‘Vertraging witte iPhone 4 door glasleverancier’

De vertraging van de witte iPhone 4 zou te maken hebben met de verflaag: een te dikke verflaag is ongewenst, een te dunne maakt het toestel doorschijnend.

witte iphoneDe witte iPhone 4 is meer dan een maand vertraagd ten opzichte van het zwarte model. Al vanaf het moment dat je de iPhone 4 kon reserveren (op 15 juni) was al duidelijk dat de witte iPhone niet meteen leverbaar was. Apple gaf aan dat de witte iPhone lastiger te produceren was, maar gaf geen nadere details. Wel waren er materiaalexperts die beweerden dat de witte glaslaag moeilijker te produceren was. Soortgelijke geluiden komen nu van Lens Technology, de glasleverancier van Apple.

Een medewerker van de afdeling kwaliteitsbewaking van Lens zou hebben toegegeven dat het bedrijf moeite heeft om de witte iPhone-behuizingen te maken. De perfecte combinatie van opaciteit (ondoorlaatbaarheid van licht) en het aantal lagen verf moet nog worden gevonden. Teveel verflagen zorgt ervoor een andere toeleverancier geen ruimte meer heeft voor de digitizer en als de glasplaten teveel licht doorlaten is de iPhone 4 niet helder wit. Apple heeft eind vorige week beloofd dat de witte iPhone eind juli op de markt komt.

Het hebben van een witte iPhone is straks een exclusiviteit: niet alleen omdat je er zo lang op hebt moeten wachten, maar ook omdat veel mensen na het horen van deze berichten liever voor de zwarte uitvoering kiezen, om problemen uit de weg te gaan. Witte producten die Apple eerder uitbracht kregen op langere termijn ook wel eens last van verkleuring. Zelfs bij de introductie van de witte, plastic iPhone 3G werd daar (kortstondig) over geklaagd.

De informatie over de witte iPhone komt van 21st Century Herald, een Chinese krant. Deze beweert dat de productiesnelheid bij Lens is gehalveerd: ze leveren maar 3 glaspanelen per uur (daarbij mag je aannemen dat uit één glaspaneel meerdere iPhone-schermen kunnen worden gesneden).

Apple nam niet alleen een gok door een compleet nieuw antenne-design te introduceren, maar ook door een telefoon van glas te maken. Andere fabrikanten gebruiken plastic, dat relatief gemakkelijk is te kleuren. De voor- en achterzijde van de iPhone 4 moeten bovendien dezelfde kleur wit krijgen. Bij de iPhone 3G/3GS was het makkelijker: een zwarte of witte achterkant en een (makkelijk te maken) zwarte glasplaat aan de voorkant was voldoende.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2010, 9:54
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple, google glass, lens

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.