Google Goggles binnenkort op de iPhone, als het aan Google ligt

Google Goggles komt naar de iPhone. Een Google-projectmanager heeft dit bevestigd tijdens een evenement over augmented reality. Ook komen er API's voor ontwikkelaars.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

google gogglesIn december 2009 kondigde Google de nieuwe dienst Google Goggles aan. Goggles is een mobiele applicatie die beelden herkent: je richt de camera van je toestel op de Eiffeltoren, maakt een foto en Goggles geeft meteen achtergrondinformatie. Dit werkt ook met barcodes, boeken en dvd’s, visitekaartjes, logo’s en tekst. De insteek is anders dan augmented reality, waarbij je locatiegebonden rondkijkt. Bij Google Goggles ben je niet gebonden aan plaats: de foto van de Eiffeltoren hoef je niet te maken terwijl je in Frankrijk bent, maar je kunt ook gewoon inzoomen op een foto uit de reisfolder, terwijl je thuis op de bank zit.

Een ander voorbeeld: je ziet een felrode sportwagen rijden, maar hebt geen idee wat het is. Richt de camera op de auto, maak een foto en Goggles weet je precies te vertellen welk merk en type het is.

Een Goggles-applicatie voor Android was er al. Google gaf bij de lancering ook meteen aan dat andere platformen op de planning stonden (waaronder de iPhone), maar daarna bleef het wat stil. Totdat Google projectmanager Shailesh Nalawadi op het Augmented Reality Event in Santa Clara aankondigde dat Google Goggles “soon” op de iPhone beschikbaar zal komen. Daarnaast komen er publieke API’s zodat ook andere ontwikkelaars er gebruik van kunnen maken. Dit zal voor het einde van het jaar gebeuren.

Na afloop van zijn presentatie kreeg Nalawadi de vraag of er ook een iPhone-versie aan zat te komen, waarop hij antwoordde: “Yes, we will be coming to the iPhone soon.” Nalawadi vertelde ook wat er op de roadmap voor Goggles staat: een Augmented Reality-achtige interface, verbeterde herkenningsfuncties en audiovisueel zoeken. Ook zal de dienst locaties bepalen op basis van visuele data. Je bent dan niet meer afhankelijk van de GPS-ontvanger en het kompas. Ook wordt er aan gesproken commando’s gedacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2013, 15:03
Categorie iOS
Onderwerpen google, Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.