IBM kondigt push e-mail op de iPhone voor Lotus Notes aan

IBM heeft op de Lotusphere-conferentie aangekondigd dat er push-ondersteuning komt voor Lotus Notes-gebruikers, dankzij ActiveSync.

lotus notesIBM heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf ondersteuning gaat bieden voor Microsoft Activesync, zodat Lotus Notes-gebruikers realtime hun e-mail, afspraken en adressen kunnen synchroniseren. Daarmee komt ook push e-mail beschikbaar voor Lotus Notes-gebruikers. Het werkt alleen op iPhones met firmware 2.0 of hoger. De ActiveSync-technologie wordt later dit jaar toegevoegd aan Lotus Notes Traveler, waarmee je realtie replicatie tussen mobiele apparaten en Notes kunt uitvoeren.

Tot nu toe moesten Lotus Notes-gebruikers hun e-mail in de Safari-browser lezen, via een speciaal voor de iPhone geoptimaliseerde Notes Web Access-client (iNotes). Het ophalen van e-mail en het verbinding maken met de Domino-server verliep op die manier handmatig.

IBM liet de ActiveSync-ondersteuning zien tijdens een sessie op IBM’s jaarlijkse conferentie Lotusphere. Voor Exchange-gebruikers is push e-mail al sinds 6 maart mogelijk. Ook kleinere partijen zoals Kerio bieden het aan.

Maandag kondigde IBM ook al aan dat er iPhone-ondersteuning komt voor de zakelijke software Lotus Connections.

Via: Networkworld en Socialsoftwareblog
Tipgever: Sander

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 januari 2009, 20:00
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.