Reacties voor: Verkoop van Amerikaanse iPhones zakt met 24 procent

De verkoop van iPhones is in de VS dramatisch gedaald: in het decemberkwartaal gingen de verkoopcijfers met maar liefst 24 procent omlaag.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 26 reacties

  1. Ik denk ook dat het heeft te maken dat met de eerste iPhone de markt al voor een groot deel verzadigd is.

  2. Goh wat gek dat de verkoop daalt. Hoeveel iPhones moet een mensen dan gaan bezitten? :s

  3. Ik denk ook niet dat er nog heel veel mensen zijn die hem nog niet hebben die hem willen.. mondjes maat neemt de belangstelling af.. maar dat is voor elk toestel zo.. ook moet je rekening houden dat er veel alternatieve toestellen zijn gekomen.. ( moet wel bekennen dat ik er nog geen 1 ben tegen gekomen waardoor ik zou willen switchen )

  4. Ik vind de vergelijking met de G1 niet echt op zijn plaats.
    Dat is een lelijk toestel voor een heel andere doelgroep.
    Ik denk ook dat de iPhone doelgroep ondertussen een beetje verzadigd is.
    Tijd voor de nano dus om weer marktaandeel te snoepen.

  5. Niet gek inderdaad, het nieuwe is er vanaf en mensen kopen nou eenmaal niet zomaar een nieuw toestel, meestal pas als je abonnement afloopt.

  6. @Henri

    Niet alle mensen hangen vast aan een abo… het merendeel van de mensen met jailbroken en unlocked iphones hebben denk ik geen abo… Maar denk vooral dat je eerst wel wil afwachten wat er gaat beteren met de software, aangezien de iphone op zichzelf een degelijk toestel is dat toch nog steeds voor is op de concurrentie (natuurlijk niet op elk vlak), maar denk niet dat er echt al nood is aan een nano, aangezien de meerwaarde tegenover de iphone op dit moment niet zo groot zal zijn… Wat we echt nodigh hebben is FW 2.3 met beter sms-functies, knippen en plakken in elke applicatie, multitasking, etc… Wat natuurlijk mijn mening hierover is

  7. Eerlijk gezegd verklaar ik je ook een beetje voor gek als je nu nog een iPhone 3 G neemt met een abo voor 2 jaar :S.
    Over een half jaartje is er wss weer een nieuwe iPhone die mogelijk wél echt een hele stap vooruit is t.o.v. deze iPhone.
    Ik vind het verschil tussen de 2G en 3G te marginaal dus als ik nu nog een iPhone moest hebben zou ik liever mn knip trekken en ff een iPhone 2G halen voor 250 tot 325 euro, afhankelijk van het aantal GB.

  8. Ik wil er op wijzen dat dit schattingen zijn…alleen Apple zelf weet concreet wat de echte cijfers zijn en een bureau als dit doet een schatting. Vanavond zullen we het weten. Persoonlijk denk ik dat de iPhone markt nog lang niet verzadigd is. Wat we wel weten is dat er 500 miljoen apps uit de appstore zijn gedownload: dat zijn er nog al wat. Uiteraard moet je de iPod Touch dowloads daar vanaf trekken, maar dan nog.

  9. Ohhh nou snap ik gelijk waarom die ziek is…

  10. @MisticRain

    Ik denk dat dat wel meevalt. Heel veel mensen die graag een iphone willen moeten wachten tot hun abonnement afloopt, dat kan misschien wel anderhalf jaar duren. Ik ken er zo een paar die een iphone willen maar nog moeten wachten.

  11. Geen wonder dat het nu in elkaar stort. Dat mede door de kridietcrisis.

  12. 1) De hype is al een tijdje voorbij
    2) Men staart zich niet meer blind op iets, en ziet dat er andere alternatieven zijn / komen.
    3) Krediet crisis.
    4) Geruchten over HIV besmetting oprichter / zijn ziekte? En daardoor geen vertrouwen in het product meer misschien?
    Zomaar wat ideetjes, ook de komst van andere (Android) toestellen zou kunnen. Zeg nou zelf, je wilt toch altijd het nieuwste hebben?

  13. Nee, ik vind dit ook geen vreemd bericht. Er zijn alternatieven voor de iPhone dus kiezen mensen ook voor andere telefoons. En de iPhone is zeker niet zaligmakend, al zullen de fanboys het niet met me eens zijn.

  14. Origineel geplaatst door WatJeZegt
    Nee, ik vind dit ook geen vreemd bericht. Er zijn alternatieven voor de iPhone dus kiezen mensen ook voor andere telefoons. En de iPhone is zeker niet zaligmakend, al zullen de fanboys het niet met me eens zijn.

    Valt wel mee hoor 😉 Ik mag mezelf wel een Apple fan noemen en ben voor een heel groot gedeelte zeer tevreden over de iPhone, maar ook ik heb een aantal op- en aanmerkingen betreft de iPhone.

    En ik denk dat dat er ook mee te maken heeft. In het begin wisten velen nog niet dat er een aantal gebreken zijn met de iPhone. Nu dat eenmaal algemeen bekend is, willen mensen niet blindelings een iPhone meer, maar gaan echt overwegen tussen de iPhone en andere telefoons (de Nokia N96 is uit en voor velen al een populair toestel).

    De kredietcrisis zal er ongetwijfeld ook mee te maken hebben. Een iPhone los kopen is voor velen een rib uit je lijf. Wachten op een abbo kan nog een aantal maanden duren, gevolg: verkoopcijfers dalen.

    En of het er mee te maken heeft weet ik niet, maar sinterklaas en kerst zijn ook net achter de rug. En dat waren ook erg dure maanden 😉

  15. Dit is alleen maar een voorspelling! Vandaag geeft Apple de financiële resultaten vrij van het 1 kwartaal van 2009. Dan pas weet weten we de werkelijke cijfers. Lijkt me dat we dat beter af kunnen wachten voordat we onze conclusies trekken.

  16. Niet echt een verassing vind ik. Iedereen die hem écht wou heeft hem al, we zitten in crisis, en het is niet zoals een iPod. (zo goed als) iedereen kocht een iPod, al dan niet omdat het een hype was, dat mag je zelf uitmaken. Het is niet hetzelfde met de iPhone, sommige mensen houden het nu eenmaal graag bij een simpele GSM maar willen wel een goeie MP3-speler. De iPods worden ook nog steeds verkocht, dus er is nog een markt voor. Dat heeft de iPhone niet. Ik ben er zot van, maar ik kan begrijpen dat mensen hem niet willen en het liever gewoon houden bij een iPod en een gewone GSM.

  17. De daling van iPhone verkopen komt grotendeels door de economische omstandigheden, net als bij de MacBooks…

    Van verzadiging is nog lang geen sprake, er zijn 20 miljoen toestellen verkocht op een (vervangings-) markt van 2 miljard toestellen.

    De meeste landen doen krap een half jaar mee, terwijl iedereen in het duurdere marktsegment aan een vast contract vast zit.

    Persoonlijk heb ik meer vrienden die binnenkort een iPhone willen kopen, dan vrienden die ‘m al hebben.

  18. Het is ook logisch dat de verkoop minder word. In het begin was de hype echt HEEL GROOT en dat zwakt nu een beetje af wat ook logisch is dus vandaar ook minder toestellen verkocht.
    In het 3de kwartaal had apple meer toestellen verkocht als RIM en apple heeft maar 1 toestel terwijl RIM er mss wel 10 heeft.
    Dus het is gewoon logisch

  19. @ NMS zei op 21 januari 2009 om 12:25

    bedankt hè;)

  20. “The iphone hype is over ”ook in Nederland is de iphone minder populair , dat is een probleem met 1 model , alle ander systeems heeft veel meer keus

  21. Lang geleden bij de presentatie van de iphone 3G zou hij 200 dollar gaan kosten, ik dacht wow super.
    maar als je ziet dat hij nu 3 tot 4x zo duur is gaan kosten snap ik die presentatie van toen niet helemaal .
    Weet iemand hier HET antwoord op want ik vind hem gewoon duur, gooi hem in de verkoop?? (pb maar)
    Michel

    (prijs niet vergelijkend i.c.m. abonnement natuurlijk )

  22. Origineel geplaatst door michel van Drongelen
    Lang geleden bij de presentatie van de iphone 3G zou hij 200 dollar gaan kosten, ik dacht wow super.
    maar als je ziet dat hij nu 3 tot 4x zo duur is gaan kosten snap ik die presentatie van toen niet helemaal .
    Weet iemand hier HET antwoord op want ik vind hem gewoon duur, gooi hem in de verkoop?? (pb maar)
    Michel

    (prijs niet vergelijkend i.c.m. abonnement natuurlijk )

    In Amerika 200 dollar met een AT&T contract. Bij ons vanaf 1 euro met een T-Mobile contract (voor bestaande T-Mobile klanten is de iPhone gratis)

  23. Wat raar dat niemand als verklaring heeft: “de hype is voorbij, andere merken komen met betere toestellen die meer kunnen, betere camera hebben”, etc. … Is het zo moeilijk om te erkennen dat de iPhone niet meer het beste en mooiste toestel is?

  24. Tja, ik zit ook vast aan een abo tot augustus, wil die iPhone wel, maar wil niet 2 abonnementen… dus dan wacht je gewoon! Mocht er in aug. een nieuw model iPhone aan zitten komen, wacht ik daar op. Anders wordt het gewoon de huidige. Heel simpel. De hype boeit me niet. Het is een leuk toestel en werkt leuk samen met m’n Mac, super dus.
    Maar t is en blijft gewoon een telefoon (met extraatjes) en geen eerste levensbehoefte.
    🙂

  25. Apple laat kansen liggen. In Nederland bijvoorbeeld. Zonder die gedwongen winkelnering bij T-Mobile zou de verkoop ver boven het huidige niveau hebben gelegen. Het is toch belachelijk dat je aan de slag moet met allerlei krakersmethoden waardoor je iPhone niet optimaal werkt om een simkaart van een fatsoenlijke provider in je toestel aan de gang te krijgen?

  26. @Henk

    Ja van de zotte. Ik heb eieren voor m’n geld gekozen in de vorm van verlengen KPN abbonnement via 2Call.nl
    Met een nog redelijk bedrag bijbetalen kon ik op die manier m;n begeerde iPhone te pakken krijgen.
    Apparaat was overigens met een paar dagen al bij me binnen.

    Toestel blijkt uit Italie te komen. Maar daar heb ik geen enkele last van gehad bij installeren oid.
    Peter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.