Nieuwe mobiele abonnementen KPN bekend

KPN heeft nieuwe abonnementen aangekondigd, die per 5 september ingaan. De prijzen van toestellen aan omhoog en bij de nieuwe abonnementen heb je keuze uit meerdere datalimieten. Voor een datalimiet van 2 GB per maand betaal je 150 euro.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

kpn-iphone1Op 5 september verschijnen er nieuwe mobiele abonnementen van KPN, zo liet de provider vandaag weten. De prijzen voor mobiel dataverbruik gaan omhoog, tot meer dan 150 euro per maand voor een abonnement met 2 GB per maand. Het bedrijf stapt daarmee af van de zogeheten ‘fair use policy’, waarbij je ongelimiteerd mocht internetten zolang je maar niet te ver boven het gemiddelde uitschoot. Er wordt niet voor diensten als VoIP en chatten extra geld verrekend, zoals op een bepaald moment het geval leek te zijn.

Voor bestaande klanten verandert er niets, maar nieuwe klanten kunnen vanaf 5 september kiezen uit drie verschillende bundels: Bel-SMS, Bel-SMS-Web en Bel-SMS-WebXL. De bundels lopen op in prijs, met een steeds snellere internetverbinding per pakket. Binnen iedere bundel zijn er tussen de zeven en negen prijsschalen, waarbij het aantal te gebruiken belminuten, sms’jes en MB’s toeneemt naarmate de prijs stijgt. Voor 30 euro per maand heb je 100 MB te verbruiken, tot maximaal 2 GB voor €152,50.

De Hi-abonnementen veranderen op soortgelijke wijze, maar beginnen over het algemeen met een lagere prijsschaal. Het goedkoopste internetabonnement kost je bij Hi €27,50 per maand. De duurste Hi-pakketten krijgen 3.000 sms’jes per maand te besteden, ongeacht de prijsschaal.

Klanten gaan ook meer betalen voor hun nieuwe smartphones, omdat het te duur voor KPN wordt om dit te blijven subsidiëren.

KPN had eerst plannen om selectieve diensten te blokkeren of af te knijpen. Gebruikers zouden dan extra kunnen betalen om hier alsnog gebruik van te maken. Het idee zorgde voor ophef in de tweede kamer en leidde uiteindelijk tot een verbod op dergelijke praktijken.

Telfort gaat vanaf begin 2012 nieuwe abonnementsvormen aanbieden, die later dit jaar worden gepresenteerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2011, 17:26
Categorie Providers
Onderwerpen abonnementen, datalimiet, kpn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.