Reacties voor: Upgrade en jailbreak van iPhone OS 3.0 levert heel wat problemen op

De update naar iPhone OS 3.0 en het uitvoeren van een jailbreak verloopt niet altijd probleemloos. Mensen hebben geen toegang meer tot de iTunes Store, YouTube werkt niet of de push notifications doen het niet.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 211 reacties

  1. “Sommige mensen klagen over verminderde Wi-Fi-ontvangst”

    Ook last van! 🙁

  2. Ik (iTouch 2g, 3.0, jailbreak) heb totaal geen problemen met YouTube. Het werkt perfect

  3. Nergens Last van, Hoewel ik wel met de 3.0 GM versie draai :S

    Maar goed, Waarom Jailbreak met 3.0? Je kan al ontzettend veel met 3.0 en jailbreak maakt je iphone alleen maar slomer!!!

  4. ”derde persoon klaagt dat de batterij op 100% blijft staan, ook als de batterij helemaal leeg is.”

    idem dito, en ik maar denken zo zo goed hoor die nieuwe 3.0 versie na 2 dagen 100% accu :D:D

    In trein lkr muziek aan ‘t luisteren valt mijn toestel opeens uit :S ik dacht wtf 😀 , reset proberen helemaal niks, kom ik thuis bleek accu gewoon leeg te zijn.. Mag hopen dat ;t bij die ene keer bleef.

  5. Ik heb het idee dat alles wat trager is geworden sinds OS 3.

  6. Bij mij nu alles werkt perfect , alleen het itunes probleem maar na een cydia upgrade is dit weg

  7. ik heb mijn 3g nog niet geupdate, dit omdat er nog geen unlocktool is,..maar als ik dit zo lees dan blijf ik denk ik nog maar ff bij 2.2..wel jammer dat het op deze manier moet..

  8. Hier ook slechtere ontvangst van wifi

  9. “en een derde persoon klaagt dat de batterij op 100% blijft staan, ook als de batterij helemaal leeg is”

    Ook al last van gehad, na een reboot werd me doodleuk verteld dat ik nog maar 10% batterij had. Heel fijn als je nog een poosje moet in de trein, had ik nou maar niet zo veel gegamed..

  10. Nergens last van. Moet je maar niet gaan zitten klootviolen met jailbreaks en dat soort crap.

    Ik heb een standaard 16gb foon van T-Mobile. Het ding deed het altijd, doet het altijd en ook na de upgrade totaal geen problemen.
    It just works.

    Dat geintje van die batterij die op 100% blijft staan, ook al is hij toch echt leeg, heb ik tweemaal gehad tijdens 2.1 en 2.2.1.
    Beschouw ik als een glitch en niet als OS 3.0 specifiek.

    Ik vind het altijd een beetje zielig. Men koopt een ding. Gaat dat ding gebruiken op een manier waar het niet voor bedoeld is (jailbrake enz.) en als er dan iets mis gaat loopt men te mekkeren. Flikker toch op zeg.

  11. Origineel geplaatst door Paul
    Ik heb het idee dat alles wat trager is geworden sinds OS 3.

    mMijne is juist veel sneller geworden, omdat ik direct maar even een total-earese heb gedaan, dus geen jailbreakshit er meer op. Er staat nu alleen het broodnodige op!

  12. Ook geen goede WiFi ontvangst!

  13. @patrick:
    Iemand die zijn iPhone wil unlocken moet hem ook jailbreaken eh..

  14. Op Simlockvrije 3G (un-jailbroken) voelt wifi ontvangst ook minder.
    Verder valt op dat je pop-mail accounts tot aan inbox moet openen voordat 3.0 nieuwe mail ophaalt. Voor 3.0 was openen mail app al genoeg.

  15. @Patrick

    Om te unlocken via Cydia met ultrasnow bijvoorbeeld..

  16. ik heb ook geen problemen, youtube werkt perfect. ik heb precies wel het gevoel dat de 3.0GM iets sneller draait dan de huidige versie voor het publiek :s. Weet iemand hoe ik men iPhone 2G fw3.0 alleen kan unlocken, zonder jailbreak?

  17. Origineel geplaatst door Paul
    Ik heb het idee dat alles wat trager is geworden sinds OS 3.

    Ik ook. Maar wel meer functionaliteit!

    Over het topic: Dat is nu de rede waarom ik niet meer jailbreak! Al die met problemen hebben er om gevraagd door iets niet officieel van Apple te installeren vind ik.

  18. @dirk: Ik heb niet eens een jailbreak.

  19. *hout vasthouden*, maar hier werkt alles perfect…

    off topic: voor de liefhebbers, Navigon is er.

  20. Bij mij moet ik elke keer als ik mijn iPod weer aanzet opnieuw een WiFi-netwerk selecteren. Voorheen deed hij dat niet.

  21. Origineel geplaatst door dirk
    Nergens last van. Moet je maar niet gaan zitten klootviolen met jailbreaks en dat soort crap.Ik heb een standaard 16gb foon van T-Mobile. Het ding deed het altijd, doet het altijd en ook na de upgrade totaal geen problemen.
    It just works.Dat geintje van die batterij die op 100% blijft staan, ook al is hij toch echt leeg, heb ik tweemaal gehad tijdens 2.1 en 2.2.1.
    Beschouw ik als een glitch en niet als OS 3.0 specifiek.Ik vind het altijd een beetje zielig. Men koopt een ding. Gaat dat ding gebruiken op een manier waar het niet voor bedoeld is (jailbrake enz.) en als er dan iets mis gaat loopt men te mekkeren. Flikker toch op zeg.

    Jij hebt echt totaal geen idee waar je het over hebt, nietwaar?

  22. Hmmm. Ik heb geen WiFi ontvangst meer op mijn iPhone WiFi netwerk. En het ander WiFi netwerk zie ik alleen als ik bij mijn Airport Extreme sta. Straks toch eens kijken of het op andere apparaten ook zo is, anders heb ik dus een nog al vervelend probleem door (de jailbreak + unlock van) 3.0.

  23. @Dirk

    Slecht geslapen??
    Je bent niet verplicht hier te lezen hè? 😉

  24. Update hier Oké, kan alleen De ifoneguide source niet toevoegen!
    Meer mensen hier last van?

  25. Hier ook iets mindere wifi ontvangst sinds 3.0
    Voor de rest geen problemen!

  26. Mijn WiFi verbind nu pas na 15 seconden na het unlocken van schermbeveiliging. Terwijl dat eerst hooguit 3 seconde was. Verder met Jailbreak nog geen problemen. Behalve dat de ROM niet werkt uit Cydia. Maarja wieweet komt dat nog goed..

  27. Met nieuwe MobileSubstrate heb ik op een 2G met jailbreak en unlock geen problemen meer met iTunes. Werkt zoals het hoort.

    Wat betreft alle opmerkingen over wel of niet jailbreaken/unlocken. Meningen zijn inmiddels genoegzaam bekend, laten we nu niet elk topic hierover beginnen.

  28. mijn nieuwe 3g 16gb zonder jailbreak,gaat gewoon als een speer.
    geen centje pijn!

  29. Ik wacht ff met jailbreaken en unlocken. Ik doe het wel met men 2.2. Works fine for me

  30. ik krijg geen muziek meer op mijn iphone gezet hij zegt elkens onbekende fout 13090 maar als ik op itunes kijk zegt hij dat er 1.5 gb muziek op mijn iph staat ik had dit probleem zowel voor als na mijn jailbreak weet iemand mss de oorzaak

  31. alles is alleen maar sneller geworden en verder geen problemen, ik heb vind het alleen jammer dat Beejive nog niet upgedate is.

  32. Mijn 3G lijkt wel sneller te zijn met 3.0.

    Mijn WiFi ontvangst is helaas minder geworden.
    Ook heb ik al 2 keer mijn 3G helemaal moeten restoren, omdat ‘ie niet meer opstartte en ik een “sad iPhone” melding kreeg. Ik heb het vermoeden dat dit met SBsettings te maken heeft, want dit gebeurde allebei de keren toen ik op reboot had gedrukt vanuit SBsettings.

  33. Bij mij loopt alles lekker zonder enige problemen. Het enige probleem dat ik heb zijn de VISA afrekeningen. Die lopen steeds maar op door de aankoop van leuke apps 😉

  34. Er was ons goed apple nieuws belooft gister 😉

  35. Heb ook wel enkele problemen zoals mij locatiebepaling niet meer werkt, Alles stukken trager gaat en erger mij aan het sms systeem waarbij het veld waar je typt steeds groter word tot u beeld vol zit ipv 3regels en dan scrollen.. helaas pindakaas.. hoop op herstel in 3.0.1 of 3.1

    Precies alsof het expres is gedaan zodat we met zen allen de 3GS gaan kopen.

  36. Origineel geplaatst door vincent
    ik krijg geen muziek meer op mijn iphone gezet hij zegt elkens onbekende fout 13090 maar als ik op itunes kijk zegt hij dat er 1.5 gb muziek op mijn iph staat ik had dit probleem zowel voor als na mijn jailbreak weet iemand mss de oorzaak

    had ik ook: in itunes bij iphone muziek synchroniseren uitzetten, synchroniseren, dan weer aanzetten en terug synchroniseren. voila. 🙂

  37. Origineel geplaatst door dirk
    Nergens last van. Moet je maar niet gaan zitten klootviolen met jailbreaks en dat soort crap.Ik heb een standaard 16gb foon van T-Mobile. Het ding deed het altijd, doet het altijd en ook na de upgrade totaal geen problemen.
    It just works.

    Same here. En idd ook nergens lasst van. Heerlijk!

  38. Ik ben blij te lezen dat er eindelijk aandacht aan besteed wordt !

    Heb hier de 3G-iPhone met Tmobile abbo en nooit gejailbreakt, maar ik word er simpel van dat Apple in versie 3.0 nog die wifi-problemen niet heeft opgelost. Wifi symbooltje blijft nu wel staan, maar de programma’s die wifi nodig hebben, krijgen geen verbinding !

    Graag zou ik willen weten of de 3G(s) hier geen last meer van heeft.

    Het is toch te gek voor woorden dat Apple dit nog steeds niet opgelost heeft !

    Ik ben vol lof over Apple, maar dit valt mij echt tegen !

  39. Wifi doet het ook niet zo goed meer als voordien, slecht ontvangst van signaal, soms valt het signaal gewoon weg, toestel lijkt trager geworden, maar dit zijn kleine ongemakken die niet zouden mogen zijn.

  40. en een derde persoon klaagt dat de batterij op 100% blijft staan, ook als de batterij helemaal leeg is.

    Dit heb ook wel eens gehad bij 2.2 en 2.2.1 hoor. Oplossing was bij mij toen gewoon m’n iPhone even aan de oplader gooien voor een paar minuten, daarna er weer afhalen en het werkte weer gewoon…

  41. @Roger:
    ik heb ook geen problemen met youtube of met andere apps, wel valt elke 5 minuten mijn WiFi weg…
    ook heb ik geprobeerd om stacks uit cydia te installeren alleen dat werkt niet meer, ik hoop dat ze er iets op vinden.

  42. Heb nergens last van eigenlijk. Misschien iets minder wifi ontvangst. En oja.. Heb nu minder 3g ontvangst met vodafone!! Voorheen bijna altijd 3g, nu nog maar soms.

    details:
    Italiaanse iphone 3g
    OS 3.0
    met jailbreak

  43. Origineel geplaatst door Roger
    Origineel geplaatst door PaulIk heb het idee dat alles wat trager is geworden sinds OS 3.mMijne is juist veel sneller geworden, omdat ik direct maar even een total-earese heb gedaan, dus geen jailbreakshit er meer op. Er staat nu alleen het broodnodige op!

    Bij mij ook alles sneller, soepeler, e.d.
    Op wat verdwenen dingen na zeer tevreden over OS 3.0

  44. Ik heb echt dik 6x gejailbreakt en iedere keer problemen met cydia en bij teksten typen Doet mijn delite knop nouwlijks. Dus heb nu standaard. Die 3.0 geeft mij nu weinig vertrouwen. Jailbreak 2.2 was toppie waarom sogenaanmt verbeterende upgrade.

  45. Origineel geplaatst door alvani
    Mijn 3G lijkt wel sneller te zijn met 3.0.Mijn WiFi ontvangst is helaas minder geworden.Ook heb ik al 2 keer mijn 3G helemaal moeten restoren, omdat ‘ie niet meer opstartte en ik een “sad iPhone” melding kreeg. Ik heb het vermoeden dat dit met SBsettings te maken heeft, want dit gebeurde allebei de keren toen ik op reboot had gedrukt vanuit SBsettings.

    Edit: ik zie inmiddels dat er een ugrade voor SBsettings is in Cydia. Ben benieuwd…

  46. Het enige probleem met mijn 3G wat ik heb, is dat de batterij binnen een halve dag leeg is, waar ik er eerst precies 1 dag meedeed. Oplossing: Push (Berichtgeving) uitgezet! De iPhone 3G is niet klaar voor deze functie vind ik. Hopelijk komt Apple snel met een update om dit op te lossen, want als ik berichtgeving aan laat staan is de iPhone niet te gebruiken voor mij als de batterij zo snel leeg gaat. Ik vind het ook zeer jammer, bedoel Apple heeft dit neem ik aan van te voren toch ook gecontroleerd?

  47. ik heb 3.0 geinstalleerd .. jailbreak en cydia staan erop .. echter mis ik bepaalde 3.0 functioneliteit .. zoals thethering en 30sec-skip optie in ipod

  48. Ik heb een orginele iPhone 16gb zonder fratsen en ik heb nog geen problemen… Alles doet het goed! Heb ook het idee dat hij eerder sneller geworden dan trager.
    Oh alleen Wifitrak doet het bij mij niet meer. Iemand dit ook gemerkt?

  49. Kan iemand mij vertellen hoe ik de 2.2 firmware weer terugzet? Als ik shift-herstel doe en het 2.2 bestand kies dan geeft ie een error… herstelt dan vervolgens automatisch en dan staat 3.0 er weer op…

  50. @Amien: om thethering te activeren zie: https://www.iculture.nl/30276/tethering-voor-alle-netwerken-op-je-iphone/.

    Ik mis ook de 30 seconde optie bij ipod!

  51. Zowel op mijn 3G als die van mijn vrouw , ook 3g (beiden origineel en simlockvrij-Belgische iphones) geen enkel probleem ondervonden van de update. Had hiervoor een Iphone met jailbreak en unlocked en had daarmee wel allerlei(grote en kleine) problemen bij updates en normaal. Hou het er in ieder geval op dat met het instaleren van allerlei unlock en jailbrake software je toestel er niet beter/stabieler op wordt!

  52. Ik heb een iphone 3G uit belgie weet iemand wanneer ultrasn0w uitkomt??

  53. heb Touch 1g, 3.0 en JB. maar heb nergens last van. Alles werkt zonder problemen 🙂

  54. Bij my heeft hij regelmatig fouten weer bij smsn,
    zoals herstel niet mogelijk of zo iets , nog iemand dat probleem?

  55. Nergens geen last van! Alleen tethering doet het niet!

    Ondanks verschillen profielen gedownload te hebben!

    Als iemand me daar mee kan-willen helpen HEEL graag!

  56. “derde persoon klaagt dat de batterij op 100% blijft staan, ook als de batterij helemaal leeg is.”

    Had ik ook al bij 2.2.1. Nu nog niet gehad trouwens.
    WifiTrak werkt niet, en mijn WeatherIcon wordt niet bijwerkt. Voor de rest is het een stuk minder stabiel allemaal (Cydia crasht vaak, veel Safety Modes)

  57. Mijn 2G UK iPhone heb ik toen OS 3 uitkwam gewoon via iTunes geupdated en dan werkte youtube en locations niet. Twee dagen geleden heb ik met Pwnage Tool een custom 3.0 firmware gemaakt (zonder Cydia of Icy), die er op gezet en dan weer alle instellingen en gegevens gerestored. Nu werkt alles als een zonnetje; youtube werkt, locations werkt ook terug (zowel op EDGE als op WiFi). No troubles here!

  58. Ik heb een probleem dat de Cydia installer mijn Core Utilities will downgraden en als ik dat doe, dan boot mijn iPhone 2G niet meer… Dus ik ignore op dit moment de updates gewoon, maar dat verhindert mij ook van BossPrefs te installeren, aangezien die ook CoreUtils will updaten…

  59. @h: Als je al een iphone uit belgie hebt? waarom heb je dan ultrasn0w nodig? Die is alleen voor de unlock. Jou telefoon is al geunlockt. Wat je bedoel is misschien Redsn0w. Dat is voor de jailbreak ( ook voor je iphone ). Die is al uit. Kijk op blog.iphone-dev.org!

  60. Ik vind het altijd een beetje zielig. Men koopt een ding. Gaat dat ding gebruiken op een manier waar het niet voor bedoeld is (jailbrake enz.) en als er dan iets mis gaat loopt men te mekkeren. Flikker toch op zeg.

    Waarom zijn er continue van die azijnpissers met dit soort berichten? Niemand zit er op te wachten en niemand wordt er wijzer van. Vrijheid blijheid.

    Ontopic: Mijn 3G vertoont VREEMD genoeg geen kuren. Wifi werkt normaal, batterijmeter doet normaal en ik kan gewoon weer filmen (ik zou niet meer zonder willen; de spontane filmpjes van mijn zoon zijn kostelijk) en navigeren (iDA).

    Iedereen die twijfelt moet gewoon even wachten totdat alle hickups opgelost zijn en richting azijnpissers wil ik zeggen: KAP MET DAT GEZEUR!

  61. Mijn agenda synct met Exchange maar doet het weer niet op dit moment. Verder lijkt een en ander trager, met name sms.

  62. @Sander:
    nee mijn iphone is niet geunlockt vond ik zelf ook raar maar weet je misschien wanneer die uitkomt?

  63. Voor OS 3.0 heb ik het al een paar keer gehad dat de batterij bleef hangen op 100% en daarna ineens een 20% waarschuwing kwam. Nu heb ik nergens last van.

  64. ook wifi problemen

  65. Ik heb met mijn T-Mobile iPhone 3G met de nieuwe 3.0 software, jailbroken, totaal geen problemen tot zo ver. Batterij, Wi-Fi e.d. werken gewoon naar behoren. Ik vraag me af waarom dit bij anderen niet zo is.

  66. ik heb een itouch 1G met jailbreak en alles werkt zonder problemen 🙂

  67. @Thomas`:
    Bij mij werkte het eerst ook niet. Dit heb ik gedaan om het werkend te krijgen. ( ik heb itiliaanse iphone 3g met os 3.0 ):
    1. Verwijder je huidige profiel Instellingen > Algemeen > profiel > verwijderen.

    2. open de volgende link in je safari browser van je iphone: http://www.smartersoft.nl/tether/.

    3. Kies je provider, daarna klik je op installeren

    4. REBOOT je iphone!!

    5. nu staat de optie bij: instellingen >algemeen > internet-tethering!

    Succes. Laat weten als het gelukt is!

  68. Gosh..
    K heb een 3G en gister met 0.71 gejailbreaked..
    Sindsdien zitten kijken en testen, heb nog geen ENKELE bug gevonden.. WIFI doet het goed, batterij gewoon in procenten (ok had het voor de upgrade nog aan staan via Bosprefs). Youtuben via 3G en WIFI zonder enig probleem..
    Volgens mij te veel noobs hier..
    Groeten,

    Jur

  69. Hoi, ik heb mijn iPhone 3G niet gejailbreakt maar ik heb een klein probleempje met iTunes store, als ik deze start en de icoontjes onderaan het scherm wijzig zoals die va downloads en inwisselen e.d. Dan onthoudt mijn iPhone dat niet bij de volgende start van de iTunes store.

  70. Origineel geplaatst door Sander
    @Amien: om thethering te activeren zie: https://www.iculture.nl/30276/tethering-voor-alle-netwerken-op-je-iphone/.Ik mis ook de 30 seconde optie bij ipod!

    Deze functie is alleen van kracht bij Podcast!

  71. 3G met 3.0 en jailbreak, werkt uit de kunst:
    – applicaties starten stuk sneller op
    – veel meer geheugen vrij, lijkt een stuk verbetert waardoor ook sommige programma’s nu beter draaien (sims3 bijvoorbeeld)

    wat mij betreft, 3.0 + jailbreak = best of both worlds!

  72. @h: Dan heb je een iphone gekocht in belgie;-) maar heb je geen Belgische iphone. Waarschijnlijk daar een handelaar die hem uit de VS heeft.
    Volgens mij vanavond, voor ons zal dat denk ik morgen ochtend worden.
    Succes

  73. @Jeffrey: Jammer, dacht ook bij ipod. Maar bedankt voor je reactie!

  74. kun je mij de firmware link en de pgw link sturen die jij hebt gebruikt. Ik heb ook tmobile toestel maar ik krijg echt cydia timeout. Kun je me helpen..

    Origineel geplaatst door ir. GENIUZ
    Ik heb met mijn T-Mobile iPhone 3G met de nieuwe 3.0 software, jailbroken, totaal geen problemen tot zo ver. Batterij, Wi-Fi e.d. werken gewoon naar behoren. Ik vraag me af waarom dit bij anderen niet zo is.

  75. Origineel geplaatst door Sander
    @Amien: om thethering te activeren zie: https://www.iculture.nl/30276/tethering-voor-alle-netwerken-op-je-iphone/.Ik mis ook de 30 seconde optie bij ipod!

    Thanks .. kan zo maar zijn dat meer functionaliteit onbreekt! heb zelf geen idee wat in de originele 3.0 allemaal zit.

  76. @Sander:
    ok dankje wel .als die uit is kan ik dan 3.0 downloaden en met redsnow jailbreaken?

  77. Sinds 3.0 doet safari raar.
    Als ik op markplaats ben en een search heb gedaan en op een resultaat klik zet de backbutton van safari me terug naar een vorige site inplaats van de searchresultaten
    in mijn xs4all webmail hetzelfde.
    Inplaats vanuit een mail terug naar het overzicht terug naar de inlog.
    Erg irritant en sommige sites zien er niet meer zo uit als ze eruit zagen voor de updat

  78. Ik heb na de jailbreak van mijn belgische 3G wel een gek probleem. Ik heb geen Push menutje meer in mijn settings, waarmee je de email push aan en uit kan zetten, best lastig als je zelf de mail moet ophalen elke keer.

  79. Geen problemen, in tegendeel: mijn GPS-ontvangst is nu beter dan ooit :p

  80. @h: Ja klopt. Als ie uit is gewoon via itunes updaten. Dan jailbreaken met redsn0w. En je zult ultrasn0w via de cydia installeren.

    Succes er verder mee!

  81. Ik heb eerst een tijdje met de 3.0 GM rondgelopen en daar was ik ondanks de extra opties niet echt gelukkig van. Wifi verbinding viel vaak weg, en bereik leek ook stukken minder.

    Ik vind het opvallend dat nu na de officiele 3.0 update EN na het verschijnen van de jailbreak men nu ineens massaal vingertjes gaat wijzen naar de jailbreak. Misschien eerst eens kijken of het probleem ook bestaat ZONDER de jailbreak. Bij mij iig wel.

    Nu heb ik afgelopen vrijdag de jailbreak op mijn officiele t-mobile iphone 3g toepast en alles werkt als een zonnetje. Het wifi punt blijft maar dat is een os 3.0 isssue, en volgens mij niet direct een jailbreak issue.

  82. @Onbekend: Ja klopt, bij mij nu gps-fix binnen 3 seconde! Maar mijn 3g ontvangst is echt ballen geworden!

  83. @dirk: Krijg het idee dat je er weinig verstand van hebt.. Niet zo maar dingen gaan roepen joh, is jammer;)

  84. @Sander:
    heb ook een iphone uit belgie en nadat ik redsnow had gebruikt kreeg ik gewoonweg geen ontvangst meer om te bellen en smsen iemand een idee ?
    Daarna gerestord en zonder redsnow wel netwerk :s

  85. M’n telefoon is traaaaaaag sinds 3.0. Geen jailbreak btw.

  86. Origineel geplaatst door Sander
    @Thomas`:
    Bij mij werkte het eerst ook niet. Dit heb ik gedaan om het werkend te krijgen. ( ik heb itiliaanse iphone 3g met os 3.0 ):
    1. Verwijder je huidige profiel Instellingen > Algemeen > profiel > verwijderen.2. open de volgende link in je safari browser van je iphone: LINK.3. Kies je provider, daarna klik je op installeren4. REBOOT je iphone!!5. nu staat de optie bij: instellingen >algemeen > internet-tethering!Succes. Laat weten als het gelukt is!

    Sorry Sander bij Algemeen staat er niks en bij Netwerk(zoals op screenshots) ook niet.

    Heb je nog meer ideeen?

    IK HEB WEL EEN 2G

  87. Youtube… Werkt!
    Push… Werkt!
    WiFi… Werk!
    Batterij… Werkt!
    Intunes/App store… Werkt!

    Kortom alles werk!

  88. @Jt: Dan hebt je waarschijnlijk je telefoon hackactivated geactiveerd. Dus niet via itunes maar via jailbreak. Beste is denk ik ( als dit dus het geval is ) je iphone herstellen, activeren via itunes, en daarna jailbreak uitvoeren met redsn0w.

    Succes!

  89. Origineel geplaatst door Paul
    Ik heb het idee dat alles wat trager is geworden sinds OS 3.

    inderdaad. Veel dingen zijn minder soepel(schokkerig) geworden. Jammer!

  90. ik heb het idee dat ik er met 3.0 niet veel mee ben opgeschoten op mijn 2G. Alleen knippen en plakken is een must. Maar veel andere 3.0 functies werken niet. Voor mij dus geen: Tethering, MMS, voicecontrol, video, push (ik weet het, sommige dingen zijn alleen voor 3GS, maartoch gevoelsmatig weinig nieuws onder de zon).

  91. Origineel geplaatst door dirk
    Nergens last van. Moet je maar niet gaan zitten klootviolen met jailbreaks en dat soort crap.Ik heb een standaard 16gb foon van T-Mobile. Het ding deed het altijd, doet het altijd en ook na de upgrade totaal geen problemen.
    It just works.Dat geintje van die batterij die op 100% blijft staan, ook al is hij toch echt leeg, heb ik tweemaal gehad tijdens 2.1 en 2.2.1.
    Beschouw ik als een glitch en niet als OS 3.0 specifiek.Ik vind het altijd een beetje zielig. Men koopt een ding. Gaat dat ding gebruiken op een manier waar het niet voor bedoeld is (jailbrake enz.) en als er dan iets mis gaat loopt men te mekkeren. Flikker toch op zeg.

    Wou je nog iets kwijt ??? …………… tip: http://tinyurl.com/mk8fvq

  92. bij mij slechte wifi ontvangst

  93. Ik heb os 3.0 en jailbreak, alles werkt perfect. Ik merk zelf dat deze jailbreak mijn iPhone niet trager heeft gemaakt. Alles werkt net zo soepel als zonder jailbreak, ben heel tevreden hoe het nu werkt. En ja, os 3.0 heeft veel te bieden maar lang nog niet alles, zoals toggles, processes, sbsettings, en nog meer nuttige dingen die Apple nog steeds niet vrijgeeft.

  94. Hoi ..2g redsnow gedaan youtube doet het maar ik zie geen geel gezichtje van de push notification….
    kan ik het ergens terug vinden of aan zetten … of heb ik pech

    ik hoor het wel… bedankt

  95. Origineel geplaatst door Jorrit
    Ik heb een orginele iPhone 16gb zonder fratsen en ik heb nog geen problemen… Alles doet het goed! Heb ook het idee dat hij eerder sneller geworden dan trager.
    Oh alleen Wifitrak doet het bij mij niet meer. Iemand dit ook gemerkt?

    bij mij doet die het ook niet
    Op de site staat dat dit probleem geweten is, de 3.0 compatibele versie wacht op goedkeuring 😉

    OT: ik heb de 3.0 GM en ik merk qua snelheid, wifi, batterijduur geen verschil met de 2.2.1, i kdenk maar dat ik bij de GM blijf voorlopig tot er een update is!

  96. Mmmmh kzal maar dan nog voorlopig niet updaten. Alles werkt prima op het moment met 2.2.1 + Jailbreak (iPhone uit België) dus ff wachten tot er een goede update is voor JB (mss bij de komst van Quickpwn dat vele makkelijker werkt dan RedSnow) en mss zelfs wachten tot er een update is van de OS zelf want tot hiertoe zijn de meeste dingen die ik lees problemen die afkomstig zijn van de OS 3.0 en niet van de JB

  97. Na een frisse start (restore) en 3.0 update merkte ik aardig wat snelheidswinst. Na de jailbreak tot nu toe nog steeds geen snelheidsverlies.

    Apple stuff –> Alles werkt shuperrr
    JB stuff–> Nog wat updates nodig, maar gaat razend snel zeg dat wel. Gister terminal nodig gehad, maar werkte niet. Vandaag al een update. Owja zo snel!!

    Ik begin niet meer aan winterboard, intelliscreen en andere background processes. Neuhhh en Ik installeer alleen nog maar de apps via icy/cydia die zijn nut hebben bewezen. Ow en al het andere laat ik maar gewoon voor wat het is. Zo heb ik (bijna) geen snelheidsverlies en een prima stabiel apparaatje! Knalluhhh maar.

  98. Met de update naar 3.0 is een groot deel van mijn foto’s uit de filmrol verloren gegaan, van de paar 100 die ik er had heb ik er nog 60 over. Van de overgebleven foto’s zijn gek genoeg van de helft de thumbnails zwart, als je ze vervolgens opent zijn ze wel in orde.

    De overige foto’s die ik gewoon sync met mijn PC zijn wel in orde, het betreft alleen de met de iPhone genomen foto’s.

    Iemand anders het zelfde probleem? Restoren helpt helaas niet 🙁

  99. @arw:

    offtopic: Wat een kinderachtige reactie(s) op iets wat iemand typt waar nog een kern van waarheid in zit ook… Valt me tegen dat deze reacties toegestaan worden door de mods!

  100. ik heb zelf een hiPhone(iPhone clone) , nou heb ik die geupdate naar 3.0 en gejailbreakt. ik heb het daarna geunlockt met ultrasnow, maar mijn simkaart van vodafone werkt nog steeds niet! iemand die me kan helpen?
    zo niet, dan staat mijn hiPhone vanaf nu te koop voor 35 eurie.

  101. Origineel 16Gb iPhone en abo van T-Mobile NL, met succesvolle jailbreak op 3.0 dmv Redsn0w. Eerste poging met pwnage eindigde in een iPod Touch. Na volledige restore en daarna Redsn0w geen enkel probleem meer. Alles werkt prima, ook YouTube. Wifi idem. MMS idem. Tethering niet meer aangezet, heb liever werkende visual voicemail en MMS.

    Waarom een jailbreak? Eigenlijk voor maar twee dingen; 1) SBSettings om met 1 swipe en 1 toets Wifi, GPS of BT aan/uit te kunnen zetten, 2) StatusNotifier om status email, sms, ring/vibo en gps in status bar te kunnen zien.

    Twee zaken die Apple makkelijk zelf had kunnen inbouwen.

    Enige echte probleem was dat na volledige restore de lege iphone agenda mijn online agenda heeft overschreven 🙁 Maar ja dat was dan ook wel mijn eigen schuld…

  102. Gek genoeg heb ik net voor vrienden de 2G geupgrade naar 3.0. Guess what. Die waren opeens simlock vrij. Heb geen redsnow of wat dan ook hoeven te gebruiken. Soms zit ‘t mee :¬)

  103. Ik had ook problemen met wegvallend wifi! Dit heb ik gedaan, het is nu opgelost:
    Instellingen > Wifi > Druk op het blauwe pijltje bij het netwerk wat je gebruikt > Vergeet dit netwerk
    Zoek opnieuw contact met het internet en vul het wachtwoord weer in.
    Sindsdien zijn bij mij alle problemen weg!
    De push-not. heb ik nog geen last van, ik heb nog geen programma’s die het gebruiken..

  104. Ook vandaag gejailbreaked, maar ook veel problemen met o.a. Cydia en YouTube… Ben alweer aan het herstellen, Ik wacht wel tot de 1.0 versie lol

  105. @Sander:

    hartelijk dank ! perfect gelukt nu 🙂

  106. Mijn YouTube werkt ook niet meer op mn 2G!
    Verder heb ik ook problemen met het bellen!
    Ringtones hoor ik niet meer of Het belscherm blijft hangen!

    Updates AUB 😀

  107. hoe kan ik zien of mijn push aan staat of geinstalleerd is…

  108. Het lijkt alsof jailbreaken voor of na de update naar 3.0 toch irritante problemen geeft. Zou dat de nieuwe taktiek van Apple zijn? Mensen die gerommeld hebben met de phone worden gestraft met irri problemen. De mensen die een zuivere phone hebben blijven bespaard.

  109. spotlight werkt niet naar behoren. als ik bv. het nummer without me in spotlight opzoek en op afspelen druk, speelt hij soms een ander nummer maar wel van het zelfde album

  110. @dirk:

    Nou zeg, flikker zelf dan maar op.

    Ik koop een iPhone, een 2G welteverstaan in de VS. Deze wil ik hier gebruiken, en dus moet ik unlocken, waardoor een jailbreak eerst noodzakelijk was, en nu nodig is om de problemen met youtube en locatie bepaling op te lossen. De problemen komen dus niet door de jailbreak, maar door Apple, die dus beperkingen heeft ingebouwd waardoor sommige functies niet meer werken. Op de 2G ook geen tethering, geen MMS, en op de 2G en 3G geen video, terwijl beide apparaten het gewoon functioneel kunnen. Dat is niet de schuld van jailbreak, maar van Apple. En via een Jailbreak is dit misschien op te lossen in de nabije toekomst.

    Ik koop dat ding. Dus ik mag bepalen wat ik erop zet en er mee doe.

    Alsof jij alleen maar Windows of Mac OS draait op je computer. Nooit eens iets geinstalleerd wat je OS niet ten goede komt? Geen tethering en MMS op je iPhone geactiveerd? Ooit eens je auto wat aangepast? stoelhoezen, andere wieldoppen/velgen, klokje aan de binnenkant, andere mattenset, of complete verbouwing/tuning aan de buitenkant? Das toch precies hetzelfde.

    Als je zo redeneert als jij mag er dus ook niemand een hoesje of screenprotector op of om zijn iPhone doen, want zo heeft Apple het design niet bedoelt! Grote kul dus. En dat je hier zo’n taal aanslaat is ook onbeschofd en ongepast!

  111. Het enige probleem dat ik heb is dat mijn iPhone 2G niet is unlocked, wat wel zou moeten. Verder werkt alles zoals het zou moeten.

  112. Ik heb hem vanmorgen gejailbreakt.
    En ik heb nergens last van

  113. Gelukkig maar twee problemen ;

    1. geen smilies meer in hyves (deze schieten weg onder het toetsenbord)
    2. kan geen foto’s meer syncen

    iemand een idee ?

  114. Yep, vaak maar “één streepje” wifi ontvangst

  115. Even een positief geluid :
    Redsnow gebruikt en OS3.0 geupload en gejailbreaked..
    iPhone 3Gs, belgisch, Youtube OK, Wifi OK, App Store icon OK, iTunes icon OK.

    Brownie

  116. Helaas bij het afspelen van films, klik normaal op het beeld en krijg je de opties pauze etc. Nu niet meer. irritant. En cydia installer kan ik niet weer vinden… iemand een oplossing?

  117. hoi ..zou de push notification ook op de 2g moeten zitten..
    de rest doet het perfect

  118. Idd hier nog een probleempje tegen gekomen met de Hyves app. Smileys schieten weg onder het toetsenbord

  119. bij mij is de batterij ook opmerkelijk veel vlugger minder dan voorheen. Wifi is soms iets slechter, voor de rest no problemo 🙂

  120. Heb een 2G uit USA en heb wat problemen met:
    Push Notivication en volgens mij ook wat slecht Wifi ontvangst

  121. Nergens last van. Ik heb een iPhone 2G 16 GB met 3.0 Jailbreak én unlock, oorspronkelijk van AT&T.

  122. ik heb simlockvrije 16 gb 3g enigste wat ik niet aan de praat krijg is backgrounder wel via cydia geinstaleeerd maar werkt niet meer sinds 3.0

  123. alles ging perfect tot hij uitging en niet mee aan de praat ging .. ik had wel sbsettings erop gezet eerder in de middag.. nu probeer ik heb opnieuw erop te zetten…
    met redsnow

  124. Ik wacht nog wel paar dagen/weken/… met updaten.

  125. Ik heb juist helemaal geen problemen, alles doet het!

  126. heb hier een t-mobile 16gb 3 g iphone
    os3 er op gezet direct over men jailbraik heen
    hier geen problemen met wifi en dergelijke
    wel jammer dat t-mobile standaart niet toe staat voor thetering
    voorheen met men mda s van t-mobile zat het er standaart op en heb ze nooit horen zuren over modum gebruik geef wel toe dat ik eigenlijk er nooit mee download
    hooguit wat msn en en wat browsen online
    met men iphone upload ik wel regelmatig fotos up naar bv hyves dat moet toch ook erg veel data genereren ??
    gr bram

  127. @Steffen:

    Hey ik heb mijn iphone2g met 3.0 software ook op deze wijze proberen aan te passen (ook bij mij deed you tube en locatie het niet) maar nu zit de simlock er weer op! ik kan nu ook geen unlock methode vinden (wel voor de 3g maar niet voor de 2g) wie kan mij helpen?

  128. Origineel geplaatst door dirk
    Flikker toch op zeg.

    ik word zo moe van die lutzertjes die niet snappen hoe ze moeten jailbreaken en dan Hier gaan miepen dat ze het niet nodig hebben. Pure jalousie!
    Overigens typ ik dit op een zojuist gejailbreakede 2g… Werkt prima!
    Dus beste dirrûk doe alsjeblieft lekker zelf way je anderen hier aanraad!

  129. Origineel geplaatst door Yussi
    Ik heb echt dik 6x gejailbreakt en iedere keer problemen met cydia en bij teksten typen Doet mijn delite knop nouwlijks. Dus heb nu standaard. Die 3.0 geeft mij nu weinig vertrouwen. Jailbreak 2.2 was toppie waarom sogenaanmt verbeterende upgrade.

    Jailbreak 2.2 rules! geen problemen, ik hou hem lekker zo.

  130. Batterij die op 100% blijft staan heb ik met OS 3.0 inmiddels ook al een paar keer gehad, en ik heb ook geen jailbraik. Verder hapert ie sinds de update ontzettend tijdens het invoeren van tekst, ongeacht de app…
    Ben volgende week in Milaan dus dan pik ik daar maar een 3GS op, die blijkt een stuk soepeler te werken.

  131. @mario:
    Je push notificatie optie wordt pas geinstalleerd en is pas te zien op het moment dat je een app. installeert die de push notificatie gebruikt. Dus bijv. Tap Tap Revenge of Associated Press Mobile. Op het moment dat je die geinstaleerd hebt, heb je een extra optie Push en die kan je dan aan of uit zetten.

  132. oke geweldig … weten we ook al weer … bedankt..

  133. Ik weet niet of veel mensen dit hebben maar ik heb gemerkt dat als een programma of setting een respring nodig heeft dat ik een tijdje een zwart scherm krijg en dan pas m’n slide bar

  134. Ik heb ook problemen met mn WiFi sinds ik op 3.0 loop op mn 2G.. valt vaak weg & duurt lang om opnieuw te connecteren. Ook heb ik nu denk ik last van het 100% batterij probleem… :s
    Hopelijk worden deze problemen door het Dev team opgelost!

  135. Mijn wifi signaalsterkte wordt met negatieve waardes aangegeven…

    Nu staat er bijvoorbeeld -74 ?!

  136. Wifi is op mijn 2G nu ook vele malen slechter dan onder 2.2.1 en de batterij lijkt nu wel zo snel leeg te lopen ,terwijl je er naar kijkt zie je de bar kleiner worden beetje teleurstellend, maar eens even afwachten wat hier voor oplossingen voor komen.

  137. ik heb het probleem wanneer de iphone in de docking steekt dat ik geen inkomende oproepen krijg en ook niet wanneer ik hem uithaal ook niet na enkele minuten. iemand ook dat probleem
    1ste gen iphone usa

  138. @Kaz:
    Probeer eens KeepAwake te installeren via de iSpazio-repo in Cydia. Dit is een tool die je WiFi verbinding in stand houdt, ook als je je iPhone op lock zet. 😉

  139. Ik heb belgische iPhone 3g (geen jailbreak of zo) en ik merkte de volgende problemen op na upgrade 3.0…:
    – een sms’je naar meerdere personen wordt als een ‘groupMMS’ beschouwd, en ook zo verzonden. Ontvangers krijgen dus een mms ipv een SMS
    – een Mms versturen is HEEL langzaam en mislukt ongeveer 6 op 10 keer

    volgens mij staat het mms-gebeuren dus nog niet op punt.

  140. Zelfde probleem, geen ifonguide repo. @F_riso:

  141. Origineel geplaatst door Bimmer
    Ik vind het altijd een beetje zielig. Men koopt een ding. Gaat dat ding gebruiken op een manier waar het niet voor bedoeld is (jailbrake enz.) en als er dan iets mis gaat loopt men te mekkeren. Flikker toch op zeg.Waarom zijn er continue van die azijnpissers met dit soort berichten? Niemand zit er op te wachten en niemand wordt er wijzer van. Vrijheid blijheid. Ontopic: Mijn 3G vertoont VREEMD genoeg geen kuren. Wifi werkt normaal, batterijmeter doet normaal en ik kan gewoon weer filmen (ik zou niet meer zonder willen; de spontane filmpjes van mijn zoon zijn kostelijk) en navigeren (iDA).Iedereen die twijfelt moet gewoon even wachten totdat alle hickups opgelost zijn en richting azijnpissers wil ik zeggen: KAP MET DAT GEZEUR!

    Alles doet het bij mij ook prima!

    Ik heb mijn iPhone nu bijna 3 maanden en sinds gisteren voor het eerst gejailbreaked, omdat ik OS 3.0 een beetje vond tegenvallen (geen echte background processen en geen video). Hoewel ik het pas een dag heb draaien ik moet zeggen…. Gaaf, heel gaaf dat jailbreaken! Jammer genoeg doet backgrounder het niet, maar dat is (hopelijk) snel opgelost!

    Verder sluit ik me geheel aan bij wat Bimmer zegt/vraagt en wil ik ook een oproep doen aan alle mensen die niet jailbreaken om wat voor reden dan ook, maar wel wijs lopen te doen:

    Heel erg correct en moralistisch van jullie, maar kap eens met die negatieve reacties op/over jailbreaken!! Het is ieder z’n eigen beslissing!

    Ik kan ook gaan lopen zeiken over het feit dat het jullie zo stoort, maar dat jullie toch dit soort berichten lezen en dan nog reageren ook, hoe zielig ben je dan (toch ff lopen zeiken 😉

  142. ligt cydia er bij jullie ook even uit?

  143. dat van die batterij, dat ligt niet aan 3.0 want ik had dat voorheen ook al. Niet vaak, maar gebeurde wel eens. Weet ook niet van waar dit juist komt.
    Ik heb wel de indruk dat de batterij langer meegaat, ik zit nu aan 4 dagen en heb nog 25% over, dat kon ik voorheen nooit.
    Wat wel een probleem is volgens mij, dat is dat iphone 3G echt wel trager is geworden. Geraak ook dikwijls in problemen met het intern geheugen, soms minder dan 2mb maar over. en ik doe echt niks speciaals. Krijg de indruk dat ze ons toch wel naar de 3GS willen duwen. Want bij de volgende grote update zou het wel eens kunnen zijn, dat we door het gebrek aan geheugen nog weinig kunnen doen.
    Hopelijk vergis ik mij hierin hoor

  144. @janalleman:

    Als je een Apple product koopt weet je dat je aan de leiband moet van Apple. Apple rules..en bepaalt wat jij met jou apparatuur mag doen.
    Niet jailbreaken dus.
    Iedereen weet dat.
    Als je dat toch doet is het voor je eigen risico en moet je achteraf niet gaan huilebalken.

    Als je een telefoon wil kopen waarbij je door de fabrikant niet gehinderd wilt worden moet je geen Iphone kopen.

  145. Moooi ik kan dus niet meer bellen of gebeld worden na mijn Jailbreak dus ik ga weer lekker terug naar het origineel =D

  146. @Wouter:

    ik zit met hetzelfde probleem hoe ga je terug naar vorige versie

  147. Probleem van de batterij heb ik ook al enkele keren gehad in het verleden, dus niet 3.0 gerelateerd denk ik.
    Zelf mijn 2G iphone naar 3.0 gebracht, redsnow gebruikt en alles lijkt hier te werken, heb zelfs de indruk dat het wat sneller gaat dan vroeger. Itunes store heeft even niet gewerkt maar na een update via cydia van mobile substrate werkt alles naar behoren.
    Push notification heb ik nog niet kunnen testen

  148. Hmm ik dacht dat dit wel bekend zou zijn. PWNAGE gegenereerde firmwares werken simpelweg niet goed. YouTube werkt maar positie locatie zoals in bijv. Maps en Find My IPhone niet. Push lijkt het het grootste deel van de tijd niet te doen. Stocks/Weather was een kwestie van netwerk overbelasting.. De oplossing is simpel.. Installeer de originele 3.0 firmware en gebruik redsnow. Dit loste bij mij alle problemen op.

  149. @janalleman:

    Goh, en hoe bevalt het AT&T abo je, want die heb je uiteraard afgesloten daarbij.

  150. Ik heb hem nu een aantal keer gejailbreakt
    maar haal DIT er steedsweer af omdat hij echt Träger wordt

  151. Reboot is Onnodig.. Moes alleen installeren en verbinden maar aan me macbook..

    simpel

    Origineel geplaatst door Sander
    @Thomas`:Bij mij werkte het eerst ook niet. Dit heb ik gedaan om het werkend te krijgen. ( ik heb itiliaanse iphone 3g met os 3.0 ):1. Verwijder je huidige profiel Instellingen > Algemeen > profiel > verwijderen.2. open de volgende link in je safari browser van je iphone: http://www.smartersoft.nl/tether/.3. Kies je provider, daarna klik je op installeren4. REBOOT je iphone!!5. nu staat de optie bij: instellingen >algemeen > internet-tethering!Succes. Laat weten als het gelukt is!

  152. 3.0 ? perfect, geen enkel probleem, alles werkt 100%

  153. Op mijn ipod touch 2g crashte cydia in het begin nogal vaak. Nu heb ik daar geen probleem meer mee. Mijn wifi signaal blijft wel laag, maar volgens mij werkt hij nu, want vroeger was deze altijd op maximum. Hoewel.. Ik merk wel snelheidsverlies

  154. Weet iemand al of (taskbar) Notifier en de Call Forward Fix beschikbaar zijn? Of ben ik weer te ongeduldig 🙂
    Verder geen klachten over 3.0 op mijn iPhone 2G.

  155. Reactie op Bram:

    dirk zei op 21 juni 2009 om 14:34

    Nergens last van. Moet je maar niet gaan zitten klootviolen met jailbreaks en dat soort crap. Ik vind het altijd een beetje zielig. Men koopt een ding. Gaat dat ding gebruiken op een manier waar het niet voor bedoeld is (jailbrake enz.) en als er dan iets mis gaat loopt men te mekkeren. Flikker toch op zeg.

    Beste Bram, Misschien moet je in het vervolg wat meer genuanceerd zijn. Ik heb zelf een iphone 3g 16GB die officieel gekocht is via T-mobile. Geen jailbrake etc. Ook ik ervaar na de update naar OS 3.0 dat de batterij op bepaalde momenten zeer snel leeg is en dat de WiFi ontvangst aanzienlijk minder is geworden.

    Het staat je netjes je toon iets te matigen.

  156. Belgische iPhone, alles legaal

    update naar 3.0 GM zwaar geflopt maar ik was gewaarschuwd, eigen schuld dikke bult

    bleek echter dat er geen simpincode gebruikt mag worden

    3.0:
    wifi duidelijk slechter
    tekst tikken trager, cursor volgt niet
    netwerk met proxy en authenticatie nog steeds een flop
    VPN lukt enkel met eenvoudige PPTP

  157. “Sommige mensen klagen over verminderde Wi-Fi-ontvangst”

    Same here! 🙁

  158. Geen problemen hier met jailbreak en 3.0. Alles is sneller geworden met 3.0 en is dit ook gebleven na jailbreak! Ik ben ruim tevreden.

  159. Weet iemand al of (taskbar) Notifier en de Call Forward Fix beschikbaar zijn? Of ben ik weer te ongeduldig? :-p

  160. Belgische iPhone 3G met OS 3.0 zonder jailbreak op Proximus netwerk. Wifi ok, batterij wel ineens “dood” op een nacht maar dat lijkt éénmalig.
    Wel beroerde tot bijna geen GPS ontvangst, vooral Navigon werkt niet. Google Maps weet nog redelijk waar ik ben.
    Voor de rest geen problemen eigenlijk. Tethering werkt met aangepaste IPCC. Mms gebruik ik niet.

  161. @keeesje:

    Mijn wifi doet het ook heel veel minder dan voorheen.
    Ik heb geen jailbreak en heb contact gehad met t-mobile ze gaven het advies om de netwerkinstellingen opnieuw te doen dit helpt even tot de iphone uit is geweest en dan beginnen de problemen opnieuw.

  162. weet iemand wanneer ultrasn0w komt??

  163. Wifi is een feit, egt irritant

  164. Wat vreemd allemaal. Edge is veel beter geworden. De nieuwe functies vindt ik echt een vooruitgang. MMS en Visual Voicemail doen het alleen niet. Lekker belangrijk is zooo 2006. Heb mijn 2G geupdate met redsnow. fluitje van een cent.

  165. kan iemand me vertellen welke nadelen ik zou kunnen hebben als ik een belgische 3Gs ga kopen en hem ga gebruiken in mijn huidige 500-iphone contract bij T-mobile?

  166. Bij een jailbreak van 3.0 op een 2g iphone krijgen we Edge/GPRS niet meer aan de praat. Provider is Vodafone. Enig idee hoe dat goed is in te stellen?

  167. Iphone 3G met 3.0 GM. Alles werkt top op MMS na. Maar MMS gebruik ik toch niet. Voor 160 mms per jaar heb je een mobile me account. Tethering werkt ook prima.

    Batterij op 100% wel last van gehad in 2.x versies nog niet in 3.0

  168. Origineel geplaatst door ReBe
    “Sommige mensen klagen over verminderde Wi-Fi-ontvangst”Ook last van!

    Voor mij helemaal geen WIFI meer na 3.0. Heb iPhone 3G 16 GB, zonder (!!) jealbreak.

  169. @patrick:
    het probleem van de batterij is niet 3.0 afhankelijk! Ik had dit al bij de vorige versie! iPhone opnieuw opstarten en probleem is weg! Heb dit 1 keer gehad en sindsdien nooit meer

  170. Origineel geplaatst door Maarten
    Bij een jailbreak van 3.0 op een 2g iphone krijgen we Edge/GPRS niet meer aan de praat. Provider is Vodafone. Enig idee hoe dat goed is in te stellen?

    Had ik ook last van!
    Je moet bij Netwerk je APN gegevens invoeren!
    voor vodafone is dat:
    APN: live.vodafone.com
    naam: vodafone
    wachtwoord: vodafone

    Als ik me niet vergis!
    daarna deed die t weer bij mij!

    Ben ondertussen na een hoop gedoe weer jailbreak af =)
    Hou het voorlopig ook maar even zo totdat ik zeker weet dat alle problemen verholpen zijn!

  171. Ik heb de optie om fraudemelding in de safari opties te schakelen niet. Helemaal geen schuifje te zien!
    Ook staat er bij iTunes dat ik meer als 1g aan overige heb geïnstalleerd, weet niet waar het vandaan komt.
    Verder vind ik 3.0 wel lekker werken!
    Hoop op een oplossing voor de ‘kleine’ dingen.

    Groetjes

  172. 2G (VS) iPhone, op 3.0 ernstig probleem met batterij, uitzetten Push lost dit op. Probleem blijft ook na downgrade naar 2.2.1 en weer upgrade naar 3.0.
    Wifi lijkt iets minder.
    Hele OS lijkt meer te vergen van de telefoon en is dus trager. Erg vervelend bij sommige apps.

  173. dit had ik ook op 2.2.1 dus wat is het nieuwe probleem?

  174. had voor de originele uitgave 3.0 er al op staan, later toch nog maar eens via iTunes (officiele weg) gedaan.
    alle programma’s die op de iPhone stonden werken nog steeds perfect.

    tethering staat uit omdat ik graag MMS wil gebruiken. verzenden van een MMS duurt wel lang, maar het werkt in ieder geval wel.

    maar heb toch nog enige problemen:

    – toestel is trager geworden met openen/gebruik applicaties
    – accu is gewoon echt sneller leeg dan voorheen
    – 3G ontvangst is nu echt veel minder geworden. dat is nu vooral lastig met internetten/mail ophalen als ik bv. niet via wi-fi kan werken
    – bluetooth; kan wel apparaten toevoegen, maar kan nog steeds niets verzenden of ontvangen via bluetooth. ( enige wat werkt is mijn carkit (nokia))
    – push notification voor email werkt nu alleen als ik mijn mailbox open. voorheen werd de mail gewoon opgehaald als het toestel “normaal” aanstond.

    was blijer met de vorige firmware dan met de nieuwe 3.0, maar misschien dat we binnenkort weer een update hiervoor kunnen verwachten.

    toestel is een originele 3G, 8Gb, T-mobile
    geen jailbreak of andere toestanden.

  175. even een vervolg op bovenstaand bericht.

    indien men met zekerheid kan zeggen dat bv (een aantal van) bovenstaande problemen met een jailbreak verholpen kunnen worden doordat men bv bepaalde instellingen door de jailbreak kan veranderen in het toestel,dan hoor ik dat graag.

    anders misschien de optie om te wachten op een update voor 3.0 of terug naar 2.2.1………

  176. Wat bij mij werkt:
    Ik heb Voip over 3G en SBSettings uit Cydia verwijderd en m’n batterijpercentage meter werkt weer correct.

  177. Ik kan niet meer connecten met t mobile. In het settings menu kan ik ook niet uit een lijst providers kiezen omdat die optie is verdweenen! Er staat alleen nog wifi en vliegtuig modes.
    Miss licht het aan mijn mac ik heb de macbook pro van 8 juni 09
    heeft iemand anders dit ook?

  178. Ach, het houd je van de straat…

  179. Ik dacht een succesvolle jailbrake uitgevoerd te hebben…
    Alleen nu kom ik er net achter dat itunes op mijn iphone geen resultaten meer weergeeft..

    Zie wel dat als ik bijvoorbeeld zoek naar een nummer, dat ie 3 resultaten heeft gevonden, maar vervolgens verschijnt er alleen grijze lijn met daarin iets wat op een broken-symbooltje lijkt..

    De App Store werkt wel naar behoren.

    Iemand die dit ook heeft, of een oplossing?

  180. Jongens even een heel ander vraagje,
    mijn Iphone is nu gejailbreakt en unlocked enzo, maar wat als ik nu de gewoon update doe? (snap dat ik er dan niks meer mee kan) Kan ik dan een t-mobile abonement nemen en die er vervolgens wel indoen of werkt dat ook niet ?

    Ben benieuw of iemand het weer
    Later

  181. @Alger: humm vreemd, ifoneguide werkt hier voor mij prima hoor..

  182. Ik kwam erachter dat mijn Cydia maar niet wilde updaten en ook geen updates voor een hoop essentiële programma’s zorgde, die dan weer voor problemen zorgden op mijn iPhone sinds de 3.0-update en jailbreak.
    Ik las her en der dat er WEL updates zouden moeten zijn! En dat daarmee een hoop trubbels aangepakt werden (iTunes/AppStore die niet werkt, crashes, etc…). Bleek dat ik in de verkeerde Cydia-repository van saurik nog zat te vissen, die van voor FW3.0! Lees hier hoe ik het opgelost heb, als je ook nog veel problemen ervaart en geen updates in/van Cydia krijgt.

  183. @Jorrit: Klopt heb ik ook last van met WiFi Finder

  184. Idem hier….

    De WiFi heeft rare kuren. Hij valt te pas en te onpas uit, mrja, der zal wel een oplossing komen zeker?

  185. Origineel geplaatst door K9patrol
    – push notification voor email werkt nu alleen als ik mijn mailbox open. voorheen werd de mail gewoon opgehaald als het toestel “normaal” aanstond..

    Dit had ik eerst ook! Maar bij mij waren m’n instellingen voor push verandert! Hij staat nu automatisch op handmatig je email ophalen! Gewoon kwestie van een tijd opgeven van om de hoeveel minuten mail moet kijken of je mail je hebt!

  186. Ik heb hier me iphone 3g 16gb 3.0 gejailbreaked, en werkt 100% perfect. Had een aantal programmas draaien op 2.2 die het nu niet meer doen maar goed dat is normaal en een kwestie van tijd.

    Mijn toestel is veel sneller geworden, batt werkt gewoon goed wifi werkt gewoon goed. Dus over de bovenstaande problemen heb ik nergens last van.

    Wat is zo jammer vind is dat je van die mensen hebt zo als dirk (een van de eerst posts) gaan lopen piepen op de mensen die graag net wat meer uit hun iphone willen halen en het dus jailbreaken van boehoe het mag niet en ja daar komen de problemen van blablabla….

    Nou dirk een groot deel van de features die nu standaard in 3.0 zit komt voor een groot deel door de mensen die hun iphone hadden gejailbreakt. pannekoek

  187. Heey jongens,

    Ik heb nog een belangrijke vraag.
    Hoe kom ik in mijn Iphone met winSCP??
    Ik heb zelf OS 3.0 en nu heb ik gelezen dat voor 1.1.2 en 1.1.3 andere wachte worden zijn.
    Weet iemand daar het wachtwoord van?

    Ik moet namelijk iets in de map. /var/mobile/Media/ROMs/SNES zetten.

    Gr Pim

  188. @Yusssi:

    Dat werkt niet bij mij hoor;)

    Ik heb een 2g. Er komt niks bij. Welk profiel ik dan ook instaleer

  189. Origineel geplaatst door Wouter
    Origineel geplaatst door K9patrol- push notification voor email werkt nu alleen als ik mijn mailbox open. voorheen werd de mail gewoon opgehaald als het toestel “normaal” aanstond..Dit had ik eerst ook! Maar bij mij waren m’n instellingen voor push verandert! Hij staat nu automatisch op handmatig je email ophalen! Gewoon kwestie van een tijd opgeven van om de hoeveel minuten mail moet kijken of je mail je hebt!

    @ Wouter:

    die aanpassing heb ik al gedaan, tijd staat op 15 min.
    maar helaas werkt het gewoon niet.

    NB
    wifi is ook slechter geworden heb ik gisteravond gemerkt.
    normaal kon ik boven op de 1e verdieping en zolder gewoon via wifi werken, nu is de ontvangst compleet nul…
    gelukkig dat de buren ook wifi hebben die ik wel kan ontvangen……

  190. ik zit in een postnatrale 3.0 depressie

  191. Zaterdag de iPhone 2g (vs) update gedaan met de os van dit forum. Heb een Powerbook (ppc) en daar kan tot nog toe redsnow of de andere programma’s niet op draaien.
    Eerst een bakup gedaan
    Via herstel de nieuwe os 3 erop (nogmaals staat bovenaan in forum)
    Daarna backup teruggezet.

    Piece of cake en alles werkt, batterij goed Cydia prima, Winterboard erop enz enz.
    Geen mms en video maar dat staat ook op de site bij Apple

  192. ik kan helemaal niet bij netwerk ,APN instellen… alleen het knopje van data roaming aan of uitzetten.. wil toch graag ff mms kunnen instellen..iemand een suggestie of hetzelfde probleem?

  193. Ik snap de problemen niet , ik heb helemaal nergens last van.
    De os 3.0 loopt super

  194. Origineel geplaatst door WessHeb ook wel enkele problemen zoals mij locatiebepaling niet meer werkt, Alles stukken trager gaat en erger mij aan het sms systeem waarbij het veld waar je typt steeds groter word tot u beeld vol zit ipv 3regels en dan scrollen.. helaas pindakaas.. hoop op herstel in 3.0.1 of 3.1Precies alsof het expres is gedaan zodat we met zen allen de 3GS gaan kopen.

    deze heeft nog nooit gewerkt met mij

  195. Hmm,

    Mijn statusbar verdwijnt iedere keer. Dan heb je ook niks aanSBSettings…

    En ik kan niet zeggen dat hij pas na een uur om mijn toegangscode moet vragen. Wil altijd immediate 🙁

  196. Origineel geplaatst door JensenOrigineel geplaatst door WessHeb ook wel enkele problemen zoals mij locatiebepaling niet meer werkt, Alles stukken trager gaat en erger mij aan het sms systeem waarbij het veld waar je typt steeds groter word tot u beeld vol zit ipv 3regels en dan scrollen.. helaas pindakaas.. hoop op herstel in 3.0.1 of 3.1Precies alsof het expres is gedaan zodat we met zen allen de 3GS gaan kopen.deze heeft nog nooit gewerkt met mij

    srr, had het only over dat locatieding

  197. Nu een (werk) dag met versie 3.0 op mijn iPhone 2G te hebben rondgelopen moet ik zeggen dat ik erg tevreden ben! Alles werkt en werkt ook beter dan versie 2.1, sneller en stabieler, inclusief Wifi en GPRS.
    Het is alleen heel jammer dat (Taskbar)Notifier nog niet klaar is voor versie 3.0, maar dat zal wel goedkomen. Middels OpenSSH de “Doorschakeling Actief” melding uitgezet in het .PLIST bestand en daarna OpenSSH voor de zekerheid maar weer verwijderd 😉 Dus… tot nu toe TOP!

  198. Vrienden van mij met een 2G gekocht in US en abo bij proximus, hebben upgrade gedaan in iTunes naar 3.0 zonder problemen. (en zonder PwnageTool )
    Ikzelf met zelfde situatie behalve dat ik bij Mobistar ben heb ook geupgrade maar nu zegt iTunes dat mijn simkaart niet in deze iPhone wordt ondersteund.

    Heb op de iPhone wel mijn simcode kunnen ingeven waarna bovenaan het vertrouwde Mobistar kwam te staan. daarnaast het gesloten hangslotje

    maar voor de rest enkel de icoon met de stekker en het itunesicoon en de “slide for emergency” slider

    ben ik nu toch verplicht van de PwnageTool te gebruiken, wil eigenlijk enkel unlock en niet al dat jailbreakgedoe .

    Wie kan me helpen ?
    Peter (Belgie)

  199. Ik heb een Belgische iPhone 3G (gekocht in januari). Tijdens de upgrade op woensdag kreeg ik een foutmelding en moest ik de iphone herstellen. Na herstellen was ik uiteraard alles kwijt maar ik zat wel op OS 3.0. Nogmaals herstellen met de laatste backup en het lijkt erop dat ik alles terug heb, behalve:

    – muziek die van een andere machine gesynch-ed was
    – 3 gekocht itunes songs
    – de volgorde van de applicaties

    Merk ook wel heel wat problemen met apps die niet zijn aangepast aan OS 3.0. Vooral wifi checker mis ik…

  200. Met mij werkt het shake – shuffle gedoe alleen als muziek open staat (niet geminimaliseerd dus)

    ook heb je in windows ctrl f om een woord in een site te zoekken(mss een idee voor apple)

    ps. Ik weet niet of het eraan ligt maar deze site (mobiel dan) stuurd mij te pas en te onpas naar boven :s zou de crew hoer eens naar kunnen kijken? Bedankt!

  201. Ik kan geeneens m’n iphone meer synchroniseren met m’n Itunes, hij geef aan dat de gegevensklassen niet kan worden ge-synchorniseerd! WHY??

    Groeten

  202. Ik heb een probleem, ik heb namelijk de upgrade gedaan van 2.2.1 naar 3.0. Maar nu kan ik mijn Iphone niet meer synchroniseren omdat itunes de gegevensklassen niet kan vinden, ik werk met Apple wie kan mij hiermee helpen?

    Hoop dat iemand me kan helpen.

    Groet Tommy

  203. Hallo
    Mijn iphone heb ik gejailbreakt naar 3.0.Alles werkt perfeckt behalve in bosspreffs wil ik de wifi aan vinken en dat doet hij ook,maar zodra ik uit de bosspreffs weer ga,dan staat hij weer uit gevinkt?Nu kan ik drom mijn wifi trax progam niet gebruiken.Maar wifi doet het wel.
    Iemand een idee?
    Alvast bedankt.
    Groetjes
    Ray

  204. Ik had hier ook een groot probleem.
    Mijn touchscreen deed het niet meer, na het instaleren van Winterboard/liveclock.
    Doormiddel van het opnieuw installeren van de software, heb ik het wel weer werkend gekregen.
    Maar dit was wel even schrikken…

  205. Na de update naar 3.0 heb ik alleen maar problemen gehad.

    – Batterij is heel snel plat
    – Batterij laad heel traag op
    – Iphone wordt heel warm
    – Personen kunnen me niet bellen
    – Iphone reageert heel traag

    ik heb mijn iphone al 4x opnieuw herstelt… maar nog steeds zonder enkel positief resultaat.

    Heeft iemand hier ook last van ?

  206. Iphone 2G 1e gen US

    nu 3.0

    1) Heb het gevoel dat de batterij iets zuiniger is.
    2) Al een paar keer gehad dat telefoon niet belt of trilt als ik gebeld wordt (personen krijgen dan meteen antwoordapparaat)

  207. @Peter Boodts:

    Ja dat bedoel ik metteen antwoordapparaat..:s
    niemand kan me dus bereiken, ook mijn berichten komen heel laat aan.

    heb mijn simkaart in een andere gsm gedaan en daar werkt alles perfect …

    Het ligt degelijk aan 3.0 :S
    maar blijkbaar heeft niet iedereen er last van

  208. Ik vindt OS 3 te traag reageert bij afsluiten van apps. Ik heb een jailbreak en ik weet niet of dat die ook zonder jailbreak dat probleem is.
    Ik vondt 2.2.1 stuk sneller(actie reactie)

    verder geen probleem.
    Duurt erg lang afsluiten apps.

    Misschien een oplossing die ik niet weet.

  209. Ik heb mijn Touch 2g met OS 2.2.1 gejailbreakt en toen een heleboel dingen gedownload met cydia, waarna ik dacht dat mijn batarij lui was omdat deze in een keer veel korter mee ging toen heb ik OS 3.0 er op gezet en mijn batarij was weer zo goed als nieuw.
    Later weer een 3.0 jailbreak opgezet en 3 keer raden….
    verder is mijn WiFi nog perfect en youtube doet het ook gewoon, iTunes store daar in tegen niet meer (?).
    Zonder jailbreak ook maar half.

  210. @Oneone: Heb midden juli een 3GS gekocht. Ongeveer 70% van mijn inkomende gesprekken kwamen rechtstreeks op mijn voicemail (antwoordapparaat) uit. Heb die iphone terug gebracht naar Mediamarkt en zij hebben deze opgestuurd. Nu hebben ze een splinternieuwe terug opgestuurd en raad eens. Opnieuw het probleem, minstens even erg. Als je een andere sim kaart insteekt, juist hetzelfde probleem. Dus aan de simkaart ligt het niet. zal dus morgen maar terug naar de winkel gaan om te klagen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.