VoLTE, bellen via 4G

Vodafone schakelt bellen via 4G in voor iPhone: zo werkt het

Vodafone heeft bellen via 4G (VoLTE) ingeschakeld voor iPhones. Dit levert betere gesprekskwaliteit op, maar je moet het wel zelf inschakelen. Hier lees je hoe het werkt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Vodafone heeft vrijdagavond bellen via 4G ingeschakeld voor iPhone-gebruikers. De techniek die ook wel bekend staat onder de naam VoLTE is te gebruiken nadat je de nieuwe aanbiederinstellingen met versienummer 27.2 hebt geïnstalleerd.


VoLTE, bellen via 4G

Vodafone: bellen via 4G

Sinds afgelopen december was het met de komst van iOS 10.2 al mogelijk om via je Wi-Fi-verbinding te bellen bij Vodafone. Nu kan het dus ook via je 4G-verbinding. Je hebt minimaal een iPhone SE of iPhone 6 met iOS 10.2 nodig om de functie te kunnen gebruiken. Het werkt ook al op diverse Android-toestellen. KPN en Tele2 bieden sinds vorig jaar bellen via 4G aan, T-Mobile is er ook mee bezig.

Vodafone met aanbiederupdate 27.2 voor bellen via 4G.

Bellen via 4G: zo werkt het

We probeerden het uiteraard even uit. Voor sommige gebruikers is de functie standaard ingeschakeld, voor andere niet. Mocht het niet het geval zijn, dan moet je het even zelf inschakelen (zie ook dit supportdocument van Apple).

  1. Ga naar Instellingen > Mobiel netwerk > Opties mobiele data.
  2. Zorg dat de optie Gesprekken en data is aangevinkt.

Ook van belang is dat de opties om mobiele data in te stellen op 2G, 3G of 4G komen te vervallen. Je hebt nu alleen nog de keuze uit 4G voor alles of niets.

Vodafone bellen met 4G-instelling.

Voordelen van bellen via VoLTE

Waarom bellen via je 4G-verbinding? Het heeft vooral te maken met de gesprekskwaliteit. Ook kan het even duren voordat de verbinding van het gesprek tot stand is gekomen. Bij VoLTE heb je sneller verbinding en is de gesprekskwaliteit beter.

Wanneer twee mensen beschikken over VoLTE zal een telefoongesprek automatisch via VoLTE verlopen. Valt de verbinding weg, dan schakelt de telefoon moeiteloos over naar een 2G-verbinding. Daarbij zou geen vertraging mogen optreden. Het bellen kost je bij de meeste providers alleen belminuten, geen data. Dat is voor gebruikers ook het minst verwarrend: als je belt weet je immers niet of dat via 2G of 4G gaat. Tijdens het bellen kun je gewoon doorgaan met internetten via je dataverbinding.

Bekijk ook

VoLTE in Nederland en Belgiƫ: zo werkt bellen via 4G en 5G op je iPhone

Met VoLTE bel je in Nederland en Belgiƫ via een 4G- en 5G-verbinding. Dankzij VoLTE klinken gesprekken beter en wordt de verbinding sneller tot stand gebracht. Bij welke providers werkt het en wat heb je nodig? Je leest hier alles over VoLTE.

Verder is er nog het voordeel dat je beter bereikbaar bent in regio’s waar slechte 2G- en 4G-dekking is. Inmiddels is de 4G-dekking in veel gebieden goed genoeg. Dat komt omdat veel providers voor 4G gebruik maken van een lagere frequentie, waardoor ze een groter gebied kunnen afdekken.

Bekijk ook

Vodafone activeert bellen via Wi-Fi in iOS 10.2: zo zet je het aan

Vodafone heeft voor klanten Bellen via Wi-Fi ingeschakeld met ingang van iOS 10.2. Als je als Vodafone-klant de nieuwste versie van iOS 10 geĆÆnstalleerd hebt, vind je bij de Telefoon-instellingen een nieuwe optie. Bellen via Wi-Fi loopt via je eigen internetnetwerk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

32 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.