekenland niet zo hoog zijn, want ik ga in Juli daar heen dus zou mooi zijn als ze een beetje betaalbaar zijn 🙂

  27. Is Noord Amerika niet de VS en Canada? Er staat namelijk: (…) incl. VS en Canada.

  28. VANAF DINSDAG WEER IN MOBISTAR LANAKEN !

  29. In nederland kun je ze oo hier en daar halen heb ik gezien..

  30. Weet iemand of je ze in ‘n normale Mobistar winkeltje ook kan halen? Of werkt t dan zo dat je een geunlockt toestel reserveert en dat ie dan later arriveert?

    Lijkt me stug dat enkel de Mobistar centra die dingen verkopen… Ik wil er eentje voor mn broertje halen nl en ik ga maandag naar Belgie 😛

  31. Ik heb de mijne ook direct laten unlocken. schandalig dat je er 120euro voor moet betalen. Je moet bellen met 070-3056007 (dat is de unlock service van Tmobile) en dan is het binnen anderhalf uur geregeld. Vind eigenlijk dat TMobile me dat geld weer terug moet geven als ik zonder betalingsachterstand aan het eind van m’n contract gekomen ben (over 2jaar dus). Maar ja, tegen die tijd weet ze al niet meer wat simlock uberhaupt was… maar goed, ik zit hier in ieder geval met een supergave iPhone 🙂 wat een mooi ding is het toch hahaha

  32. Origineel geplaatst door Roeland
    Weet iemand of je ze in ‘n normale Mobistar winkeltje ook kan halen? Of werkt t dan zo dat je een geunlockt toestel reserveert en dat ie dan later arriveert?Lijkt me stug dat enkel de Mobistar centra die dingen verkopen… Ik wil er eentje voor mn broertje halen nl en ik ga maandag naar Belgie

    Als je geen iphone gereserveerd hebt in een winkel in Belgie dan kun je het wel vergeten… ben zelf vrijdagochtend geweest in 3winkels en nog 3andere gebeld maar was toen (11:15hr) al nergens meer te krijgen. Hoorde van Easy-M (apple reseller) dat zij 200 reserveringen hadden en er tot nu toe 100kregen van Mobistar. Mobistar heeft ook een enorme reserveringslijst.

  33. @Roald:
    KPN is geen serieus alternatief omdat je voor streaming data extra moet betalen (dat wist je toch?). Als je alles bij elkaar optelt (losse iPhone + los abonnementje) scheelt het je een paar tientjes. Maar dan heb je wel een iPhone die je gewoon naar je lokale telefoonboer brengt en een nieuwe krijgt. Kun je inderdaad veel beter weer naar België karren en dan maar hopen dat ze daar ook een Tros-Radar hebben. Zeker als het om de eerste productiemodellen gaat die niet kunnen oververhitten en verkleuren ofzo…

    MMS gebruikt trouwens niemand, dus dat maakt niet zo uit. Eerste en laatste MMS die ik met 3.0 verstuurt heb is niet eens aangekomen omdat de ontvanger zijn MMS instellingen niet aan had staan (boeid hem niet en ik kan hem ook geen ongelijk geven). Stuur maar naar mijn mail, bood deze aan…

  34. De iPhones in Luxemburg zijn dan wel simlockvrij, maar ze zijn alleen te koop samen met een abonnement (van 24 maanden). Geen optie voor buitenlanders dus!

  35. Ik ga binnenkort op vakantie naar canada ! Iemand een idee hoeveel ze daar kosten ??

  36. @Ed:
    Wat? Waarom zouden ze dit terug moeten betalen als jij op tijd betaald? Je moet altijd op tijd betalen: daar heb je een contract voor ondertekend. Net zoals in dat contract staat dat je iPhone gelockt is. Na een jaar moet hij gratis unlocked worden als je hierom vraagt.

  37. Origineel geplaatst door Ed
    Origineel geplaatst door RoelandWeet iemand of je ze in ‘n normale Mobistar winkeltje ook kan halen? Of werkt t dan zo dat je een geunlockt toestel reserveert en dat ie dan later arriveert?Lijkt me stug dat enkel de Mobistar centra die dingen verkopen… Ik wil er eentje voor mn broertje halen nl en ik ga maandag naar Belgie Als je geen iphone gereserveerd hebt in een winkel in Belgie dan kun je het wel vergeten… ben zelf vrijdagochtend geweest in 3winkels en nog 3andere gebeld maar was toen (11:15hr) al nergens meer te krijgen. Hoorde van Easy-M (apple reseller) dat zij 200 reserveringen hadden en er tot nu toe 100kregen van Mobistar. Mobistar heeft ook een enorme reserveringslijst.

    Waarom zegt Mobistar telefonisch tegen mij dat ze niet aan reserveringen doen? Of gaat dit wel op een andere manier?

  38. Wat is een carrier-lock ?

  39. en hoe zit het met Zwitserland? Voor zover ik weet zijn ze daar ook simlockvrij te koop….

  40. Ja hoe ziet

    Origineel geplaatst door Kenny
    Wat is een carrier-lock ?

    Ja hoe zit het daarmee, ik ga naar canada en ik wil er graag 1 mee nemen. Ik weet alleen niet of me dat lukt en of ik hem hier aan de praat krijg, op het forum kan ik niks vinden:(

  41. Mooi, eens ff kijken hoe duur ze in Zuid-Afrika zijn als ik daar volgend jaar ben als niet al te duur is is dat een mooie update voor mijn 2G 🙂

  42. @Patrick: en er staat ook of eigenlijk niet op de Apple website, dat T-mobile visual voicemail ondersteund, want dat doen ze wel!

    Apple moet beter hun info vergaren, alvorens ze hun support documenten vrijgeven….. erg raar van Apple zeg….

  43. @ ED

    ok, that sux…
    ff reserveren maar die hap ^^

  44. I have a t-mobile nl version and wait for the jailbreak , must say it mms does not work:( and no carrier settings option so i cant check or add the mms info, any ideas?

  45. Origineel geplaatst door iErik
    Is Noord Amerika niet de VS en Canada? Er staat namelijk: (…) incl. VS en Canada.

    Dat is voor mensen die niet weten waar de VS ligt (tja…)

    Soms moet je kennis niet zomaar als vanzelfsprekend aannemen (zie vraag over simlock).

  46. ook als reactie op Speedline en Gonny:
    Met gepaste trots kan ik zeggen dat ik, oprecht per ongeluk als eerste consument een 3GS heb via t-m.
    Toevallig liep ik langs de winkel net voordat de echte nummer 1 naar binnen moest en werd toch geholpen door alle hectiek die er op dat moment was…
    Omdat ik zakelijk via vodafone bel wilde ik dus dat het of via het dev-team zou kunnen of een officiele unlock en koos er voor om 120 euro te betalen en werkelijk binnen 15 minuten was ik van t-m naar vodafone.
    Was om 08.59 in de winkel, 09.32 thuis en 09.46 was ik van t-m naar vodafone lock-vrij.
    In de winkel weten ze er inderdaad niet veel van maar hier op de website kun je met de zoekknop veel info terug vinden.

  47. In Marokko kan je ze ook krijgen simlock vrij…zonder abo nix haha. En prijzen zijn gewoon, tussen 5000 en 6000 dirhams (1euro = 11 dirham)…

    Ze komen veelal uit Spanje en Frankrijk en uit de VS…

  48. @martijn:
    Zou geen gelockt toestel kopen want dan zul je altijd blijven sukkelen bij iedere update, of ze hem wel kunnen unlocken. Erg vervelend.

  49. Origineel geplaatst door specht
    en hoe zit het met Zwitserland? Voor zover ik weet zijn ze daar ook simlockvrij te koop….

    Volgens mij niet.

    Origineel geplaatst door martijn
    Ja hoe zit het daarmee, ik ga naar canada en ik wil er graag 1 mee nemen. Ik weet alleen niet of me dat lukt en of ik hem hier aan de praat krijg, op het forum kan ik niks vinden:(

    Canada is met simlock, dus je moet gewoon wachten op het Dev Team (redsn0w + ultrasn0w voor de iPhone 3GS).

    Origineel geplaatst door LeftEar
    Ik ga binnenkort op vakantie naar canada ! Iemand een idee hoeveel ze daar kosten ??

    Wat dacht je van website van Rogers checken? Moet je wel een 3-jarig abonnement bij afsluiten, lijkt mij niet zo gunstig.

  50. @Gonny van der Zwaag: Ik zie dat je op de site van Rogers ook losse iPhone 3GS kan kopen, voor $680, er zit dan volgens mij wel nog een simlock op, maar daar zul je dan geduld voor moeten hebben.

  51. Origineel geplaatst door Snaak
    @martijn:
    Zou geen gelockt toestel kopen want dan zul je altijd blijven sukkelen bij iedere update, of ze hem wel kunnen unlocken. Erg vervelend.

    Jij zegt het, erg vervelend. Ik zeg ronduit irritant en belachelijk dat je in Nederland geen simlock vrije iPhone 3 gs kan kopen. Wat een geklungel allemaal, het lijkt wel of Apple de toestellen liever niet verkoopt, bah.
    Nee ze vinden het misschien wel geinig (wat een lol) dat je naar het buitenland moet reizen om een lockvrije te kunnen kopen. En als je dan contact opneemt met een shop dan blijkt dat de voorraad op is. Nogmaals een erg irritant geklungel allemaal, maar er zal wel een Apple strategie achter zitten zullen we maar denken.

  52. @hasan: Mag ik vragen wat je bron is Hassan?

  53. Mensen,,, neem het goedkoopste abonnement van T-mobile en vertel dat je een iphone wilt. De Iphone kost dan € 199,00. HET HOEFT NIET PERSE MET EEN IPHONE ABONNEMENT !!!! je laat hem simlock vrij maken en klaar ben je !!!

  54. Dank, aangepast

  55. Griekenland zijn alle toestels simlock vrij en beetje goedkoper dan belgie , maar alleen goed als je daar op vacantie gaat

  56. Origineel geplaatst door Snaak
    Waarom zou je in godsnaam zo’n ding in het buitenland halen? Wat doe je met de garantie? En allemaal om een paar tientjes goedkoper uit te zijn dan in Nederland? Lachwekkend bijna.

    Omdat je hier bv een KPN abbo hebt lopen die nog een jaar duurt zoals bij mij het geval is. Ik heb dus een Belgische iPhone gekocht om van de unlockproblemen af te zijn. Lachwekkend he…

  57. @Aj: hoe bedoel je dit??

  58. Bedankt!
    Wel een handig lijstje.

    Toch vind ik het wel opmerkelijk te zien dat enkele landen 3 aanbieders hebben, al ze zullen ongetwijfeld onder dezelfde holding vallen.

  59. Weet iemand of Polen trouwens de 3GS gaat verkopen?
    De 3G werd er namelijk wel simlockvrij verkocht.

    Origineel geplaatst door Rasim
    @hasan: Mag ik vragen wat je bron is Hassan?

    Wat Hassan aangaf is denk ik meer een schatting.
    Telefoons in Turkije zijn zowiezo een stuk duurder.
    De vorige iPhone is volgens mij ook rond de 1000 euro verkocht.

  60. @Speedline:

    Als dat zo werkt, zit je denk ik alsnog met een abbonement, waar je dus weinig mee kunt of niet? of is het voordeliger om het zo te doen, en dan dit abbonement links te laten liggen en een ander abbonement aan te schaffen met internet erbij?

    gr, Peter.

  61. @Speedline

    Je zou dus een FLEX 15 kunnen nemen met een iPhone en die dan laten unlocken door TM?

    12x€15=€180
    iPhone €199
    Unlock door TM €120

    Ik vraag mij af of het echt zo kan?

    Van de TM site:
    De iPhone is ook verkrijgbaar in combinatie met andere T-Mobile abonnementen. Visual Voicemail wordt bij deze abonnementen niet ondersteund. Voor een optimaal gebruik van de iPhone kun je daarom beter een speciaal iPhone-abonnement kiezen.

    Bij de andere abonnementen kun je het beste een web’n’walk Plus abonnement afsluiten, om onbeperkt van mobiel internet gebruik te kunnen maken binnen Nederland.

  62. Jammer, dat Apple die bug in de store heeft gedicht. Ging in de zomer naar Amerika en had evt. een adres gehad waar de iPhone heen kon..

  63. Zo,.. laat ik net in augustus naar Thailand gaan 🙂
    als de prijzen hetzelfde worden als nu, dan zou de 32GB rond de 600e gaan kosten.

  64. Origineel geplaatst door M-Jay
    @SpeedlineJe zou dus een FLEX 15 kunnen nemen met een iPhone en die dan laten unlocken door TM?12x€15=€180
    iPhone €199
    Unlock door TM €120Ik vraag mij af of het echt zo kan?

    Klopt niet!!
    kijk maar op de t-m site dan zie je dat een Iphone ongeacht 16 of 32 gb 999 euro kost

  65. weet iemand of je in canada de carrier-lock van Rogers officieel kan laten verwijderen?

  66. Origineel geplaatst door Zero
    Origineel geplaatst door M-Jay@SpeedlineJe zou dus een FLEX 15 kunnen nemen met een iPhone en die dan laten unlocken door TM?12x€15=€180
    iPhone €199
    Unlock door TM €120Ik vraag mij af of het echt zo kan?Klopt niet!!
    kijk maar op de t-m site dan zie je dat een Iphone ongeacht 16 of 32 gb 999 euro kost

    LOS kost het toestel € 999,00 in combinatie met een abonnement niet!!!
    Ik heb een goedkoop abonnement genomen ( geen iphone abonnement ) Iphone erbij genomen en nu laten unlocken !!

  67. Origineel geplaatst door Speedline
    Origineel geplaatst door ZeroOrigineel geplaatst door M-Jay@SpeedlineJe zou dus een FLEX 15 kunnen nemen met een iPhone en die dan laten unlocken door TM?12x€15=€180
    iPhone €199
    Unlock door TM €120Ik vraag mij af of het echt zo kan?Klopt niet!!
    kijk maar op de t-m site dan zie je dat een Iphone ongeacht 16 of 32 gb 999 euro kostLOS kost het toestel € 999,00 in combinatie met een abonnement niet!!!
    Ik heb een goedkoop abonnement genomen ( geen iphone abonnement ) Iphone erbij genomen en nu laten unlocken !!

    Online op hun site krijg je het toestel slechts bij een 2 jarig abo voor 119,20 mee, goedkoopste optie lijkt 2 jaar lang relax 250 voor 25 ekkies in de maand, maakt dus 600 aan abo plus 119,20 vr t toestel… Jouw voorbeeld met flex 15 staat online niet tussen de mogelijkheden, of kijk ik verkeerd?

  68. Origineel geplaatst door Speedline
    Origineel geplaatst door ZeroOrigineel geplaatst door M-Jay@SpeedlineJe zou dus een FLEX 15 kunnen nemen met een iPhone en die dan laten unlocken door TM?12x€15=€180
    iPhone €199
    Unlock door TM €120Ik vraag mij af of het echt zo kan?Klopt niet!!
    kijk maar op de t-m site dan zie je dat een Iphone ongeacht 16 of 32 gb 999 euro kostLOS kost het toestel € 999,00 in combinatie met een abonnement niet!!!
    Ik heb een goedkoop abonnement genomen ( geen iphone abonnement ) Iphone erbij genomen en nu laten unlocken !!

    Als het waar is wat jij beweert dan ren ik maandagochtend gelijk naar de winkel om een iPhone te halen voor €200,- + (15 x 12=) €180,- = €360,-. Dan wacht ik wel tot iphone dev team weer een pracht stukje programmeerwerk aflevert en heb ik tot die tijd al een vererdelde iPod Touch. Om welk model gaat het eigenlijk? de 3G 8GB, 3GS 16 GB of 3GS 32 GB?

  69. @ Speedline. Kan je dan gewoon de winkel inlopen of moet je het dan online bestellen ofzo? Ik breek namelijk al sinds de aankondiging van de 3G s mijn hoofd hoe ik aan een exemplaar kom. Ik zou maandag al bijna naar Belgie rijden.
    Dit zou dus idd veel praktischer zijn. En goedkoper aangezien ik al een iphone abbo heb zou het dus betekenen dat ik al met al nog geen € 400,- kwijt ben.

  70. Zuid Afrika ergggggggggg duur ! (8 Gb ca € 578,00) en ik heb mijn Vodafone kaartje geprobeerd zonder succes ! Was dus OOK carrier of country ge-locked !

  71. Reuze benieuwd hoe jij hem hebt laten unlocken zonder dat er alleen nog geen unlock is die niet via T-Mobile loopt. @Speedline:

  72. NB………..Apple heeft het over een “SIM LOCK vrij” toestel, zit er m.i. nog altijd een “country” lock op !
    Shout me if I’m wrong ;-(

    Want in Zuid Afrika is hij / zij OOK SIMLOCK vrij maar dan wel voor de Zuid Afrikaanse SIM’s, ik heb 2 NL SIM’s geprobeerd en kreeg dezelfde melding !

  73. Zwitserland is simlock-vrij én simlock, beiden mogen ze hanteren.

    Verleden jaar kon je daar de iPhone bij de officiele operator kopen aan +/- 799EUR.

    Nagekeken en vanaf dit jaar dus enkel simlock 🙂

  74. Mag ik vragen bij welke T mobile winkel het gelukt is over te gaan op Vodafoon? Ik wil erg graag de Iphone maar heb dit nooit gedaan omdat ik niet wilde jalibreaken en T mobile amper ontvangst heeft in het gebied waar ik woon.

    Dus gewoon mijn KNP abbo SIM met internet in de Iphone en deze Apple gebruikster wordt helemaal blij :-)??

  75. @speedline, zou je wat specifieker kunnen zijn? Welke goedkope abonement heb je dan bij je iphone? Is dit 1 of twee jaar, en hoeveel zijn de kosten dan bijelkaar?

    Origineel geplaatst door SpeedlineOrigineel geplaatst door ZeroOrigineel geplaatst door M-Jay@SpeedlineJe zou dus een FLEX 15 kunnen nemen met een iPhone en die dan laten unlocken door TM?12x€15=€180
    iPhone €199
    Unlock door TM €120Ik vraag mij af of het echt zo kan?Klopt niet!!
    kijk maar op de t-m site dan zie je dat een Iphone ongeacht 16 of 32 gb 999 euro kostLOS kost het toestel € 999,00 in combinatie met een abonnement niet!!!
    Ik heb een goedkoop abonnement genomen ( geen iphone abonnement ) Iphone erbij genomen en nu laten unlocken !!

  76. Hoeveel kost hij in Malaysia?

  77. Origineel geplaatst door RoaldOrigineel geplaatst door SnaakWaarom zou je in godsnaam zo’n ding in het buitenland halen? Wat doe je met de garantie? En allemaal om een paar tientjes goedkoper uit te zijn dan in Nederland? Lachwekkend bijna.Wederom in een veel te duur T-Mobile abonnement trappen is des te lachwekkender, ik bedoel, je hebt voor meer geld minder belminuten/smsjes dan bij KPN, als ook de helft aan 3G dekking en een mms kost je bij T-Mobile ook maar 50 cent waar het bij KPN gewoon als sms wordt gerekend hè. Wat stom toch, een simlockvrij exemplaar over de grens halen…

    Wat een nonsense, €45,- voor 300 minuten èn 300 smsjes èn onbeperkt snel internet èn onbeperkt gebruik van hotspots doet niemand tmobile na. 3G dekking voor de helft? Waar baseer je dat op? Toegegeven mms is duur, maar waarom mmsen als je kan mailen… 2 jaar abo met een iphone is ook geen punt, nog nooit is er een toestel geweest dat interessant blijft als de iphone. Tja… Simonly en vervolgens gelijk minimaal €700,- ophoesten; in het buitenland welteverstaan, geen garantie.

  78. In Frankrijk kun je de iPhone 3GS 32GB los kopen bij Orange voor €629 en bij SFR (Vodafone) voor €729. Aangezien deze volgens de tabel bij Apple gelocked zijn, moet je ook nog een unlock vragen. Zover ik weet kost dat bij Orange €100. Daarmee is de iPhone in Frankrijk iets duurder dan in Italië. Zou dat ook niet in dit overzicht moeten staan?

  79. Kan je nu trouwens nog reserveren bij Mobistar, en zo ja waar?

    Edit; echt bullshit wat er boven wordt gezegt dat je met een 1 jarige 15 euro abonnement een iPhone voor 200 euro kan kopen. Kijk maar: http://www.gsmweb.nl/forms/tmfltm013.htm

  80. jammer, wilde net bij t-mobile online wat gaan neuzen naar de iphone met goedkoop abbo, maar de site werkt niet optimaal ivm onderhoud. 🙁

  81. Origineel geplaatst door Deca
    Simonly en vervolgens gelijk minimaal €700,- ophoesten; in het buitenland welteverstaan, geen garantie.

    Ik heb geen 700 euro opgehoest, maar 575 euro. En daarnaast heb ik gewoon een jaar garantie, het dichtstbijzijnde Mobistar Centre is een half uur rijden vanaf mijn huis in Nederland. Daarnaast ben ik van plan om de T-Mobile ProAssist verzekering af te sluiten voor 6,95/maand, dan hoef ik zelfs helemaal niet meer de grens over.

    Misschien een tip voor mensen die een buitenlandse iPhone hebben gekocht uit een land waar ze nooit meer komen: verzeker je iPhone binnen 14 dagen bij T-Mobile of een Apple Premium Reseller en je hebt pickup-and-return garantie aan huis!

  82. @Snader: Kan dat zomaar? T-Mobile heeft toch niks met jouw iPhone uit bijv. Belgie te maken? Trouwens, heb je geen 2 jaar garantie bij Mobistar?

  83. @fr3z: De enige voorwaarde is, volgens de verkoopmedewerker, dat je iPhone in nieuwstaat is, dat je de aankoopbon kan laten zien en dat je ‘m niet langer dan 14 dagen geleden hebt gekocht.

    Wat de Mobistar garantie betreft: zou mooi zijn als het 2 jaar is, maar ik reken op 1 jaar. Heb er eigenlijk niet naar gevraagd.

  84. misschien een domme vraag maar als ik in Belgie een simlockvrij Iphone 3Gs koop dan kan ik hem dus gewoon in Nederland gebruiken met elke kaart en ook gewoon update via Itunes

    gr Kees

  85. @Kees: Klopt, ik gebruik ‘m ook met NL Vodafone, geen enkel probleem, zo origineel als wat en eindeloos onbezorgd updaten via iTunes.

  86. Weet iemand of je nog iPhones kunt reserveren bij Mobistar, zoja waar? 🙂

  87. @Snader:
    Ik doe dat ook, een Belgische 3G met een Vodafone sim, maar……als je een probleem hebt binnen de garantietermijn moet je er dus wel mee naar Belgie. Ik heb dit dus aan de hand gehad en ben 2 x naar Antwerpen geweest, 1x om het defecte toestel te brengen en de week erop om, jawel een nieuwe op te halen. Als je dat voor lief neemt dan is een Belgische Iphone aan te bevelen.

  88. Hahaha @Speedline dus ga aub ergens anders je broodjes aap verspreiden. Ik werd al helemaal heet ervan maar kijk even mee:
    http://www.t-mobile.nl/persoonlijk/htdocs/page/shopping/product/postpaidoverview.aspx?vid=ResidentialProductPostpaidOverview
    Sjonge jonge iedereen hier had al zo iets van; België?

  89. @Speedline: klopt niet, kijk maar op de website, met het goedkoopste abonnement moet je rond de 1000 euro betalen voor de telefoon. Pas bij een abonnement van boven de 100 euro per maand voor 2 jaar wordt hij een beetje goedkoper.

  90. @rob: Wat de garantie betreft, is voor mij maar een half uurtje naar Antwerpen, en ga daar ook regelmatig naar de bioscoop, dus inderdaad voor mij geen probleem!

  91. Origineel geplaatst door iErik
    Is Noord Amerika niet de VS en Canada? Er staat namelijk: (…) incl. VS en Canada.

    Nee, in Noord-Amerika liggen ook de landen Groenland, Mexico, Honduras, Guatemala, Panama, Nicaragua en Costa Rica. Daarnaast ook tientallen zelfstandige eilanden, zoals Cuba, Jamaica, Grenada en de Dominicaanse Republiek.

  92. En wat kost ie dan? Heb je dan geen abonnement hoeven nemen?

    Origineel geplaatst door SpeedlineIk heb de Iphone 3GS bij T-mobile NL vandaan !!
    Deze heb ik nog binnen een uur laten unlocken en moet zeggen… perfect…
    T-mobile is perfect hoor maar met de Iphone wil ik gewoon dat hij simlock vrij is !!!Dus wat er bedoeld word met (de gegevens van T-Mobile Nederland kloppen op dit punt niet) begrijp ik niet helemaal !!!

  93. Ik mis Australie in de lijst…

  94. Kpn brengt sinds 1 april geen streamingkosten meer.

    Origineel geplaatst door Snaak@Roald:
    KPN is geen serieus alternatief omdat je voor streaming data extra moet betalen (dat wist je toch?). Als je alles bij elkaar optelt (losse iPhone los abonnementje) scheelt het je een paar tientjes. Maar dan heb je wel een iPhone die je gewoon naar je lokale telefoonboer brengt en een nieuwe krijgt. Kun je inderdaad veel beter weer naar België karren en dan maar hopen dat ze daar ook een Tros-Radar hebben. Zeker als het om de eerste productiemodellen gaat die niet kunnen oververhitten en verkleuren ofzo…MMS gebruikt trouwens niemand, dus dat maakt niet zo uit. Eerste en laatste MMS die ik met 3.0 verstuurt heb is niet eens aangekomen omdat de ontvanger zijn MMS instellingen niet aan had staan (boeid hem niet en ik kan hem ook geen ongelijk geven). Stuur maar naar mijn mail, bood deze aan…

  95. Origineel geplaatst door fr3z
    Weet iemand of je nog iPhones kunt reserveren bij Mobistar, zoja waar?

    Ja.. dat zou ik ook graag willen weten….

  96. Bij mijn weten moet je in Macau en Nieuw-Zeeland gewoon een abonnement mee afsluiten. Verder is hij inderdaad wel simlockvrij.

  97. Volgens mij kun je een simlock vrij toestel gekocht in Belgie o.i.d. allen gebruiken met Super sim only van Vodafone.
    en niet met gewone sim only van vodafone

  98. Nee, hoor.
    Heb er eerst mijn zakelijke Vodafone ingedaan, geen ene (fout)melding gezien.
    Nu zit er prive een super sim in.

  99. ja , ik zit nl te denken om een Iphone in Belgie te kopen, maar heb nog zeker 1 jaar te gaan met mijn vodafone abbonement( vodafone scherp ) Op de website van Vodafone staat nl. dat je alleen een Super Sim in de IPhone kan gebruiken.( zoals ik het begrijp)

    irene

  100. Hmm.. Ik zie op 11 juli in Portugal.
    Nu ga ik daar in September op vakantie.

    Voor zover ik kan zien op de site van Optimus verkopen ze die daar nu ook SIMlock vrij.

    Even afwachten wat de prijs gaat doen voor de 3G S.

    Mijn rekensommetje zegt mij dat ik er 80,25 EUR voor over moet hebben om bij Vodafone te blijven, uitgaande van het speciale Vodafone iPhone abonnement met Belgische iPhone tegenover het goedkoopste T-Mobile abonnement.

  101. Origineel geplaatst door Snader
    Misschien een tip voor mensen die een buitenlandse iPhone hebben gekocht uit een land waar ze nooit meer komen: verzeker je iPhone binnen 14 dagen bij T-Mobile of een Apple Premium Reseller en je hebt pickup-and-return garantie aan huis!

    Ik moet mezelf even corrigeren. Ik heb zojuist de T-Mobile klantenservice aan de telefoon gehad, en die wist mij te vertellen dat ik alleen een T-Mobile ProAssist verzekering kan afsluiten als ik een abonnement bij hun heb lopen. En aangezien ik juist een simlockvrije iPhone heb gekocht om met Vodafone te kunnen bellen, val ik hier dus buiten de boot.

    Wat de verzekering van de Apple Premium Reseller betreft, ga ik maar even bellen of ik m’n iPhone daar wel binnen 14 dagen kan verzekeren. Wordt vervolgd…

  102. Origineel geplaatst door Snader
    Wat de verzekering van de Apple Premium Reseller betreft, ga ik maar even bellen of ik m’n iPhone daar wel binnen 14 dagen kan verzekeren. Wordt vervolgd…

    Hierbij het antwoord van Actua (verzekering achter Apple Premium Resellers):

    Het is niet mogelijk om iedere willekeurige iPhone te verzekeren via APR.
    De iPhone moet namelijk wel door uw dealer/leverancier zijn aangekocht in Nederland.

    Wij weten dat de iPhones welke verkocht worden bij APR originele, Nederlandse toestellen zijn. Mocht u een iPhone verzekeren en bij een eventuele schade blijkt dat het geen Nederlands toestel is, kunnen wij de schade niet voor u laten repareren.

    Met vriendelijke groet,

    Mahé Assurantiegroep B.V.
    Mahé is 100% onderdeel van Actua Groep

    Daar kan het ook niet dus!

  103. @Snader.

    Wellicht kun je het bij een andere willekeurige verzekeraar proberen op een mobiele apparatuur of recreatie verzekering.

  104. @maceddy: Ik ben nu de voorwaarden aan het lezen van een Mobiele Apparatuurverzekering, maar volgens mij ben ik dan niet verzekerd tegen val-, stoot- en waterschade door eigen schuld (dus per ongeluk uit m’n handen laten vallen van m’n iPhone). En dat is toch wel een vereiste eigenlijk.

  105. Ik heb mijn 3G een jaar geleden voor 300 euro in Zwitserland gehaald met een prepaid kaart erbij, dat zal met de 3GS vast niet zo zijn? 🙂

  106. @Justevo: Als iemand hier he antwoord op weet, dan heel graag 🙂

  107. Is het te verwachtten dat de landen die in de loop van juli en augustus aan de beurt zijn aanzienlijk voordeliger zijn dan Belgie of Italie?

  108. Waarom zou je überhaupt een simlock vrij toestel kopen voor rond de 700 Euro.
    Deze 700 Euro staat gelijk aan +- 15 maanden abonnementsgeld. De 9 maand die je dan extra moet betalen neem ik dan voor lief. Ik heb gedurende de eerste maanden in ieder geval voldoende minuten die ik niet bij een andere provider in hoef te kopen.
    Laten we eerlijk wezen, zo goedkoop zijn sim only’s nu ook weer niet.

  109. @Niels D: Waarom? Omdat je Vodafone/KPN wilt/moet gebruiken bijvoorbeeld? En omdat de totaalprijs over 2 jaar vrijwel gelijk is aan wat je aan T-Mobile kwijt bent?

  110. Origineel geplaatst door Ed
    Ik heb de mijne ook direct laten unlocken. schandalig dat je er 120euro voor moet betalen. Je moet bellen met 070-3056007 (dat is de unlock service van Tmobile) en dan is het binnen anderhalf uur geregeld. Vind eigenlijk dat TMobile me dat geld weer terug moet geven als ik zonder betalingsachterstand aan het eind van m’n contract gekomen ben (over 2jaar dus). Maar ja, tegen die tijd weet ze al niet meer wat simlock uberhaupt was… maar goed, ik zit hier in ieder geval met een supergave iPhone wat een mooi ding is het toch hahaha

    Bedankt voor de tip. Mijn werkgever betaald de 120 euro, zodat ik met Vodafone van de baas kan bellen. (en 3G bereik. wat ik met T-mobile niet heb) Zeer hulpvaardig bij T-mobile (alleen bovenstaand telefoonnummer), want andere helpdesken wisten van niets.

  111. @Ben:
    Unlocken is op dit moment nog niet mogelijk. Wacht op nieuws van het iPhone Dev-Team, zij werken momenteel aan een unlockmethode voor de 3GS.

  112. Weet iemand al of ze in Tsjechie te koop zijn en zoja hoe duur?

  113. Origineel geplaatst door Onno Innemee
    Weet iemand al of ze in Tsjechie te koop zijn en zoja hoe duur?

    Ik ben nu in Tjechië, maar hij is nog niet beschikbaar. Wanneer en voor hoeveel is nog niet bekend.

  114. de iPhone 3GS is dus simlockvrij niet te verkrijgen in Spanje? Ik was gister in Antwerpen en de wachtlijsten zijn daar erg lang, je moet 2 maanden wachten. Volgende week ga ik naar Spanje en ik dacht misschien kan ik hem daar halen maar hij staat niet in het lijstje, erg jammer.

  115. @josina:
    Als je toch door Frankrijk gaat kun je hem daar bij Orange winkel kopen kost 559 Euro voor de 3GS. Koop er een 5 Euro beltegoed Mobicarte erbij. Geef een bestaand adres in Frankrijk op. (Supermarkt of benzinetankstation maakt niet uit.) Na een half jaar zijn ze verplicht een unlock gratis te geven. Kun je daarop niet wachten, koop je gelijk een 75 Euro Mobicarte beltegoed. Wissel die gelijk weer in tegen een directe unlock in de winkel.
    Klaar is Kees!!!!

  116. Bij T-Mobile is de wachttijd ook inmiddels 8 weken (zie T-mobile site).

    Echter, kun je bij bijv. de Phone House nog wel eens geluk hebben. Daar ga ik em overigens ook halen, gewoon bij T-Mobile.. Support, garantie etc. geen geneuzel mee.

  117. Dat is wel een goed plan ja. Het probleem is dat ik naar Spanje vlieg en dus niet met de auto. En T-mobile is voor mijn geen optie omdat ik daar in mijn woonplaats geen bereik mee heb. Ik ben dus genoodzaakt KPN als provider te hebben alleen zit je dan weer met het probleem dat de abbonementskosten per maand erg hoog zijn. Dus ik wacht gewoon tot dat ze in Belgie weer verkrijgbaar zijn. Alleen sprak ik een verkoper en die zei dat de koppelverkoop in belgie dit jaar bij hun ook van start gaat. Dus geen simlockvrije iPhones meer. @LoveGPS:

  118. Kan ik in Italië gewoon een winkel inlopen en de iphone kopen?
    Of moet ik dan een adres hebben in Italië?
    Ga over een maandje naar Rome.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.