iculture-vandaag
iCulture Vandaag
iCulture Vandaag logo

iCulture Vandaag: dit was vrijdag 27 januari 2017

Wat gebeurde er op Apple-gebied op vrijdag 27 januari 2017? We zetten alle artikelen dagelijks op een rij in iCulture Vandaag, het dagoverzicht van iCulture.

iCulture Vandaag logoVandaag lees je op iCulture waarom iOS-icoontjes die typische afgeronde hoeken hebben. Ook gingen we op onderzoek waarom oudere Macs geen Night Shift aankunnen en doken we in der wereld van Alexa vs HomeKit. Beide hebben een heel verschillende aanpak, met elk hun eigen voor- en nadelen. Bij Apple moet je eindeloos wachten tot er interessante accessoires op de markt komen, maar het is wel een stuk gebruiksvriendelijker en veiliger, terwijl het bij Alexa vrijheid en blijheid is. Natuurlijk lees je vandaag nog veel meer op iCulture en hieronder vind je daarvan een overzicht.

iCulture winactie

 • Vandaag maak je in de iCulture winactie kans op een Fitbit Blaze smartwatch, plus twee extra horlogebandjes in groen nylon en bruin leer. Klinkt als een geweldige prijs, dus laat niets je tegenhouden om mee te doen.

Tips, gidsen en opinie

 • Het is een lastige afweging: Alexa vs HomeKit. Het ene systeem biedt meer keuzevrijheid, maar minder veiligheid. Het andere systeem biedt meer gebruiksgemak maar het duurt veel langer voordat er goede spullen voor beschikbaar komen. Wij zetten beide huisassistenten tegenover elkaar.
 • Wil je publieke beta’s installeren? Dan vind je hier uitleg hoe je je aanmeldt voor Apple’s publieke betaprogramma. Iedereen kan gratis meedoen!

Nieuws

 • Je Apple-facturen komen voortaan uit Ierland en niet meer uit Luxemburg. Net nu Apple in een conflict over Ierse overheidssteun is verwikkeld.
 • Night Shift werkt niet op oudere Macs en daar is een reden voor, die wij waarschijnlijk boven water hebben gekregen.
 • Een fascinerend verhaal: de iOS-icoontjes hebben precies dezelfde kromming als de hardware-producten die Apple verkoopt. Er zit een gedachte achter en die lees je hier.

Apps & accessoires

iCulture Deals

Meer vandaag

Deze apps en updates waren te leuk om onopgemerkt voorbij te laten gaan:

 • Trello (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 11.0+) - Trello werkt nu ook offline.
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Er zijn nu ook premium workouts en coaching beschikbaar in de app voor mensen met een hartslag-borstband en andere hartslagmeters die met Bluetooth Smart werken.
 • TinyGameDev (gratis, iPhone/iPad, iOS 7.0+) - Speel een gamestudio na in deze simulatiegame.
 • WordCrex - leukste woordspel (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 9.0+) - Verbeterde gameplay.
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Bekijk de IV van een Pokémon voordat je de moeite neemt om erop af te rennen. Helaas zijn wel de Pokémon-plaatjes vervangen door tekstbalkjes.
 • Switch Sides - Cube Adventure (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 7.0+) - Nieuwe game met blokjes en een race tegen de klok.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2017, 22:00
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.