Software-update 3.2.1 maakt Wi-Fi op iPad veel sneller

De pas uitgebrachte firmware-update 3.2.1 heeft de iPad daadwerkelijk sneller gemaakt, blijkt uit testen. Zo'n 20 tot 50% is haalbaar.

ipad wifiWi-Fi is op de iPad tot nu toe wat problematisch geweest. Het werkte wel, maar het kon ook gebeuren dat je tijdens het internetten de verbinding met de hotspot was kwijtgeraakt. Er verscheen dan tussendoor een schermpje met ‘Verbinden…’ in beeld. Vorige week verscheen iOS 3.2.1, de software-update waarin problemen met Wi-Fi zijn opgelost. En dat blijkt inderdaad het geval: vergelijk je de iPad met de oude firmware 3.2 met de nieuwe firmware 3.2.1, dan blijken snelheid en bereik van Wi-Fi veel beter geworden.

Gelukkig had PadGadget drie maanden geleden al wat tests uitgevoerd. Ze konden daarom na de update gemakkelijk kijken hoe de situatie is verbeterd. Daarbij gingen ze meten op zes locaties: in het open veld op een afstand van 3, 9 en 18 meter (locaties 1, 2 en 3) en binnenshuis op een afstand van 6, 12 en 18 meter (locaties 4, 5 en 6 met respectievelijk één, twee en drie tussenmuren). Ze gebruikten daarbij een Netgear-router en twee iPads: een 32GB iPad 3G en een 16GB iPad met alleen Wi-Fi.

ipad wifi 321

Met behulp van Speednet voerden ze de testen uit en concluderen dat Apple samen met de chipleverancier Broadcom hard heeft gewerkt om de Wi-Fi-prestaties te verbeteren. De doorvoersnelheid ging met zo’n 20% omhoog. Vooral op locatie 6, bij een afstand van 18 meter binnenshuis met meerdere tussenmuren was de snelheidsverbetering aanzienlijk. In deze situatie met veel interferentie en obstakels verdubbelde de doorvoersnelheid bijna. De testers concluderen dan ook, dat het bereik van de iPad ook groter is geworden.

Hoe snel jouw iPad is geworden, is natuurlijk afhankelijk van het materiaal van jouw tussenmuren, de gebruikte router, de snelheid van je provider en lokale interferentie van andere netwerken en apparatuur.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2010, 9:01
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.