Unieke handtekening iOS 4.3.3 niet meer te verkrijgen (jailbreak)

De SHSHs voor iOS 4.3.3 zijn niet meer via Apple te verkrijgen. In dit artikel lees je meer over wat dit voor jou betekent, of je deze SHSHs nu op hebt geslagen of niet.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

TinyUmbrellaHet was natuurlijk een kwestie van tijd, maar de per toestel en per firmwareversie unieke handtekening (ook wel SHSH-gegevens of SHSHs) van iOS 4.3.3 is niet meer via Apple te verkrijgen. Met behulp van een dergelijke handtekening is het mogelijk om een later moment naar een oudere firmwareversie te kunnen herstellen, bijvoorbeeld om deze te kunnen jailbreaken. Over het algemeen is het alleen mogelijk deze handtekening op te slaan van de laatste firmwareversie, maar als er een nieuwe firmwareversie uitkomt wordt de voorgaande firmwareversie meestal nog even door Apple gesigneerd.


Updaten via iTunes

Gebruikers die met behulp van TinyUmbrella hun SHSHs voor iOS 4.3.3 op hebben geslagen kunnen blijven herstellen met deze firmwareversie. Je doet dit door eerst de optie Start TSS Server in TinyUmbrella te activeren voordat je probeert te herstellen met iOS 4.3.3 via iTunes. Om op dit moment nog met iOS 4.3.3 te kunnen herstellen via iTunes, zul je het firmwarebestand voor jouw iDevice moeten downloaden en de shift– of option-toets ingedrukt moeten houden wanneer je op Herstellen drukt. Als je ooit gebruik hebt gemaakt van de optie in Cydia om jouw SHSHs op te laten slaan, zul je deze ook van iOS 4.3.3 via TinyUmbrella kunnen downloaden.

iFaithGebruikers die te laat zijn om de unieke handtekening van iOS 4.3.3 op te slaan kunnen nog wel gebruik maken van iFaith. Met behulp van iFaith kun je de per toestel unieke handtekening opslaan van de firmwareversie die op dit moment op jouw iPhone, iPod touch of iPad staat. Het is op dit moment niet mogelijk om iFaith te gebruiken in combinatie met de iPad 2, maar dit zou in de toekomst kunnen veranderen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.