Veertig procent van Blackberry-gebruikers wil een iPhone

Blackberry-gebruikers willen het liefst overstappen naar de iPhone. Maar liefst 40 procent is niet merktrouw en kiest liever een IPhone of anders een Android-toestel.

blackberry sucksBijna 40% van de huidige BlackBerry-gebruikers is van plan om bij hun volgende telefoon een iPhone te kopen. Een derde van hen overweegt ook een Android-toestel. Dat blijkt uit een onderzoek naar merkentrouw, uitgevoerd door Crowd Science. iPhone- en Android-gebruikers zijn geen overlopers: bij deze groep is 90% tevreden het met huidige besturingssysteem en van plan daarbij te blijven. Crowd Science concludeert eruit dat de Blackberry gebruikers heeft die minder merkvast zijn. Op de vraag of ze hun huidige toestel voor een Nexus One zouden willen inruilen, antwoordde 32% van de BlackBerry-gebruikers met ‘ja’. Bij de iPhone was dat maar 9%.

Uit de cijfers blijken nog wel wat andere interessante verschillen: 7% van de BlackBerry-bezitters gebruiken hun toestel alleen zakelijk. Bij de iPhone was dat maar 1% en bij Android zelfs 0%. De Crowd Scientists onderzocht 1.140 respondenten die willekeurig waren gekozen. De meeste van hen (44%) gebruikten een normale telefoon, geen smartphone. De grootste groep had een iPhone (17%), gevolgd door BlackBerry (15%) en Nokia (10%).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 maart 2010, 7:44
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.