Twitter Explore

Twitter stelt wijzigingen uit naar augustus, toekomst voor apps van derden onzeker

Twitter heeft ontwikkelaars van apps een nieuwe deadline gegeven: tot 16 augustus kunnen Twitter-apps van derden probleemloos blijven werken. Daarna kunnen belangrijke functies komen te vervallen.

Twitter heeft in het verleden al vaker het leven zuur gemaakt voor apps van derden. De huidige API (applicatieprogrammeerinterface) waarmee ontwikkelaars data kunnen inlezen zou al eerder worden gestopt, wat tot flink wat kritiek leidde. Nu heeft het bedrijf bekendgemaakt dat er nog uitstel is tot 16 augustus. Daarna kunnen functies zoals notificaties en het streamen van de tijdlijn komen te vervallen. Gelukkig weten de ontwikkelaars nu wel waar ze aan toe zijn, want Twitter heeft meer details gegeven over de vervanger. Het gaat de ontwikkelaars alleen wel behoorlijk wat geld kosten, dus er is kans dat jouw favoriete Twitter-app ermee ophoudt. Zo hebben de makers van Twitterrific aangegeven dat het mogelijk te duur is om de app in de lucht te houden. Twitter’s Enterprise-dienst gaat ontwikkelaars honderden tot duizenden euro’s per maand kosten.


De ontwikkelaars van Tweetbot hebben aangegeven dat ze op het ergste zijn voorbereid en een oplossing achter de hand hebben. Mogelijk is het niet langer mogelijk om notificaties te sturen bij likes en retweets. Ook zullen tweets, mentions, quotes, DM’s en dergelijke met een vertraging van 1 tot 2 minuten binnenkomen. Twitter gaf bij de aankondiging van de nieuwe tools aan dat de nadruk ligt op het bieden van klantenservice, het vergroten van de betrokkenheid van gebruikers en optimalisaties voor chatbots door bedrijven.

Twitter Explore

Ook aanvullende diensten kunnen ermee gaan stoppen. Zo heeft de maker van Favstar al aangegeven dat hij de stekker eruit trekt als de nieuwe API’s van kracht worden. Eerder gaf hij al aan dat het moeilijk is om een business in de lucht te houden met zoveel onzekerheid.

Eén probleem is nu in ieder geval wel uit de wereld: Twitter heeft gezorgd voor meer duidelijkheid, zodat ontwikkelaars nu weten waar ze aan toe zijn. Ontwikkelaars moeten rechtstreeks contact opnemen met Twitter om te achterhalen hoeveel geld ze in de toekomst moeten betalen – en ze zullen dan zelf moeten bepalen of ze genoeg inkomsten binnenkrijgen om hun app in de lucht te houden. Een ander punt is dat Twitter wat hulpmiddelen beschikbaar heeft gesteld om te zorgen dat ontwikkelaars kunnen overstappen. Maar alles is erop gericht om de ‘gebruikerservaring’ zoveel mogelijk in eigen hand te houden en daarbij zijn makers van andere apps maar lastpakken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 mei 2018 om 20:28
Onderwerp
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.