Gmail heeft serverprobleem in standaard iOS Mail-applicatie

Gmail geeft momenteel problemen bij gebruik in de standaard Mail-app van iOS. Benaderen van Gmail vanuit de Safari-browser werkt meestal wel. Oplossingen zoals Uncapcha lossen niets op.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

gmail iphoneHeb je sinds kort problemen met het ophalen van Gmail op de iPhone, dan kan dat kloppen. Er zijn namelijk problemen met de IMAP-server van Gmail, waardoor je in Apple’s standaard Mail-applicatie een foutmelding te zien kunt krijgen. Via de losse Gmail-app van Google kun je wel gewoon e-mail ophalen en ook via de Safari-browser lukt het bij de meeste mensen gewoon om hun Gmail te bekijken. Het probleem lijkt te liggen in het benaderen van imap.gmail.com vanaf de iPhone en iPad. De foutmelding die mensen daarbij te zien krijgen, luidt:

The mail server “imap.gmail.com” is not responding. Verify that you entered the correct info in Mail settings.


Het opnieuw invoeren van gebruikersnaam en wachtwoord lost het probleem niet op en ook de oplossing die Google zelf aanbiedt (DisplayUnlockCaptcha) helpt niet. “Ik gebruik al drie jaar mijn Gmail-accounts op dezelfde telefoon”, zegt een gebruiker op het Google-discussieforum. “Ik had nooit problemen. Vanaf vanmorgen heb ik die wel. Ik krijg zelfs geen toegang tot Gmail vanuit de Safari-browser op de iPhone”. Vanaf de pc kunnen mensen gewoon toegang krijgen tot hun Gmail-berichten, ongeacht welke browser ze gebruiken. Mensen die contact opnamen met Apple Support werden doorverwezen naar het Google Supportteam, maar ook die konden geen oplossing bieden. Het probleem lijkt zich voor te doen bij een groot aantal (maar niet alle) Gmail-accounts. Wil je toch Gmail op de iPhone lezen, dan kun je de losse Gmail-app op de iPhone installeren.

Wie het relaas van andere gebruikers wil lezen kan terecht op het Google-discussieforum.

Tipgever: @mdebruin

Update: Google heeft aangegeven dat ze het probleem erkennen en gaan werken aan een oplossing.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 oktober 2012, 21:51
Categorie iOS
Onderwerpen e-mail, gmail

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.