Reacties voor: Eén jaar later: hoe staat het nu met USB-C?

Hoe staat het er na een jaar voor met de USB-C aansluiting? Wordt deze echt de aansluiting van de toekomst, of loopt het nog niet zo'n vaart?
Lees het complete artikel → Eén jaar later: hoe staat het nu met USB-C?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 14 reacties

  1. Als ik de specs van de nieuwe ultradunne Spectre van HP bekijk, begint de usb-c terrein te winnen, zij het langzaam.

  2. Wie ga nou €30 betalen voor een USB-c kabel bij Apple ……

    En usb-c is net zo langzaam als USB 2.0. En opladen soms wel en niet.

    Plug and pray

  3. @ice: Volgens mij is USB C gewoon een type aanduiding voor de aansluiting zelf, een connector.
    Maar over het algemeen (zoniet altijd) gekoppeld met USB 3+ en dus vrijwel altijd sneller.

  4. Als apple usb c op al hun aparaten gaat gebruiken dan is het zeker handig maar alleen de 12 inch macbook heeft het.

  5. Vreselijk onhandige aansluiting. Voelt als terug in de tijd gaan. Toen je een USB muis kocht maar alleen een ps/2 aan sluiting had. Moest je ook continu rommelen met tussenstukken. Ouderwets en dan maar 1 1/2mm dikkere MacBook.

  6. Het zal hem wel worden (USB-C), maar ondertussen heeft de zoektocht naar een nieuwe algemene standaard alleen maar gezorgd voor een groter oerwoud aan aansluitingen …. (En dan heb ik het niet over Apple alleen).
    Wederom blijkt door het politieke gekonkel, dat er gewoon niets standaard wordt, laat staan een wereld standaard.

  7. Verschrikkelijk onhandig. Als je wil opladen en een iPhone syncen kan dat alleen met een adapter die vervolgens aan de buitenkant van het toestel ‘hangt’.

    (Red.) Verkoopadvertentie verwijderd: niet toegestaan.

  8. Ons plan is om voor thuisgebruik een MacBook te kopen, maar de keuze voor de 12″ MacBook valt af door deze ene USB-C poort. Gewoon niet handig. Terwijl het verder best een leuk apparaat is.

  9. @LucP: Tja dit kon je al van te voren weten voor dat je hem kocht.

  10. Heb ook zitten denken om een macbook bij te halen maar met een macbook pro 15 inch is dat volgens mij niet echt een goed idee lijkt me

  11. Mijn Dell Precision M5510 is ook voorzien van USB – C ik heb daarbij een breabout box met HDMI vga utp en USB 3 aansluiting. Helemaal top.

    Product page

    Voor mijn CAD gerelateerde werkzaamheden is deze laptop top. Het is dus zeker niet dat de grote jongens USB C links laten liggen, alleen de vraag bij de generieke consument is er nog niet. De meeste van haar eind producten ondersteunen het niet. Dit zal een overgangsfase zijn. Zoals deze er ook is geweest met rand apparatuur met PS/2 aansluitingen. Dat verloochenen naar USB A connector bijleveren bij dit soort producten is waarschijnlijk een kwestie van tijd. Waarmee de adoptie graad verhoogd kan worden.

  12. @LucP: Onzin! Een iPhone syncen kan ook draadloos, net zoals voor vrijwel al het andere dat via USB kan anno 2016 ook een draadloos alternatief is.

    Net zo’n onzin ook als de overgrote meerderheid van de andere ‘redenen’ die mensen verzinnen waarom het onhandig zou zijn. Nodeloos kabels aan een laptop of ultrabook vastmaken, dàt is pas verschrikkelijk onhandig. Gooi je de hele bewegingsvrijheid waarvoor je zo’n ding hebt uitgekozen weer mee overboord … àls het tenminste een bewuste keuze was 🤔

    Tekenend om te zien dat mensen kennelijk de MB overwegen (alleen) omdat het “best een leuk ding” is. 😖
    ___

    Mis trouwens in het artikel de onvermijdelijke conclusie dat USB-C in dat ene jaar qua veelzijdigheid, beschikbaarheid en betaalbaarheid van accessoires Lightning wel al mijlenver achter zich heeft gelaten.

    Over (verschrikkelijk) onhandige aansluitingen gesproken 😁

  13. Ik heb de macbook 12 nu al ruim een half jaar en ben tevreden met de USB-C aansluiting. Er zijn voldoende accessoires voor verkrijgbaar. In het begin ben je bang dat je niets kan aansluiten maar dat is helemaal niet het geval. Bedenk zelf nou eens, hoe vaak sluit je nou allerlei zaken aan. Het enige wat je vaak gebruikt is de oplader en af en toe een USB stick. Tevens heb ik een HDMI usb-c dongle gekocht. Wat heb je verder nog nodig? Wij gebruiken hem zakelijk en privé.

  14. @duo: Nou, 2 externe schermen, paar USB schijven gezien de interne opslagcapaciteit, muis en toetsenbord tijdens het docken en wellicht nog wat iDevices.
    Waarom (niet) ?
    Omdat het niet kan, zonder gedrochtige snoeren & adapters

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.