Vodafone UK gaat ook de iPhone verkopen

Vodafone UK heeft ook het recht gekregen om de iPhone te verkopen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Orange maakte gisteren al bekend dat ze de iPhone gaan verkopen en ook Virgin Mobile blijkt interesse te hebben.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

vodafone iphoneHet was natuurlijk te verwachten: nu O2 de exclusiviteit heeft verloren om de iPhone in het Verenigd Koninkrijk en Ierland te verkopen, staat de concurrentie te springen. Vodafone UK heeft vanochtend aan gekondigd dat ze de iPhone ook gaan verkopen. Gisteren kondigde Orange al soortgelijke plannen aan. Beide operators zijn al ongeveer een jaar in gesprek met Apple.

De deal met Vodafone zou gisteravond pas getekend zijn. Als de deal niet was doorgegaan vreesde Vodafone honderdduizenden klanten te verliezen: topman Vittorio Colao is zelfs van mening dat zijn bedrijf het afgelopen kwartaal 159.000 klanten heeft kwijtgeraakt, puur omdat Vodafone UK de iPhone niet in het assortiment heeft. Marktanalist Steven Hartley verwacht nu een prijsoorlog tussen de operators.

De abonnementsprijzen zouden met £4 tot £5 per maand omlaag gaan. Bij Orange is dat al te merken: ze hebben nog geen prijzen bekendgemaakt, maar zullen het toestel goedkoper aanbieden dan O2. Bij O2 kost de 16GB iPhone 3GS nu £96,89 als je een abonnement van £44.05 per maand afsluit. In het Verenigd Koninkrijk is de iPhone al sinds november 2007 te koop. Er zijn via O2 meer dan 1 miljoen iPhones verkocht. Het blijft waarschijnlijk niet bij drie operators: ook Virgin Mobile heeft interesse om de iPhone te verkopen.

Meer info: Persbericht Vodafone, Wall Street Journal en Vodafone Shop
Tipgevers: Liekele, Dion, Roy en Steven

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 22:29
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.