Fout bij synchroniseren van notities tussen Mac en iPhone

Het synchroniseren van notities tussen de iPhone en de Mac blijkt niet altijd probleemloos te werken, ontdekte een bezoeker van de Franse website MacBidouille. Bij het synchroniseren worden nieuwe notities op de iPhone gewist.

syncHet synchroniseren van notities tussen de iPhone en de Mac blijkt niet altijd probleemloos te werken, ontdekte een bezoeker van de Franse website MacBidouille. Bij het synchroniseren worden nieuwe notities op de iPhone gewist, wanneer je zowel op de iPhone als op andere apparaten wijzigingen hebt aangebracht. Zelfs wanneer de software een conflict herkent en vraagt om het op te lossen, blijkt de nieuwe notitie verdwenen, ook als je voor de versie op de iPhone kiest.

iTunes negeert de keuze die de gebruiker maakt. Een boodschappenlijstje op de iPhone invoeren is dus niet zo’n goed idee. De oplossing is, om de lijst op je Mac aan te maken en daarna op je mobiele telefoon te bewerken.

MacBidouille spreekt van een “gevaarlijke bug”, maar zo gevaarlijk is het nu ook weer niet (het is geen beveiligingsprobleem). Het is alleen vervelend dat je zaken kwijtraakt. Volgens de gebruikershandleiding van de iPhone (pag. 141) kun je de notities op je iPhone gewoon synchroniseren met Outlook of Mac OS X Mail door de betreffende optie in iTunes aan te vinken.

Via: MacBidouille

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2009, 23:13
Categorie Achtergrond
Onderwerpen notities, synchroniseren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.