HP MagCloud maakt magazines geschikt voor iPad

HP MagCloud maakt tijdschriften voor de iPad erg eenvoudig om te maken. Maar voorlopig zijn ze duur en met weinig extra's.

magcloud-hpHP Labs bestaat twee jaar en lanceert de dienst MagCloud, een dienst om tijdschriften te optimaliseren voor de iPad. Het zou werken met één klik, zonder de ontwikkelinspanningen die er bij Wired aan te pas kwamen. De namen die aan MagCloud meedoen zijn misschien wat minder aansprekend dan Elle, Wired en Sports Illustrated, maar ze laten wel zien wat er mogelijk is. Zo is er een digitale versie van Mowmentum ($5), een tijdschrift voor mensen die van grasmaaierraces houden. Of Hacker Monthly ($9), een maandelijks tijdschrift voor hackers. Livestrong, het tijdschrift van Lance Armstrong’s stichting, is ook voor $9,95 te koop.

Met dergelijke prijzen is het niet zo aantrekkelijk om een tijdschrift te kopen, dat in feite nog maar een geconverteerde versie van een PDF-bestand is. Wired heeft met $3,99 een aantrekkelijker prijs.

MagCloud is een doe-het-zelf publicatiedienst voor digitale magazines. Je kunt een iPad-geoptimaliseerde versie van een tijdschrift aanmaken in de originele opmaak. Lezers kunnen daarna via een link de magazines downloaden naar hun iPad. Momenteel ondersteunt MagCloud het uploaden van PDF-bestanden en levert het tijdschriften met DRM op, maar in de toekomst is alles mogelijk: multimedia, DRM-vrije tijdschriften en geïntegreerde advertenties via HP’s eigen advertentienetwerk.

tijdschrift

Er is nog meer mogelijk, want HP is niet voor niets een printerfabrikant. MagCloud heeft ook printing on demand als mogelijkheid, zodat je een papieren tijdschrift op locatie kunt printen. De paginalimiet daarvan is opgeschroefd naar 384 pagina’s. HP verstuurt de gedrukte bladen wereldwijd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2010, 9:55
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.