Briljante fotofilter-app VSCO Cam nu ook een sociaal netwerk

VSCO Cam voor iPhone is niet alleen meer een gratis app met fantastische kleurenfilters voor je foto's. Het is nu ook een sociaal netwerk.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

VSCO Cam vernieuwd iPhoneAls er één applicatie hoog aangeschreven staat om de kwaliteit van de kleurenfilters voor foto’s, dan is het wel VSCO Cam. De gratis iPhone-app is gemaakt door experts op het gebied van professionele fotofilters en dat zie je. Dankzij de update naar versie 3.0 heeft de applicatie er echter een grote functionaliteit bij. Het is een sociaal netwerk geworden. In de afdeling VSCO Grid zie je werk van professionele fotografen, maar kan je ook vrienden toevoegen om te volgen.

Het is wel even wat anders dan de etensfoto’s van je vrienden in Instagram. De foto’s in de timeline van VSCO Grid zijn van een ongekende scherpte en schoonheid. En natuurlijk gemaakt met de filters. Je kon overigens al eerder werk van professionals bekijken in de applicatie, in de fotoreportages onder de noemer Journal. Met de nieuwe Grid-functie heeft het sociale gedeelte van de app meer gewicht gekregen, wat misschien wel jammer is als je VSCO als pure foto-app gebruikte. Foto’s kunnen in ieder geval niet geliket worden en ook een reactiemogelijkheid ontbreekt. Daarnaast hoef je foto’s niet te delen als je dat niet wilt.

Ook als je niet op het sociale element wachtte, is de update naar VSCO Cam 3.0 absoluut het vermelden waard. Op het gebied van fotobewerking kan je foto’s draaien om de horizon recht te krijgen, is de uitsnij-tool wat soepeler geworden en reageert de app een stuk vlotter op de iPhone 4S. Je kan filters verder met een druk alfabetisch rangschikken in de instellingen van de app. Fijn is ook dat je foto’s nu kan inzoomen met een pinchbeweging.

VSCO Grid iPhone foto timeline VSCO Grid foto bewerken

De maker Visual Supply Company noemt ook de deelfunctionaliteit verbeterd. Dat is iets dat wat lastig is terug te zien in de app. Je kon voorheen foto’s al opslaan, delen via Instagram, Twitter, Facebook en e-mail. Delen naar de Grid binnen VSCO is natuurlijk ook een van de mogelijkheden. Doe je dat niet, dan worden foto’s niét gedeeld met volgers in de app. Zo blijft VSCO Cam desgewenst ook een app om alleen foto’s in te maken en te verfraaien.

Downloaden: VSCO Cam (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:25
Categorie Apps
Onderwerp vsco

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.