Ontdekking: vaste SIM-adapter in ‘simlockvrije’ iPhone 3G

Bij het kopen van een simlockvrije iPhone 3G op eBay kun je tegen een vervelende verrassing aanlopen. Na de update naar OS 3.0 kun je opeens je simkaart niet meer gebruiken. Een gebruiker ging op onderzoek uit en ontdekte een proxy SIM, die binnenin de iPhone was vastgemaakt, met draadjes naar het simkaartslot.

simkaartBij het kopen van een simlockvrije iPhone 3G op eBay kun je tegen een vervelende verrassing aanlopen. Na de update naar OS 3.0 kun je opeens je simkaart niet meer gebruiken, ook niet als je ultrasn0w toepast. Een zekere Slawa overkwam dat en ging op onderzoek uit. Hij ontdekte een proxy SIM, die binnenin de iPhone was vastgemaakt, waarbij er draadjes naar het simkaartslot lopen. Om te ontdekken of jouw iPhone 3G ook voorzien is van zo’n proxy SIM moet je de iPhone openmaken. Meestal merk je er niets van, totdat je een firmware-update uitvoert en opeens ontdekt dat geen enkele unlockmethode meer werkt.

Om de iPhone te openen heb je een kruiskopschroevendraaier, een zuignap en een mesje nodig. De proxy SIM en de draden die naar het simkaartslot lopen, moet je verwijderen. Het openschroeven van je iPhone is een precisiewerkje, dat je als onervaren gebruiker beter niet zelf kunt doen omdat je je garantie kwijtraakt (maar misschien had je die toch al niet meer). Mocht je toch de gok willen wagen: op internet vind je instructies hoe het werkt.

Hoe werkt zo’n oplossing precies? In onze wiki kun je lezen wat een SIM-proxy doet: deze vangt binnenkomende SIM-aanvragen af en stuurt ze door naar een chipje (dit chipje is te zien binnen het rode kader op de foto). Bij het opstarten controleert een gesimlockte iPhone tweemaal of er wel een geldige IMSI-code op de simkaart aanwezig is. Deze IMSI-code is van AT&T, T-Mobile of een van de andere toegestane providers. De chip zorgt via de SIM-proxy dat de juiste IMSI-code wordt doorgegeven, zodat het voor de iPhone lijkt alsof er een goedgekeurde simkaart aanwezig is.

Via: iPhone-notes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2009, 16:37
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.