nest-thermostaat-farsight

Vernieuwde Nest-thermostaat heeft groter scherm

De vernieuwde Nest-thermostaat heeft een groter scherm en kan ook de correcte werking van je verwarmingssysteem controleren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

nest thermostaat
Nest heeft een nieuwe thermostaat aangekondigd, die net als z’n voorganger voor $249 in de winkel zal liggen. Als Nest in Nederland vasthoudt aan dezelfde prijs, moeten we rekenen op €219. Er zitten nieuwe functies in de thermostaat, zoals een duidelijker afleesbaar scherm en een optie om speciale luchtverwarmingssystemen in de gaten te houden. Ondersteuning voor OpenTherm is er nog steeds niet.

Derde generatie Nest heeft groter scherm

De nieuwe Nest-thermostaat heeft een scherm met een hogere resolutie, die bovendien groter van formaat en helderder is. Met 480 x 480 pixels is er meer ruimte om informatie op het scherm te tonen – en je kunt daardoor de temperatuur ook wat makkelijker aflezen. De derde generatie Nest is bovendien dunner en je kunt kiezen tussen een digitale of een analoge klokweergave. Er zitten meer sensoren in, zodat de metingen nauwkeuriger zijn.

nest-thermostaat-farsight

FarSight: scherm inschakelen als je langsloopt

Het nieuwe model bevat een functie met de naam FarSight, die het scherm inschakelt als je op een grotere afstand langsloopt. Vorige modellen van de Nest detecteerden de aanwezigheid van mensen pas wanneer je op een afstand van 1 meter stond. Nu kun je zelfs als je aan de andere kant van de kamer staat het scherm inschakelen door te bewegen. Met duidelijke cijfers krijg je de huidige temperatuur te zien, zoals je op bovenstaande foto kunt zien.

Furnace Heads-Up voor je verwarmingstoestel

nest-thermostaat-waarschuwingMet de functie Furnace Heads-Up word je gewaarschuwd als er problemen zijn met je forced air heating system. Voorzover wij konden nagaan worden deze systemen niet in Nederland gebruikt. Maar mocht je over zo’n furnace beschikken, die op olie of gas werkt, dan kun je nu controleren of alles goed werkt. Tweemaal per jaar controleert de Nest-thermostaat of de automatische uitschakeling van het apparaat goed functioneert. Je krijgt ook in je maandelijkse rapportage te zien of alles nog OK is. Vind je dit een interessante functie, dan hoef je gelukkig niet meteen naar de winkel te rennen, want Furnace Heads-Up komt later dit jaar ook beschikbaar op de eerste en tweede generatie Nest-thermostaat.

Vier jaar geleden kwam de Nest-thermostaat voor het eerst op de markt. Sindsdien hebben steeds meer mensen een slimme thermostaat geïnstalleerd en volgens het bedrijf besparen mensen daarmee gemiddeld 10 tot 12 procent op hun stookkosten.

Onlangs vernieuwde Nest nog de beveiligingscamera Nest Cam en de rookmelder Nest Protect. Dat er ook een nieuwe Nest-thermostaat aan zou komen, lekte eerder al uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2015, 16:22
Categorie Accessoires
Onderwerpen nest, thermostaat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.