Ultragoedkope iPhone-houder voor veilig navigeren in de auto

Met een bekerhouder kun je een ultra-goedkope oplossing als iPhone-houder maken.

plastic beker als iphone houderMet het steeds goedkoper worden van navigatieprogramma’s op de iPhone groeit ook het aantal gebruikers ervan. Speciale iPhone-houders om veilig gebruik te maken van navigatie in de auto zijn echter niet altijd een succes (bijv. loslatende zuignap, scheef hangende zwanenhals). En op vakantie heb je die houder natuurlijk niet bij je als je een auto huurt waardoor je die 10 euro extra per dag voor de navigatie toch maar voor lief neemt. In die situaties of als je nog geen iPhone-houder gekocht hebt, kan een eenvoudige plastic beker in een (uitklapbare) bekerhouder een heel goedkope oplossing zijn om veilig met je iPhone (of iPod Touch) te navigeren. En mocht de bekerhouder in je (huur)auto je toch niet goed bevallen, dan kun je vast en zeker met klittenband een andere goedkope iPhone-houder maken.

Toen tijdens onze vakantie een gekochte iPhone-houder niet goed beviel, probeerden we aanvankelijk om de telefoon naast de kilometerteller te plaatsen. Maar we waren pas echt tevreden door de iPhone in een goedkope plastic wegwerpbeker te klemmen, die al in een uitgeklapte bekerhouder stond. Omdat de wegwerpbeker naar onderen smaller wordt en ook iets meegeeft, staat de iPhone (zelfs zonder steun tegen het dashboard) heel stabiel, en met name als de iPhone is beschermd door een stroef (rubberen) hoesje. Zonder het hoesje kan je iPhone of iPod touch (zie verderop) gemakkelijker iets te diep wegzakken. Door de ruimte in de beker is er zelfs genoeg ruimte voor de USB-oplaadkabel om je iPhone tijdens het rijden op te laden.

Bekerhouder ook voor navigatie met iPod touch!

Navigeren kan trouwens nog goedkoper met een iPod touch. Bezitters van een (gejailbreakte) iPod touch kunnen bijvoorbeeld prima navigeren met Navigon in combinatie met Roqy Bluetooth en een losse GPS-muis (die velen nog wel hebben liggen of voor een paar tientjes tweedehands kunnen kopen). Ook de dunnere iPod touch blijft zelfs met een siliconenhoesje keurig stabiel staan in een plastic wergwerpbeker.

Een voordeel van deze oplossing is bovendien dat je de losse GPS-muis op de plek kunt leggen met de beste GPS-ontvangst waardoor de ontvangst zelfs beter kan zijn dan met je iPhone. En wie een iPod touch en iPhone heeft gekoppeld aan hetzelfde iTunes Store-account kan een navigatie-app zoals Navigon gratis op het tweede apparaat installeren. Een aardige bespaartip als de toepassingen toch al vanaf (bijvoorbeeld) een gezamenlijke rekening betaald worden.

Klittenband als alternatieve iPhone-houder

Kort geleden besteedde iPad Planet aandacht aan een leuk filmpje waarin de iPad zelfs aan een plafond werd bevestigd met klittenband. Het bevestigen van de lichtere iPhone in de auto moet dus ook geen enkel probleem zijn. Als je er tegenop ziet om de klittenband achterop je iPhone te plakken (de achterkant van de iPhone 3G en 3GS is niet, zoals de iPad, van metaal, maar van kunststof!), dan is het wellicht een goed alternatief om de klittenband te plakken op de achterkant van een hardplastic cover waar je de iPhone makkelijk in en uit kunt halen.

Als je voor de bevestiging in je auto ook nog eens kiest voor een gladde ondergrond van glas of metaal dan kun je er zeker van zijn dat je de lijmresten netjes zonder iets te beschadigen kunt verwijderen met bijv. een stickerverwijderaar. Wanneer je de klittenband toch op een kunststof ondergrond hebt geplakt is het wel even opletten. Gebruik dan in elk geval geen aceton voor het verwijderen van de lijmresten omdat daarmee ook bijvoorbeeld een PVC-ondergrond wordt opgelost.

In de iPhoneclub-accessoireshop zijn ook een aantal handige oplossingen voor je iPhone in de auto te vinden. Eigen tips en ervaringen met heel goedkope iPhone-houders zijn erg welkom als reactie op dit artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2010, 10:00
Categorieën Accessoires, iOS
Onderwerpen houder, Navigatie, uitgaven, vakantie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.