Upgrade en jailbreak van iPhone OS 3.0 levert heel wat problemen op

De update naar iPhone OS 3.0 en het uitvoeren van een jailbreak verloopt niet altijd probleemloos. Mensen hebben geen toegang meer tot de iTunes Store, YouTube werkt niet of de push notifications doen het niet.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

push notificationsBij de iPhone draait alles om gebruiksgemak, maar toch is bij de update naar iPhone OS 3.0 duidelijk geworden dat lang niet alles even soepel gaat. Sommige mensen klagen over verminderde Wi-Fi-ontvangst, anderen klagen dat Belgische iPhones niet meer werken en een derde persoon klaagt dat de batterij op 100% blijft staan, ook als de batterij helemaal leeg is. Wie een jailbreak uitvoert loopt tegen weer andere problemen aan: YouTube doet het niet of de verbinding met iTunes Store is niet meer mogelijk. Bram heeft op zijn persoonlijke blog geschreven over één van de problemen: het niet ontvangen van push notifications op de eerste generatie iPhone (2G).

Blijkbaar sneed hij daarbij een gevoelig punt aan, want bijna 50 reacties van lotgenoten volgden. Aanvankelijk kreeg Bram een pop-up met het advies om met iTunes te verbinden om toch push notifications te kunnen gebruiken. Inmiddels verschijnt de pop-up niet meer, maar de push notifications werken nog steeds niet. Het lijkt erop, dat er een probleem is met eerste generatie iPhones die niet zijn geactiveerd bij de originele operator (dus AT&T, O2, T-Mobile, etc). Rebooten helpt ook niet. Bram noemt ook het probleem dat YouTube niet werkt, maar dat is een probleem waar het DevTeam al van op de hoogte is en waaraan wordt gewerkt (ze kondigden dat immers voor de release al aan). Wat het probleem met push notifications betreft: dat blijkt nu ook bij DevTeam-lid planetbeing te zijn aangekomen. Duidelijk is wel, dat de eerste generatie iPhone meer problemen geeft dan de iPhone 3G – behalve wanneer het op unlocken aankomt, maar dat is een ander verhaal.

Het probleem dat mensen hadden met de iTunes Store lijkt inmiddels wel opgelost. Saurik meldde vanochtend via Twitter dat er een nieuwe versie van MobileSubstrate beschikbaar is, die het probleem oplost. Als je versie 0.9.2941-1 hebt, zit je goed.

Er zijn vast veel meer mensen tegen deze en andere problemen aangelopen. Laat ze weten in de reacties!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juni 2009, 17:21
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.