Reacties voor: Veertig procent van Blackberry-gebruikers wil een iPhone

Blackberry-gebruikers willen het liefst overstappen naar de iPhone. Maar liefst 40 procent is niet merktrouw en kiest liever een IPhone of anders een Android-toestel.

Reacties: 36 reacties

  1. Ik heb nu mijn derde iPhone en wil tot noch toe niets anders meer. Ik kan nu niets bepalen voor de rest van mijn leven, maar zoals de vooruitzichten nu zijn blijf ik iPhone- en Mac-gebruiker.

  2. Haha wat een giller henzelf ook een Blackberry en in me omgeving en overal om me heen zie ik zowat iedereen met een blackberry lopen die totaal niet zakelijk word gebruikt maar voornamelijk om te pingen msne hyves en twitter zelfs vrienden die een iPhone hebbe. Stappen over naar de Blackberry vanwege oa de ping functie is wat dit artikel betreft een lachertje , zelfs 9 van mijn 10 klanten hebben een blackberry en zyn er uiterst tevreden over (werkt in grote telecom zaak te Amsterdam)

  3. Ik ben een oude blackberry gebruiker. Vorig jaar nog een keer terug gegaan naar de blackberry. Echter na een paar maanden miste ik de iphone.. En weer terug naar iphone.
    Hoewel ik nog steeds verlekkert kijk naar nieuwe blackberrys houd ik het toch bij de iphone.

    Android boeit me totaal niet.

  4. Thats only the usa in europe and asia its different , As a business phone the current iphone and os are not good enough , i know blackberry owners and find the system old fashioned , bit like our iphones which really need a real update as its nearly a 4 year old systemn , i hope apple come up with a new os , not sn update again , same with the iphone , that needs a new look as well , how many dutch people would think of owning a 4 year old mobile. Not many if they were honest , we just dont have the choice sadly YET

  5. De iphone maar 1% zakelijk gebruikt ? Ik lees het zeker fout, dat klopt zeker niet. het is niet te tellen hoeveel mensen op kantoor hun iphone zakelijk gebruiken.

    maar goed, het was ook maar een kleine steekproef.

  6. @dlo: ALLEEN zakelijk, dus niets prive. Dan zou die ene procent wel kunnen kloppen als je bedenkt dat veel zakelijke gebruikers ook prive dingen doen op de iphone

  7. Als straks in juni de 4e gen. iPhones uit komt koop ik die en kan mijn iPhone 3G met “pensioen”.

    Ik ben er zeer tevreden mee en hoef dus geen ander model/merk.

  8. Kan het bevestigen, ik heb een blackberry die ik puur zakelijk gebruik, en een iphone voor al het andere.

  9. Daar merk ik nix van.Krijg vandaag mijn BB binnen. Puuur omdat ik in de muziek wereld zit en daar zaken doen met pingen slaat nergens op. Kort om steeds meer mensen die ik ken stappen over naar BB puur om te pingen.

  10. Origineel geplaatst door bodylove: Daar merk ik nix van.Krijg vandaag mijn BB binnen. Puuur omdat ik in de muziek wereld zit en daar zaken doen met pingen slaat nergens op. Kort om steeds meer mensen die ik ken stappen over naar BB puur om te pingen.

    Typisch bb onwetendheid. Ping is de nummer 2 communicatieapp in de iPhone store, onder whatsapp. Als het iPhone kwartje nog niet gevallen is klinkt bb als de beste keuze voor zakendoen simpelweg omdat dat al jarenlang zo gemarket wordt.

  11. volgende word android… als ik nu zie bij mijn iphone dat ik al moet jailbreaken om mijn agenda op mijn lock of homescreen te krijgen walg ik alweer van dat gesloten beleid van apple…

    en die appstore ga ik ook niet missen, met 100.000+ apps valt tog geen onbekende maar goede applicatie te vinden. de appstore is nu eigenlijk bijna alleen maar voor de Big Boys uit de competitie. Android + Snapdragon 1ghz de perfecte combo.

  12. Dat argument van Ping hoor ik ook heel vaak. Als je dan vertelt dat diezelfde app ook op de iPhone beschikbaar is, zie je ze denken. “Ja maar, dit toetsenbordje is veel fijner!”

    Misschien zijn BB-gebruikers zo gewend aan weinig apps, dat ze van die ene Ping-applicatie helemaal blij worden.

  13. Ik heb beide. Een 3GS en een bold 9700 voor het werk. Voor het werk zou ik ook niet anders als een BB willen. Wel met een toetsenbordje zoals dus de bold 9000 en bold 9700 (UMTS toestellen).

    Prive ligt dat heel anders. Dan is voor mij de iPhone prima geschikt. Af en toe mailen. Veel tooltjes en games beschikbaar die prive prima passen maar in zakelijk gebruik af kunnen leiden.

  14. Origineel geplaatst door mhmobiel
    Kan het bevestigen, ik heb een blackberry die ik puur zakelijk gebruik, en een iphone voor al het andere.

    Ben gewoon even nieuwsgierig hoor..maar waarom gebruik je de Iphone niet zakelijk? Of heb je de BlackBerry van je werkgever moeten gebruiken? Wat kan de Blackberry zakelijk gezien meer of beter dan de Iphone?? Of wat kan de Iphone niet?

  15. Difference between an iphone and blackberry i feel is the iphone is more a toy than a business phone , you dont see many kids with a bb

  16. Ik heb laatste paar jaren nu een iPhone en ik zou echt niets anders meer willen.
    Als tweede telefoon gebruik ik nu blackberry, het is wel fijn en snel, maar lang niet zo goed als iPhone. In het verleden heb ik ook android gehad, ik zal het nooit meer kopen.

    1. iPhone
    2. Blackberry
    3. Nokia

  17. Als Apple deze zomer niet met een fatsoenlijke update komt op zowel hardware als software gebied is de kans groot dat ik overstap naar een ander merk. BB is dan uiteraard een van de prime-candidates.

  18. Origineel geplaatst door Thumper_uk
    Thats only the usa in europe and asia its different , As a business phone the current iphone and os are not good enough , i know blackberry owners and find the system old fashioned , bit like our iphones which really need a real update as its nearly a 4 year old systemn , i hope apple come up with a new os , not sn update again , same with the iphone , that needs a new look as well , how many dutch people would think of owning a 4 year old mobile. Not many if they were honest , we just dont have the choice sadly YET

    Yeah, like Nokia did changed the OS evey year? Nope, they did some small updates for more then 10 years long. I’m pretty sure they still sell phones with the typical Nokia 3210/5510/8210 etc OS. Anyway, the iPhone OS still looks fine by me, some new elements would be cool, but I don’t think they will loose many typical (and almost required) GUI/layout choices (like the navigation top bar, footer navigation). All GUI choices that Apple made we now slowly but surely see them back in other mobiles. I personally like to see some more cool core-animations. Maybe the iPad comes as inspiring when looking to an even smoother GUI.

  19. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Dat argument van Ping hoor ik ook heel vaak. Als je dan vertelt dat diezelfde app ook op de iPhone beschikbaar is, zie je ze denken. “Ja maar, dit toetsenbordje is veel fijner!”Misschien zijn BB-gebruikers zo gewend aan weinig apps, dat ze van die ene Ping-applicatie helemaal blij worden.

    Subliem 🙂

  20. En hoeveel iPhone-gebruikers willen overstappen naar een BlackBerry?

  21. Jammer dat zo’n (die komma kwam automatisch) Blackberry geen autocorrectie functie heeft als je typt… Of misschien te gecompliceerd om aan te zetten? Probeer eens een iPhone, ben je vast snel verkocht en je leert nog eens om fatsoenlijk te spellen.

    Origineel geplaatst door xander: Haha wat een giller henzelf ook een Blackberry en in me omgeving en overal om me heen zie ik zowat iedereen met een blackberry lopen die totaal niet zakelijk word gebruikt maar voornamelijk om te pingen msne hyves en twitter zelfs vrienden die een iPhone hebbe. Stappen over naar de Blackberry vanwege oa de ping functie is wat dit artikel betreft een lachertje , zelfs 9 van mijn 10 klanten hebben een blackberry en zyn er uiterst tevreden over (werkt in grote telecom zaak te Amsterdam)

  22. @mhmobiel:
    Ik gebruik mijn BlackBerry voor allerlei zaken als pingen, mailen, sociale netwerken etc. etc. Ik vind het fysieke toetsenbord op de BB’s toch een pluspunt, en de intergratie van de services vindt ik persoonlijke nog iets beter…. Maar ik gebruik mijn iPhone ook nog steeds met veel plezier! Met name filmpjes kijken, spelletjes en surfen is toch iets plezieriger op de iPhone….

    Ik hou het op beiden! 😀

    @Mickel: BlackBerry’s hebben wel een autocorrectie functie… Deze staat echter meestal standaard op Engels ingesteld. Kan via opties makkelijk worden omgezet in Nederlands, waarna je ook Autocorrectie hebt… Je kan zelfs je eigen woorden toevoegen, iets wat ik op mijn iPhone nog niet ontdekt heb

    @Gonny
    Ben het niet met je eens. De ping applicaties voor de iPhone zijn niet native, en daarnaast ook niet gratis in aanschaf, i.t.t. BlackBerry Messenger. Daarnaast denk ik dat er toch echt wel meet voordelen aan een BB zitten, dan pingen en toetsenbord… Multitasken zit er bijvoorbeeld nog steeds niet in op m’n iPhone, op m’n BlackBerry geen probleem. Langer dan een dag doen met mijn accu is met mijn BlackBerry ook geen probleem, met mijn iPhone mag ik blij zijn als hij het 24uur zou volhouden.
    Wat betreft het aanbod van apps… Apple heeft duidelijk meer, maar 75% is onzin, dus hou je al een stuk minder over. Veel essentiële en nuttige apps zijn er ook voor BB of verschijnen snel, dus ook daar hoef je niet meteen voor naar de iPhone te rennen.

    Spelletjes en filmpjes kijken… op dat gebied is de iPhone beter, in mijn ogen… Maar voor de rest… Lijkt het me meer echt heel persoonlijk. 😀

  23. @Mickel: BlackBerry’s hebben wel een autocorrectie functie… Deze staat echter meestal standaard op Engels ingesteld. Kan via opties makkelijk worden omgezet in Nederlands, waarna je ook Autocorrectie hebt… Je kan zelfs je eigen woorden toevoegen, iets wat ik op mijn iPhone nog niet ontdekt heb

  24. Whatsapp vs ping??? Whatsapp ook op de bb maar ik heb de iphone en die is relaxter… Dus voor het pingen hoef je niet per se een bb!

  25. Whatsapp vele malen beter dan Ping.
    Trouwens..nog niet begrepen van iemand waarom een BlackBerry zakelijk gezien beter is dan een Iphone..wat er mist of anders is.

  26. Ja natuurlijk willen een hoop BB bezitters een iPhone. Andere vraag: hoeveel procent van iPhonebezitters wil een BB? Iemand?

  27. Het is ook niet meer dan normaal dat Blackberrygebruikers eerder voor een Android toestel dan voor een Iphone zouden gaan, Android is open source (wat op lange termijn erg veel met zich meebrengt) en Apple is een voorbeeld van mobiel communisme.

  28. @Gonny van der Zwaag: Oh oh Gonny, sarcasme staat je niet! Het gras bij de buren is immers altijd groener.

    Als zo’n hoog percentage BB-ers een iphone wil/wenst……wat houdt ze dan tegen!? Zijn ze zo verknocht aan Win Mobile

  29. Origineel geplaatst door iPhonist von Gates
    @Gonny van der Zwaag: Oh oh Gonny, sarcasme staat je niet! Het gras bij de buren is immers altijd groener.Als zo’n hoog percentage BB-ers een iphone wil/wenst……wat houdt ze dan tegen!? Zijn ze zo verknocht aan Win Mobile

    Op een Blackberry staat natuurlijk geen Windows Mobile maar Blackberry OS.

    De een vind Blackberry beter, de andere de Iphone. Wat mij betreft komt de Iphone dicht bij de ideale telefoon, met name door de sublieme browser. Wel humor dat door gebrek aan flash ondersteuning de eigen T-Mobile Nederland website niet eens volledig weergegeven wordt.

    Mijn enige reden om ook nog een Blackberry en een Win Mobile toestel te hebben naast mijn Iphone is de niet goed werkende synchronisatie van agenda items op de Iphone. Op het werk niet doordat Itunes daar niet op de PC’s kan en mag. Thuis niet, omdat Itunes mijn agendaitems verminkt en alles op andere tijden zet dan de bedoeling is.

  30. Heb een 3g en een bold 9000. Als ik zou moeten kiezen blijft de bb en ruimt de iphone het veld.

    Iphone is leuk voor de nutteloze spelletjes enz.

    Iphone = show
    blackberry = pro
    (en dan laten we de “kijk ik heb een bb” / “alleen ping/sms” figuren er even buiten)

  31. Nooit meer andere telefoon!!

  32. haha, idd! ik heb vorig jaar rond deze tijd een blackberry gekoch (de storm) en heb in de zomer een Iphone aangeschaft. Drama toestellen die BB’s

  33. @Tom: Hallo ik heb een vraag ik heb een iphone met internet maar wil er een 2de mobiel er bij wil een bb maar kan ik misschien met mij iphone simkaart gewoon een bb stoppen en dat is dan het zelfde geen exstra kosten en zo alvast bedankt 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.