Vivino kan nu wijnkaarten in restaurants inscannen

De geweldige wijnapp Vivino Wine Scanner kan nu hele menukaarten scannen. Je ziet wat de beste wijn is bij welke smaak.

Beste iPhone apps voor wijn en wijnliefhebbersDe wijnapp Vivino Wine Scanner was al bekwaam in het scannen van wijnetiketten, zodat je de gedronken wijn in je collectie kon opnemen en beoordelen. De applicatie was ook al goed in het presenteren van die informatie nog voordat je de wijn had gekocht of besteld, door de naam op te zoeken in de app. In Vivino 8.1 komt daar nog een stap bij. De applicatie kan nu hele wijnkaarten in één keer scannen.

Als de wijnen op een menukaart zijn uitgeschreven, kan je de pagina scannen en zoekt Vivino er de beoordelingen bij die in de miljoenen wijnen grote database van de app bekend zijn. Kan je ober je niet vertellen welke wijn het best bij een specifiek gerecht past, dan kan je via de pairings van Vivino alsnog achterhalen welke wijn bij de vis past, en welke bij rood vlees. Het akelige randje ontbreekt ook niet: Vivino laat zien wat de echte prijs van een wijn is, zodat je ter plekke kan constateren dat de prijs in je restaurant drie keer over de kop gaat.

Vivino Wine Scanner menukaart scannen Vivino Wine Scanner profiel

Een menukaart scannen in Vivino Wine is net zo eenvoudig als een etiket. Je drukt op de cameraknop, tikt op Wine List en houdt de camera recht zodat de zinnen er goed recht op staan. Daarna toont de app de wijnen in een strak lijstje onder elkaar. Met een tik op een wijnnaam zie je meer informatie over een fles.

Smaakanalyse

Vivino Wine Scanner is zo’n beetje een onmisbare app voor wijnliefhebbers. De applicatie heeft een geweldig grote database met beschrijvingen en beoordelingen, analyseert je favoriete smaken en laat zien hoeveel soorten wijnen je nog te ontdekken hebt. De app is helaas nog niet geoptimaliseerd voor de schermen van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Lees ook: 5 apps voor wijnliefhebbers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 november 2014, 21:25
Categorie Apps
Onderwerpen vivino, wijn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.