VSCO Cam: nieuwe gratis filters en copyright in foto verwerken

De kleurenfilter-app VSCO Cam biedt vijf nieuwe gratis filters van onder andere Levi en laat je copyright op de foto zetten.

VSCO Cam iPhone iPadBekritiseerd om zijn bediening, geroemd om de kwaliteit van de kleurenfilters die je op de foto’s kan toepassen. VSCO Cam, afkomstig van makers van professionele fotografielenzen, heeft een plekje veroverd in het hart van fotobewerkers. Dankzij een nieuwe update is de gratis app beter geworden. Je kan twee nieuwe gratis pakketten fotofilters downloaden, schaduwen en lichtpunten op de foto bijwerken en je kan je eigen naam in de EXIF-gegevens van een foto zetten, zodat je er beter copyright op kan bewaren.

De EXIF-gegevens zijn de op het eerste gezicht onzichtbare gegevens van een foto, zoals de sluitertijd en de camera waarmee een foto zijn gemaakt. Door er je naam in te voeren, kan je makkelijker achterhalen of iemand jouw foto heeft gebruikt.

Het eerder wat verborgen linker schuifmenu van de applicatie is wat benadrukt in versie 2.1 van de app. Het menu bereik je met een grote hamburgerknop linksonder en is opnieuw ontworpen met een strakke foto bovenaan en duidelijk toegang naar nieuwsberichten maar bijvoorbeeld ook de Store waar je extra kleurenfilters kan kopen. Met ingang van de update zijn er drie pakketten filters gratis: Skin Tone moet de huidskleur wat zachter maken, Street Etiquette maakt foto’s wat grijzer en Levi’s Commuter zorgt voor een groter contrast tussen warm en zacht. De laatste is inderdaad een promotie voor het broekenmerk.

Beste fotofilter-apps iPhone VSCO Cam zachte kleuren VSCO Cam kleurenfilter instellen

VSCO Cam 2.1 voor iPhone laat verder de tegels met je foto’s in hogere kwaliteit zien. Toch moeten de prestaties erop vooruit gegaan zijn én is het geheugenverbruik van de app verbeterd. In de instellingen zie je nu informatie over de opslag en het geheugenverbruik en kan je waarschuwingen voor weinig opslagruimte uitschakelen. Als laatste is het logo bijgeschaafd.

Downloaden: VSCO Cam (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2013, 18:30
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen exif, fotografie, kleurenfilters, vsco

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.