Things todo iPhone iPad

Todo-app Things is Apple’s gratis app van de week

De populaire en hoog gewaardeerde todo-app Things is een week lang gratis voor de iPhone en iPad. De Mac-versie wordt met korting verkocht.

Things todo iPhone iPadDe geliefde takenlijst Things is Apple’s nieuwe app van de week. Dat betekent dat zowel de iPhone– als de iPad-versie vanaf nu tot en met volgende week donderdag gratis te downloaden zijn. Zelfs als je al een favoriete todo-app hebt uitgekozen, is Things het proberen waard. De todo-app kost normaal 8,99 euro op de iPhone en zelfs 17,99 euro op de iPad, en geniet alsnog vele fans.

Bij elkaar hebben de applicaties meer dan 1200 beoordelingen in de Nederlandse App Store, wat echt een hoog aantal is in dit prijssegment van apps. De apps synchroniseren je taken vanaf het moment dat je account aanmaakt in de app. Things heeft daarvoor een eigen cloudoplossing geschreven.

De todo-app is op beide platformen lekker eenvoudig, maar niet uitgekleed. Zo heeft de app een lijst met taken die vandaag af moeten of relevant zijn, is er een Inbox voor taken die overal nog een beetje tussen dreigen te vallen en is er een logboek waarin je voltooide taken terugkijkt en sorteert. Een taak doorschuiven of verplaatsen van project naar project is zo simpel als een druk onderin de optiebalk.

Things iPhone lijsten hoofdmenu Things todo-app iPhone gratis

Things is vooral slim met labels. Zo heeft Things standaard labels aangemaakt voor de prioriteit van een taak, een label voor ‘eenvoudige’ en ‘uitdagende’ taken en labels die aangeven hoelang je met een taak bezig denkt te zijn. Als je het teveel ruis vindt, kan je ze direct verwijderen. Maar er valt wat voor te zeggen om die werkwijze te volgen. Hecht labels aan nieuwe taken, ga een paar keer de mist in en je weet steeds beter hoeveel tijd je aan een taak kwijt bent.

Voor T-Mobile zal Apple’s nieuwe app van de week voor een bittere smaak zorgen. De telecomprovider onthulde uitgerekend vandaag dat abonnees een jaar lang gratis gebruik mogen maken van de Pro-functies van concurrerende takenlijst Wunderlist. Daardoor zijn twee van de hoogst gewaardeerde todo-apps voor de iPhone en iPad gelijktijdig gratis.

De Mac-versie van Things is tijdelijk eveneens met korting te downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 november 2014, 20:06
Categorie Apps
Onderwerpen app van de week, takenlijst, things, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.